تاریخ انتشار : دوشنبه 23 اسفند 1400 - 10:09
کد خبر : 81169

زوال عقل پوتین؟!

زوال عقل پوتین؟!

هجدهمین روز جنگ در اوکراین، درحالی آغاز شد که نقاط بسیاری در این کشور شب و روز پیش از آن، شاهد موشک‌باران، گلوله‌باران و حمله‌های هوایی نیروهای روسیه بودند. طبق آخرین ارزیابی وزارت دفاع بریتانیا، بخش عمده‌ای از نیروهای زمینی روسیه هم‌اکنون در فاصله ۲۵ کیلومتری مرکز کی‌یف، پایتخت اوکراین هستند. درگیری‌ها در شمال‌غربی کی‌یف

هجدهمین روز جنگ در اوکراین، درحالی آغاز شد که نقاط بسیاری در این کشور شب و روز پیش از آن، شاهد موشک‌باران، گلوله‌باران و حمله‌های هوایی نیروهای روسیه بودند. طبق آخرین ارزیابی وزارت دفاع بریتانیا، بخش عمده‌ای از نیروهای زمینی روسیه هم‌اکنون در فاصله ۲۵ کیلومتری مرکز کی‌یف، پایتخت اوکراین هستند. درگیری‌ها در شمال‌غربی کی‌یف شدت گرفته است و به گفته مشاور رییس‌جمهوری اوکراین، این شهر در حال حاضر عملا در محاصره قرار گرفته است.
آخرین تصویرهای ماهواره‌ای، نشان‌دهنده ویرانی گسترده در شهر ماریوپول در جنوب شرقی اوکراین است. سازمان ملل متحد از وخیم‌تر شدن وضعیت انسانی در این شهر و گزارش‌هایی مبنی ‌بر غارت و درگیری‌های خشونت‌آمیز بر سر منابع خبر داده است. سازمان پزشکان بدون مرز هم اعلام کرد که این شهر اکنون در مرحله فاجعه قرار دارد.
معاون نخست‌وزیر اوکراین اعلام کرد که روز شنبه حدود ۱۳هزار نفر از شهرهای مختلف تخلیه شده‌اند، اما هیچ‌کس موفق به ترک ماریوپول نشده است. ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، گفت که «چند شهر کوچک، دیگر وجود ندارند… نابود شده‌اند.»
ایالات‌متحده اعلام کرد که تا سقف ۲۰۰میلیون دلار دیگر، سلاح‌های کوچک و تسلیحات ضدتانک و ضدهوایی بیشتر در اختیار اوکراین خواهد گذاشت. هم‌زمان روسیه اعلام کرد که نیروهایش کاروان‌‌های تسلیحات ارسالی غرب را در اوکراین هدف قرار خواهند داد.
ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، در گفت‌وگوی تلفنی روز شنبه با همتایان فرانسوی و آلمانی خود، امانوئل ماکرون و اولاف شولتز، تمایلی به پایان‌دادن به تهاجم خود به اوکراین نشان نداده است. یک مقام فرانسوی به سی‌ان‌ان گفت ظاهرا ولادیمیر پوتین مصمم است تا به هدف خود در اوکراین برسد، اما همین‌که هنوز با سران فرانسه و آلمان تلفنی صحبت می‌کند، نشان‌دهنده این است که امکان راه‌حل سیاسی را از بیخ‌وبن کنار نگذاشته‌ است، اما دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، می‌گوید که امید چندانی به توافق براساس مذاکره برای پایان‌دادن به تهاجم روسیه به اوکراین ندارد. طبق آخرین آمار سازمان ملل متحد، از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین تا نیمه‌شب شنبه، ۱۵۸۱ غیرنظامی اوکراینی در حملات نیروهای روسیه کشته و زخمی شده‌اند. در این میان ۴۲ کودک جان خود را از دست داده‌ و ۵۴ کودک دیگر نیز زخمی شده‌اند.
رییس‌جمهوری اوکراین هم اعلام کرد که از آغاز جنگ تاکنون ۱۳۰۰ سرباز اوکراینی کشته شده‌اند.
در این میان به نوشته روزنامه دیلی‌میل، شخصیت‌های ارشد ائتلاف اطلاعاتی «فایو آیز» (پنج چشم) که شامل استرالیا، کانادا، نیوزیلند، انگلیس و آمریکا است، با استناد به منابع نزدیک کرملین بر این باورند که یک توضیح و توجیه فیزیولوژیکی برای تصمیم ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه درخصوص حمله به اوکراین وجود دارد. برخی منابع اطلاعاتی غربی مدعی شده‌اند که ولادیمیر پوتین از نوعی اختلال مغزی به دلیل زوال عقل، بیماری پارکینسون و یا خشم ناگهانی که ناشی از درمان استروئیدی برای سرطان است، رنج می‌برد.

بایدن: پوتین به تفرقه در ناتو امید بسته بود

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا، در واکنشی به حمله روسیه به اوکراین گفت که ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه «به‌خیال تفرقه و اختلاف در ناتو، این تهاجم را پیش برد، اما به آنچه فکر می‌کرد، نرسید.»
از طرفی رییس‌جمهوری سابق آمریکا مدعی شد که شخصیتش سبب شد آمریکا در طول چهار سال دوره ریاست‌جمهوری‌اش از جنگ دور بماند. وی گفت: آمریکا باید وابستگی‌اش به انرژی روسیه را کاهش دهد. می‌ترسم درگیری‌ها در اوکراین منجر به جنگ جهانی سوم شود. اگر فکر می‌کنید ولادیمیر پوتین از این جنگ دست خواهد کشید، سخت در اشتباهید و اوضاع بدتر و بدتر خواهد شد.

حمله روسیه به پایگاهی در نزدیکی مرز اوکراین با لهستان

به گزارش اقتصاددان به نقل از روزنامه جهان صنعت  ،روسیه به مرکز امنیت و صلح‌بانی بین‌المللی اوکراین در منطقه یافوروف واقع در ۵۰ کیلومتری لویو اوکراین و ۲۵ کیلومتری مرز لهستان حمله موشکی انجام داد. این مرکز یک پایگاه ارتشی بزرگ است که شامل مرکز آموزشی برای سربازان و عمدتا برای ماموریت‌های صلح‌بانی است. موشک‌ها صبح یکشنبه به‌سمت این مرکز و پایگاه نظامی اوکراین در شهر یافوروف واقع‌ در نزدیکی مرز لهستان شلیک شده است.
بر اساس اطلاعات منتشرشده از اداره نظامی منطقه لویو و تاییدیه از سوی شهردار این شهر، نیروهای روسی چندین موشک شلیک کرده‌اند. این حمله ساعت ۵:۴۵ دقیقه صبح به وقت محلی انجام شد. حمله به این پایگاه نظامی که در فاصله کمتر از ۲۵ کیلومتری از مرز لهستان واقع شده در پی هشدار از سوی سرگئی ریابکوف، معاون وزیر دفاع روسیه درباره اینکه محموله‌های غربی اهدافی مشروع برای حملات هستند، رخ داد. حامیان اوکراین شامل انگلیس، آلمان و آمریکا هزاران موشک ضد تانک و موشک ضد هوایی را در واکنش به حمله روسیه فورا به کی‌یف ارسال کرده‌اند. ریابکوف همچنین گفته بود که روسیه به آمریکا هشدار می‌دهد که تامین سلاح از سوی برخی از کشورها «فقط یک حرکت خطرناک نیست، بلکه اقدامی است که آن محموله‌ها را به اهداف مشروع تبدیل می‌کند.»
آنتون میرونویچ، سخنگوی این پایگاه نظامی اوکراین اعلام کرد، گمان می‌رود فعلا هیچ فردی در این حملات هوایی کشته نشده باشد. با این حال فرماندار محلی عنوان داشت، طی این حملات که شامل شلیک ۳۰ موشک بود، ۹ تن کشته و ۵۷ تن زخمی شدند. نیروهای امدادی هم به روزنامه گاردین گفتند که ۲۰ تن کشته شده‌اند. در این میان وزیر دفاع اوکراین مدعی شده که علاوه بر اوکراینی‌ها، کارمندان نظامی خارجی نیز در این پایگاه نظامی مستقر هستند. این پایگاه از سوی کشورهای عضو ناتو برای انجام رزمایش‌های آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. رویترز گزارش داده که یکی از شاهدان دیده بیش از ده‌ها آمبولانس به محل اصابت این موشک‌ها رفته‌اند.

نشست‌های جدید سازمان ملل درباره جنگ اوکراین

با ورود جنگ اوکراین به سومین هفته خود و تشدید تلاش‌های بین‌المللی برای مهار آن، منابع اعلام کردند طی هفته جاری نشست‌هایی در سطوح مختلف در سازمان ملل برای بررسی حمله روسیه به اوکراین برگزار می‌شود.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد: قرار است امروز طی نشست شورای امنیت سازمان ملل، وزیر خارجه لهستان و رییس سازمان امنیت و همکاری اروپا در سال ۲۰۲۲ گفت‌وگو کنند. به گفته منابع دیپلماتیک، هنوز مشخص نیست که آیا این امر منجر به تصویب قطعنامه‌ای دراین باره خواهد شد یا خیر. علاوه بر این تعدادی از اعضای شورای امنیت از حدود دو هفته قبل، پیش‌نویس قطعنامه فرانسه و مکزیک را درباره کمک‌های بشردوستانه بررسی می‌کنند. هنوز موعد رای‌گیری که قرار بود اوایل مارس باشد، مشخص نشده است. سفیر چین در سازمان ملل جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت که هنوز در جریان متن نهایی این قطعنامه قرار نگرفته است. قرار است شورای امنیت عواقب انسانی فاجعه بار در اوکراین را محکوم کرده و خواهان توقف فوری درگیری‌ها و تمام حملات علیه غیرنظامیان شود.
روسیه در فکر مصادره اموال مک‌دونالد، اپل و دیگر کمپانی‌های تحریم‌کننده
از طرفی روزنامه روسی ایزوستیا گزارش داد، دولت و دفتر دادستان کل روسیه در حال بررسی پیشنهادی برای ملی کردن اموال کمپانی‌های خارجی هستند که به خاطر حمله روسیه به اوکراین فعالیت خود را در روسیه به حالت تعلیق درآورده و یا در حال خروج از این کشور هستند؛ اقدامی که هشدار کاخ سفید را به همراه داشته است.
در این میان، وزیر خارجه سوئد، هشدارهای اخیر روسیه مبنی بر اینکه پیوستن این کشور نوردیک که منجر به اقدامات تلافی‌جویانه از سوی مسکو می‌شود، را نادیده می‌گیرد.

انتقادها از اقدام احتمالی پوتین علیه شرکت‌های خارجی

ولادیمیر پوتانین، یکی از ثروتمندترین الیگارش‌های روسی از نقشه‌های کرملین مبنی بر توقیف دارایی‌های شرکت‌های خارجی که کشور را ترک کرده‌اند، انتقاد کرد. پیشتر ولادیمیر پوتین در جلسه‌ای عنوان داشت که کرملین به دنبال اقداماتی قانونی جهت توقیف و ضبط دارایی‌های خارجی شرکت‌های بین‌المللی است که از کشور خارج می‌شوند.

وعده آمریکا به انجام اقدامات دیپلماتیک

پس از آنکه ولودیمیر زلنسکی گفت غرب باید در گفت‌وگوها برای پایان جنگ در اوکراین اقدامات بیشتری کند، آمریکا نیز اعلام کرد که مایل است اقدامات دیپلماتیکی انجام دهد که برای دولت کی‌یف مفید باشد. در حالی که روز شنبه اخباری از حمله روسیه به مسجد تاریخی سلطان سلیمان در ماریوپول حکایت داشت، رییس انجمن این مسجد ضمن تکذیب این اخبار اعلام کرد که به این مسجد هیچ آسیبی وارد نشده است. او گفت: درگیری‌ها در محله‌ای که ۲ کیلومتر با مسجد فاصله دارد، ادامه دارد. یک موشک روز جمعه در حدود ۷۰۰ متری مسجد که در حال حاضر ۳۰ شهروند ترکیه در آن پناه دارند، اصابت کرد. از طرفی دفتر دادستانی کل روسیه رسما خواسته تا «متا» طبق قوانین روسیه به عنوان یک سازمان افراطی شناخته و تمام فعالیت‌هایش در روسیه ممنوع شود.

میزبانی انگلیس از رهبران بالتیک و نوردیک برای فشار بر روسیه

نخست‌وزیر انگلیس به زودی میزبان رهبرانی از کشورهایی در امتداد جناح شمال غربی روسیه خواهد بود تا درباره راه‌های واکنش به حمله پوتین به اوکراین از جمله یافتن راه‌های جدیدی برای منزوی کردن اقتصاد روسیه رایزنی کند. رهبرانی از کشورهایی در نیروی اعزامی مشترک که یک گروه تحت رهبری انگلیس متشکل از دانمارک، استونی، فنلاند، ایسلند، لتونی، لیتوانی، هلند، نروژ و سوئد است، سه‌شنبه برای مذاکراتشان در لندن گرد هم می‌آیند.

مخالفت پوتین با پیشنهاد زلنسکی برای مذاکره در قدس

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه با برگزاری نشست با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود در قدس اشغالی با میانجیگری رژیم صهیونیستی مخالفت کرده است. به گفته این منابع پوتین با مذاکره در هرجایی خارج از بلاروس مخالف است. رییس‌جمهوری اوکراین از حمایت‌های بین‌المللی قدردانی کرده و از متحدانش درخواست کمک بیشتری کرد. ولودیمیر زلنسکی در پیامی ویدئویی گفت: همچنان به متحدان و دوستانمان در خارج از کشور تکرار می‌کنم که باید به اوکراین و مردمش کمک بیشتری کنند، چراکه این کمک نه فقط به اوکراین، بلکه به تمامی اروپاست. شرارتی که از روی‌ عمد شهرهای آرام و آمبولانس‌ها را هدف گرفته و بیمارستان‌ها را منفجر می‌کند، اگر قدرت ادامه دادن داشته باشد، به یک کشور بسنده نخواهد کرد.

افزایش ۷/۱ میلیارد دلاری بودجه دفاعی و امنیتی اوکراین

دولت اوکراین صندوق ذخیره بودجه دولتی این کشور را حدود ۷/۱ میلیارد دلار افزایش می‌دهد تا نیازهای بخش دفاعی و امنیتی خود را برآورده کند. نخست‌وزیر اوکراین اعلام کرد: دولت تصمیم گرفته است که هزینه‌های صندوق ذخیره بودجه دولتی را حدود ۷/۱ میلیارد دلار افزایش دهد. این بودجه از محل بودجه‌های توسعه‌ای تامین می‌شود که در زمان جنگ قابل ‌اجرا نیستند. این اقدام به ما کمک می‌کند تا سریعا نیازهای امنیتی و دفاعی اوکراین را برآورده کنیم. وی همچنین افزود، کی‌یف در حال ارائه طرحی برای حمایت از کارزار کاشت و کشاورزان اوکراینی بوده و دولت این کشور هرگونه ضرر و زیان ناشی از اجرای فعالیت‌های کشاورزی را با پوشش سود وام‌ها جبران می‌کند. نخست‌وزیر اوکراین همچنین از کسب‌وکارهایی که در خارج از مناطق جنگی قرار دارند خواست به فعالیت خود ادامه دهند تا از اقتصاد این کشور حمایت کنند.

گمانه‌زنی غربی‌ها درباره سلامتی پوتین

برخی منابع اطلاعاتی غربی مدعی شده‌اند که ولادیمیر پوتین از نوعی اختلال مغزی به دلیل «زوال عقل، بیماری پارکینسون و یا خشم ناگهانی» که ناشی از درمان استروئیدی برای «سرطان» است، رنج می‌برد. به نوشته روزنامه دیلی‌میل، شخصیت‌های ارشد ائتلاف اطلاعاتی «فایو آیز» (پنج چشم) که شامل استرالیا، کانادا، نیوزیلند، انگلیس و آمریکا است، با استناد به منابع نزدیک کرملین معتقدند که یک توضیح و توجیه فیزیولوژیکی برای تصمیم ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه درخصوص حمله به اوکراین وجود دارد. شخصیت‌های ارشد این ائتلاف گزارش‌های زیادی را درخصوص پوتین ۶۹ ساله و رفتار آشفته فزاینده به همراه ظاهر ورم کرده او در ویدئوهای اخیر و فاصله عجیبی که او با دیدارکنندگان در کرملین حفظ می‌کند و به آن پایبند است، منتشر کرده‌اند. یک منبع امنیتی عنوان کرد: یک تغییر قابل شناسایی درخصوص تصمیم‌گیری‌های پوتین در پنج سال اخیر دیده می‌شود. اطرافیانش یک تغییر قابل‌توجهی را در قدرت عقیده و درک او از دنیای اطرافش مشاهده و لمس می‌کنند. آنها تئوری‌هایی را مبنی بر اینکه ولادیمیر پوتین یا از یک اختلال مغزی مثل پارکینسون رنج می‌برد یا سرطان دارد و تحت تاثیر درمان، اختلالاتی در مغز او ایجاد شده است، منتشر کرده‌اند. آخرین تئوری که توسط اطلاعات انگلیس تایید شده، این است که اختلال ذهنی او نتیجه خشم ناگهانی است که ناشی از استفاده بلندمدت استروئید می‌باشد. یک مقام فرانسوی مدعی شده است که پس از دیدار امانوئل ماکرون، رییس‌جمهوری فرانسه با همتای روسی خود، ولادیمیر پوتین همان شخصی نیست که او دو سال پیش آن را ملاقات کرده بود.
یک منبع اطلاعاتی انگلیسی اصرار می‌کند که آنها نسبت به اطلاعاتی پیرامون سلامت پوتین «مطمئن» هستند. این منبع اطلاعاتی افزود: نظارت ما درخصوص روسیه و مسائل مربوطه خارق‌العاده است.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....