تاریخ انتشار : شنبه 18 آذر 1402 - 21:30
کد خبر : 149775

“مدیریت اقتصادی” کشور مشکل کارایی و بهره وری دارد

“مدیریت اقتصادی” کشور مشکل کارایی و بهره وری دارد

هشدار رئیس مرکز تجارت جهانی ایران اقتصاددان :  دولت محترم و تیم اقتصادی اش جهت آگاهی از مشکلات و موانع کسب و کار و تولید باید با فعالان اقتصادی بزرگ کشور همفکری و نشست های پی در پی داشته باشند و دغدغۀ فعالان اقتصادی و کارآفرینان را سریعاً مرتفع تا با یاری همین بخش خصوصی،

هشدار رئیس مرکز تجارت جهانی ایران

اقتصاددان :  دولت محترم و تیم اقتصادی اش جهت آگاهی از مشکلات و موانع کسب و کار و تولید باید با فعالان اقتصادی بزرگ کشور همفکری و نشست های پی در پی داشته باشند و دغدغۀ فعالان اقتصادی و کارآفرینان را سریعاً مرتفع تا با یاری همین بخش خصوصی، مشکلات را حل و فصل و اقتصاد را شکوفا نمایند.

محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در هشتمین اجلاس سراسری نقش مدیران ارزش‌آفرین و تأثیرگذار در “مهار تورم” و “رشد تولید” به نقش و تأثیر مدیریت و مدیران توانا در رفع مشکلات اقتصادی و رشد و توسعه کشور و همچنین آینده “تکنولوژی” و اهمیت “تجارت الکترونیک” در پیشرفت و شکوفایی اقتصاد و مبادلات تجاری داخلی و خارجی ایران پرداخت و طی سخنانی گفت: امیدوارم برگزاری این نشستها و گردهمایی هایی که در گوشه و کنار کشورمان برگزار میشود و سخنانی که توسط مسئولین، صاحب نظران و کارشناسان برجسته مطرح میشود، تأثیرگذار بوده و خروجی مثبتی داشته باشد و نه اینکه جمعی از بزرگواران صحبت و سخنرانی کنند و مشکلات را مشخص و برجسته نمایند و پیشنهاداتی را در جهت رفع موانع و در جهت بهبود اوضاع اقتصادی ارائه دهند و جمع دیگری از عزیزان هم بعنوان حضار، این سخنان را بشنوند و بعد از چند ساعت، نشست و گردهمایی تمام شود و بدون هیچ نتیجه ای، هر کسی دنبال کار خودش برود و هیچ خروجی مثبتی هم حاصل نگردد.

photo 2023 12 09 20 11 26 اقتصاددان نوشته
درکل امید بر این است تا اینگونه نشستها پُلی باشد تا از این طریق با طرح مسائل و مشکلات و نقد سیاستها و عملکردهای نادرست، گرهی از مشکلات باز شده و قدمی در جهت رفع موانع و بهبود کسب و کار و اوضاع اقتصادی برداشته شود.
وی در ادامه به تعریف جهانی مدیریت پرداخت و افزود: میگویند “مدیریت” علم کاهش هزینه و افزایش اثربخشی است.
بطور مثال: بنده روزی می آیم و در فلان سازمان یا فلان شرکت مدیر میشوم، زمان تصدی مدیریت، هزینه ها مشخص است و اثربخشی سازمان هم مشخص!!
۲ سال یا ۳ سال بنده آنجا مدیریت میکنم و میخواهم بروم، اعلام میکنم: آقا روزی که من آمدم هزینه ها این بوده و اثربخشی هم این بوده اما الان که میخواهم بروم، هزینه ها اینقدر است و این اثربخشی هم این مقدار است.
اما اینکه بگویم، انشاالله مدیر خوبی میشم و ماشاالله مدیر خوبی بودم، اینها اصلاً قابل فهم و درک نیست!! هر چیزی رو که نشود اندازه گیری کرد، نمیشود به آن گفت مدیریت!! اینجا باید گفت (بهره وری)!
علیپور گغت بهره وری چیست؟ بهره وری، یعنی تفاوت اندازه خروجی سازمان در ۲ حالته با حضور رئیس و بدون حضور رئیس است!!
سازمان یک خروجی دارد وقتیکه مقام اولش توی آن هست و یک خروجی هم داره، وقتیکه رئیس در آن نیست!! تفاوت این دو تا میشود بهره وری واقعی سازمان.
پیتر دراکر (پدر علم مدیریت جدید) در کتاب (مدیریت در قرن ۲۱) یک جمله ای جالبی دارد و میگوید: قرن ۲۱ دشوارترین قرن برای مدیریت در طول تاریخ بشریت میباشد!! چون این قرن، قرن مدیریت بر فرهیختگان است!!
ایشان میگوید: یک کودک ۷ ساله امروز ۱۰۰ برابر یک دانشمند ۱۰۰ پیش دانش و اطلاعات عمومی دارد!! به همین خاطر مدیریت کردن در این ایام بسیار دشوار میباشد!! مدیریت بر فرهیختگان است!
ما الان مشکل کارآیی داریم! بطور مثال: طرف ۲۰ سال ۲۵ سال توی یک سازمان کار کرده و نام مدیر و رئیس را یدک کشیده، اما یهو یه جوان نخبه از دانشگاه فارغ التحصیل میشه و میاد بیرون و میگه باید این کار رو اینجوری انجام بدی! و آقای مدیر ۲۵ ساله ناراحت میشود و میگوید که تو یک علف بچه میخواهی به من باتجربه کار یاد بدی؟!

photo 2023 12 09 20 11 29 اقتصاددان نوشته
وی تشریح نمود، در اقتصاد ۲ نوع رشد داریم:
رشد مادی که کم هم نیست که این رشد منجربه رفاه میشود و رفاه هم منجربه آسایش میگردد!
رشد غیرمادی هم داریم که بهش میگوئیم توسعه، توسعه منجربه رضایت میشود و رضایت هم منجربه آرامش!
مهاجرت: شاید یکی از دلایلی که اینقدر از کشورهای توسعه نیافته یا در حال توسعه ای مثل کشور ما، افراد مهاجرت میکنند به کشورهای توسعه یافته یا بقول معروف کشورهای صنعتی این است که (رفاه و آسایش) اینجا هست ولیکن شاید اون (رضایت و آرامش) به اون اندازه کافی اینجا نیست!! و مهاجر کنندگان بدنبال رضایت و آرامش، ترک دیار میکنند!!
توسعه یعنی اینکه در زمان حال زندگی کردن با همه ابعاد و الزامات و قوائد و باورها و لوازمش، توسعه اصلاً صاحت مادی نداره دوستان عزیزم، توسعه یک اتفاق درونی است! الان پیشران توسعه، دانش است، حتی دیگر صنعت هم نیست!
در حال حاضر بیش از ۴۳ درصد شرکتهای دنیا در حوزه های “آی تی” و “آی سی تی” فعالیت میکنند!!

هرچند که میدانم همه شما مطلع تر از بنده هستید و این رشته را بخوبی میشناسید اما باز هم برای محکم کاری یادآوری میکنم که رشتۀ “آی سی تی” رشته ایی میان رشته ایی است از به هم ربط دادنه دو رشتۀ کامپیوتر و مخابرات، رشته” آی سی تی” تشکیل میشود. که این رشته در ایران بسیار نوپا و غریب است!! بعبارتی برای فهم بهتر باید گفت: (تجارت الکترونیک).

تجارت الکترونیک ضرورتی گریزناپذیر

سبزعلیپور در ادامۀ سخنانش به نقش مهم اینترنت در تجارت اشاره کرد و گفت: با اشاعه اینترنت، زندگی افراد تغییر یافته است. این تکنولوژی موجب شده تا جهانی سازی و تجارت به سادگی در جوامع تسهیل شود. سازمانهای مدرن، اینترنت را برای فعالیتهای روزانه خود انتخاب کرده اند و به آن وابسته شده اند. بسیاری از سازمان ها نیز شروع به فعالیت در تجارت الکترونیک نموده اند. تحقیقات نشان داده اند که انتخاب تجارت الکترونیک منجربه مزیت های متنوع و متعددی میشود که شامل کاهش هزینه، بهبود کیفیت محصول، تماس با مشتری یا عرضه کننده جدید و ایجاد شیوه های جدید فروش محصولات میشود. تجارت الکترونیکی انقلابی در شیوه ها و رویه های تجاری گذشته ایجاد کرده و سرعت و صرفه جویی را در بهترین وجه، جامه عمل پوشانده است. در محیط الکترونیکی فاصله های جغرافیایی و محدودیت های زمانی و مکانی منتفی و مبادلات تجاری بر پایه اطلاعات الکترونیکی انجام میشود. امروزه تجارت الکترونیکی که یکی از نمودهای عینی انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه اقتصادی است، بعنوان یکی از کاربردهای مهم اینترنت رو به تکامل است و دیری نخواهد پایید که کل ساختار تجارت و عملیات خرده فروشی را دگرگون سازد.

تجارت الکترونیکی و جهانی شدن

وی اظهار داشت: تحقیقات کرامر و همکاران وى نشان داد که تجارت الکترونیک تأثیر مستقیم و معنادارى بر جهانی سازى دارد. بر اساس مطالعات وى بنگاه ها کمتر از اینترنت براى امور فروش و اغلب براى خرید استفاده می کنند. عمده ترین علت آن نیز این است که شرکتها در خریدهاى خارجی مستلزم هماهنگی با عرضه کنندگانی هستند که از نظر مسافت فاصله زیادى با شرکت دارند بنابراین خریدهاى الکترونیکی از طریق اینترنت منافع اقتصادى زیادى براى شرکتها دارد و هزینه های آنان بشکل قابل توجهی کاهش میدهد.

photo 2023 12 09 20 11 22 اقتصاددان نوشته

موانع و چالش هاى تجارت الکترونیکی در جمهورى اسلامی ایران

١- فقدان زمینه هاى حقوقی لازم
٢- محدودیت خطوط ارتباطی و سرعت پایین آنها در انتقال داده هاى الکترونیکی
٣- نبود شبکه اصلی تجارت الکترونیکی در کشور و سخت افزار و نرم افزار مربوط به آن
۴- عدم اطلاع کافی مؤسسات داخلی از مزایاى تجارت الکترونیکی
۵- هزینه اولیه نسبتاً بالاى استفاده از تجارت الکترونیکی در شرکتهاى دولتی و خصوصی بویژه براى مؤسسات کوچک
۶- کمبود دانش و فرهنگ استفاده از تجارت الکترونیکی و شبکه اینترنت
٧- فقدان امنیت لازم براى انجام مبادلات الکترونیکی و محرمانه ماندن اطلاعات مربوط.

 

مدیر عامل شرکت بنز از آینده جهان میگوید

علیپور به بخشی از سخنان مدیرعامل شرکت بنز اشاره کرد و افزود: مدیرعامل شرکت خودروسازی بنز در سخنرانی دو سه سال گذشته خود، اعلام کرد ۸۰ درصد رفت و آمدهای شهری در آینده حذف خواهد شد.
دیتر زیچه مدیرعامل شرکت مرسدس بنز در سخنرانی اش آینده جالبی را برای رقبای خود تصور کرد و مهمترین رقیب شرکت بنز را مرگ و مالیات و نرم افزارهای موبایلی دانست.
زیچه در سخنرانی‌ خویش عنوان کرد: «امروزه رقبای شرکت بنز، شرکتهای خودروسازی نیستند بلکه اپل، گوگل و سیسکو و امثال اینها رقیبان اصلی ما محسوب میشوند؛ شرکت اوبر که در واقعیت صاحب یک خودرو هم نیست و از آن بعنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تاکسیرانی یاد میشود تمام موفقیت خود را مدیون یک نرم‌افزار است. دارا خسروشاهی مدیرعامل این شرکت اعلام کرد در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ توانسته به سود عملیاتی خالص ۳۹۴ میلیون دلاری دست یابد. گفته شده این پیشرفت ناشی از افزایش سفر ۲۲ درصدی است.
ما خودروها را آماده می‌کنیم و در اختیار سایر شرکتها قرار می‌دهیم، اما در آینده این وضعیت به طور کلی دستخوش تغییرات خواهد شد.
وی در ادامه در مورد پیش بینی آینده می گوید: «آنچه که میتوانم از آینده نزدیک پیش بینی کنم کاهش ۸۰ درصدی حمل و نقل است که شرکت Watson با ارائه یک نرم افزار تشخیصی مناسب، با دقت کامل به کمک پزشکان در تشخیص انواع سرطان میتواند بیاید. با این اوصاف انسان در آینده درگیر آلایندگی خودروها نخواهد بود و وقت بیشتری را برای تفریح و اوقات فراغت اختصاص خواهد داد؛ چرا که با حذف ۸۰درصدی حمل و نقل ترافیکی وجود نخواهد داشت تا وقت ما را به بطالت تلف کند.
در نتیجه شرکتهای بیمه ای به دو دلیل در آینده‌ای که کاهش ۸۰ درصدی حمل و نقل را شاهد خواهیم بود به ورشکستگی خواهند رسید؛ اول بخاطر کاهش فعالیتها در حمل و نقل و دوم پیش‌بینی دقیق هوش مصنوعی از آینده و اتفاقات پیش‌آمده، انسان را کمتر نیازمند به بیمه خواهد کرد.
همچنین هوش های مصنوعی در کنار سیستم های اطلاعاتی جدید میتوانند به کشاورزان در ارائه اطلاعات بادقت ۹۹درصدی در مصرف آب کمک کنند تا کشاورزی مدرن جایگزین کشاورزی پر هزینه سنتی شود.
پول دیجیتالی یا اطلاعات جای اسکناسهای و سکه ‌های امروزی را میگیرد که در نتیجه پول دیجیتالی در آینده میتواند نقش مهم ارزی جهان را بازی کند.
و در آخر به نظرم گردشگری تنها کسب و کار فیزیکی است که در آینده رشد خواهد کرد.
دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کند و از توان و درایت بخش خصوصی جهت رشد و توسعه اقتصاد استفاده کند:
وی افزود: به اعتقاد بنده قوی و قدرتمند شدن “اقتصاد ایران” که مقام معظم رهبری نیز به کررات بر آن تأکید داشته و دارند، در گرو صنعتی شدن و افزایش تولیدات داخلی آنهم تولیداتی با کیفیت درجه یک و عالی میباشد که با عنایت به استعداد و ظرفیتهای وسیعی که در کشور وجود دارد و با ارادۀ و خرد جمعی، مدیریت صحیح و تدوین و اِعمال سیاستهای درست میتوان این مسیر را طی و به اهداف مورد نظر دست یافت.
علیپور گفت: اگر بخواهم به اختصار به قدرتمند شدن “اقتصاد ایران” بپردازم باید عرض کنم که کشورمان ایران همه چیز دارد و در اصل بنوعی، جواهری بی همتا در دنیا میباشد. سومین ذخایر انرژی و نفت و گاز جهان، معادن بی نظیر، منابع خدا دادی، تمدن چند هزار ساله، آثار تاریخی و جاذبه های توریستی و جذابیت های جغرافیایی و طبیعی، آب و هوای چهار فصل و نمونه، فرش، پسته، زعفران، خاویار، نیروی کار جوان و… این همه داشته ها و نعمات پروردگار، ایران را به یکی از بی نظیرترین و ثروتمندترین کشورهای دنیا مبدل کرده است!!
سبزعلیپور تصریح کرد: ضمناً ایران کارآفرینان خوش فکر، توانمند و قدرقدرتی دارد که در حال حاضر نیز چرخش بخشی از چرخ اقتصاد کشورمان در این اوضاع سخت و تحت تحریم نیز به دست توانمند همین عزیزان میچرخد اما مشکل اساسی اینجاست که عمداً و یا از روی نادانی و سهواً نه تنها کارآفرینان داخلی را جدی نگرفته و به کار نمی گیریم بلکه با رفتار نادرست و بی احترامی به این بزرگواران، متأسفانه آنان را ناراحت، دلنگران و ناامید هم میکنیم و همین برخوردهای نادرست و توهین آمیز و جدی نگرفتن کارآفرینان و صاحبان صنایع موجب کاهش تولید و به تبع آن باعث کُند شدن گردش چرخ اقتصاد ایران میشود.
لکن با وجود چنین کشور ثروتمندی که داریم اگر تولید هم جهش پیدا کند و مشکلات اقتصادی نیز رفته رفته مرتفع گردد، بنوعی “اقتصاد مقاومتی” محقق خواهد شد که در آن صورت ایران به یکی از قدرتمندترین اقتصادهای جهان مبدل میگردد و دیگر هیچ کشوری حتی آمریکا نیز توان درگیری و تحریم ایران را نخواهد داشت.!!

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران توصیه نمود: دولت محترم و تیم اقتصادی اش جهت همفکری و آگاهی از مشکلات و موانع کسب و کار و تولید باید با فعالان اقتصادی بزرگ کشور نشست های پی در پی داشته باشند و دغدغۀ فعالان اقتصادی و کارآفرینان را سریعاً مرتفع نماید (دقیقاً مثل کاری که ماهاتیر محمد نخست وزیر سابق مالزی با همکاری کارآفرینان در مالزی انجام داد و کشور فقیر مالزی را به جایی رساند که در حال حاضر بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دارد!!) پس دولت باید به بخش خصوصی و کارآفرینان اعتماد کند و از توان و مدیریت بخش خصوصی جهت رشد و توسعه اقتصاد کشورمان استفاده کند تا بزودی نتیجه مثبت آن دیده شود.
در خاتمه لازم به ذکر است که هشتمین اجلاس سراسری نقش مدیران ارزش ‌آفرین و تأثیرگذار، به غیر از سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، احمد اصانلو معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، سید هاشم موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، جلال رشیدی ‌کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی کشورها و شوراها در مجلس، لطف‌الله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس و جمعی دیگر از مسئولین حضور داشته و به ایراد سخنرانی پرداختند و در ادامه به تعدادی از مدیران عامل موفق و نمونه شرکتهای تولیدی و صنعتی و خدماتی نشان عالی مدیر سال اعطاء شد./انتهای پیام

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....