تاریخ انتشار : دوشنبه 15 آبان 1402 - 11:10
کد خبر : 145832

تراز منفی تجاری ایران و اوراسیا

تراز منفی تجاری ایران و اوراسیا

تجارت ایران با کشورهای عضو اوراسیا در هفت ماهه سال جاری به ۴ میلیارد و ۲۵۸ میلیون و ۵۳ هزار دلار رسید که سهم صادرات ایران ۹۲۲ میلیون دلار و سهم واردات هم ۳.۳ میلیارد دلار بوده است. بر اساس آخرین آمار، تجارت ایران با کشورهای عضو اوراسیا در هفت ماهه سال جاری به ۸

تجارت ایران با کشورهای عضو اوراسیا در هفت ماهه سال جاری به ۴ میلیارد و ۲۵۸ میلیون و ۵۳ هزار دلار رسید که سهم صادرات ایران ۹۲۲ میلیون دلار و سهم واردات هم ۳.۳ میلیارد دلار بوده است. بر اساس آخرین آمار، تجارت ایران با کشورهای عضو اوراسیا در هفت ماهه سال جاری به ۸ میلیون و ۱۱۱ هزار و ۳۸۹ تن و به ارزش ۴ میلیارد و ۲۵۸ میلیون و ۵۳ هزار دلار رسید.. از آن‌سو.، بر اساس آمارهای سازمان توسعه تجارت، در ۶ ماهه امسال، یک میلیارد و ۵۵۸ میلیون دلار محصول کشاورزی از کشور صادر شده و مقصد اول این صادرات، عراق بوده است.

ایران به اوراسیا چقدر کالا صادر کرده؟ 

از مجموع تجارت خارجی ایران به کشورهای عضو اوراسیا در این مدت ۲ میلیون و ۴۱۴ هزار و ۵۴۲ تن به ارزش ۹۲۱ میلیون و ۸۴۹ هزار دلار آن به صادرات اختصاص داشته است. میزان صادرات ایران به کشورهای عضو اوراسیا در ۷ ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن ۴۸ درصد و به لحاظ ارزشی ۲۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. در این مدت ۵ میلیون و ۶۹۶ هزار و ۸۴۷ تن کالا به ارزش ۳ میلیارد و ۳۳۶ میلیون و ۲۰۴ هزار دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزنی ۳۷ درصد و از حیث ارزش ۳۱ درصد رشد داشته است. در این مدت ۵۳۲ میلیون و ۱۱۱ هزار دلار به فدراسیون روسیه، ۲۳۵ میلیون و ۲۴۰ هزار دلار به ارمنستان، ۱۰۴ میلیون و ۵۴۴ هزار دلار به قزاقستان، ۴۰ میلیون و ۳۰۴ هزار دلار به قزقیزستان و ۹ میلیون و ۶۵۰ هزار دلار به بلاروس صادر گردید. بیشترین میزان افزایش صادرات به کشورهای عضو اوراسیا به ۲ کشور فدراسیون روسیه و قرقیزستان بوده که به ترتیب ۳۰ و ۲۰ درصد افزایش یافت. همچنین در ۷ ماهه سال جاری از مجموع کالاهای وارداتی از کشورهای عضو اوراسیا، ۳ میلیارد و ۷۱ میلیون دلار به فدراسیون روسیه، ۱۴۶ میلیون و ۸۶۶ هزار دلار به قزاقستان، ۹۴ میلیون و ۶۰۴ هزار دلار به بلاروس، ۱۵ میلیون و ۳۳ هزار دلار به قرقیزستان و ۹ میلیون و ۴۵ هزار دلار به ارمنستان اختصاص داشت. بیشترین افزایش واردات به لحاظ ارزشی از کشورهای عضو اوراسیا به بلاروس و قرقیزستان اختصاص داشت که به ترتیب ۱۷۹ و ۱۰۹ درصد افزایش داشته است. در این مدت واردات کالا از ارمنستان و فدراسیون روسیه و قزاقستان به ترتیب با ۵۹ و ۳۴ درصد افزایش و ۲۸ درصد کاهش روبرو بوده است.

    جزییات صادرات محصولات کشاورزی  در نیمه اول 

به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل ، گزارش جدید سازمان توسعه تجارت نشان می‌دهد در نیمه نخست امسال یک میلیارد و ۵۵۸ میلیون دلار محصولات کشاورزی شامل میوه و تره‌بار؛ خشکبار؛ محصولات حیوانی و صنایع وابسته؛ گل و گیاه دارویی، خوراکی، زینتی و صنعتی از کشور صادر شده که سهم آن از کل صادرات غیرنفتی کشور حدود ۶.۵ درصد است. کل صادرات محصولات کشاورزی در نیمه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی چهار درصد کاهش داشته اما به لحاظ ارزشی ۲۲ درصد افزایش یافته است. بیشترین صادرات از بین گروه‌های مختلف محصولات کشاورزی مربوط به میوه و تره‌بار بوده است. در نیمه اول امسال دو میلیون و ۱۱۸ هزار تن میوه و تره‌بار به ارزش ۷۳۷ میلیون دلار از کشور صادر شده که به لحاظ ارزشی ۳.۱ کل صادرات غیرنفتی کشور را در نیمه اول امسال به خود اختصاص داده است. همچنین صادرات میوه و تره‌بار در این مدت نسبت به ۶ ماهه سال قبل به لحاظ وزنی ۱۲ درصد کاهش و به لحاظ ارزشی ۹ درصد افزایش داشته است. خشکبار، دومین گروه کالایی در بین محصولات کشاورزی است که در نیمه اول امسال ۱۸۵ هزار تن به ارزش ۳۴۳ میلیون دلار صادرات داشته است. سهم خشکبار از کل صادرات غیرنفتی در نیمه اول امسال ۱.۴ درصد بوده است. همچنین صادرات این گروه نسبت به ۶ ماهه اول سال قبل به لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۳۱ و ۲۰ درصد رشد داشته است. «محصولات حیوانی و صنایع وابسته» و «گل و گیاه دارویی، خوراکی، زینتی و صنعتی» نیز در رتبه بعدی قرار دارند که صادرات آنها به ترتیب ۲۲۰ هزار تن به ارزش ۳۱۹ میلیون دلار و ۸۹ هزار تن به ارزش ۱۶۰ میلیون دلار بوده است. سهم این دو گروه از کل صادرات غیرنفتی کشور در نیمه اول امسال ۱.۳ و ۰.۷ درصد بوده است. همچنین در ۶ ماهه امسال صادرات محصولات حیوانی و صنایع وابسته به لحاظ وزنی و ارزشی ۸۸ و ۶۴ درصد رشد داشته و صادرات گروه گل و گیاه دارویی، خوراکی، زینتی و صنعتی نیز به لحاظ وزنی و ارزشی ۴۳ و ۳۲ درصد رشد داشته است. در این میان توجه به این نکته هم خالی از لطف نیست که سه مقصد اول محصولات کشاورزی صادراتی عراق، سایر کشورها و امارات متحده عربی بوده که به ترتیب مقصد ۳۰ درصد، ۲۶ و ۱۶ درصد از کل محصولات کشاورزی صادراتی در نیمه نخست امسال بودند. بعدازاین سه کشور، به ترتیب روسیه، چین، افغانستان و پاکستان قرار دارد که به ترتیب ۱۲، ۶، ۵ و ۵ درصد صادرات محصولات کشاورزی ایرانی به این کشورها انجام شده است.

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....