تاریخ انتشار : چهارشنبه 20 دی 1402 - 14:11
کد خبر : 153404

علی اکبر نیکواقبال

اقتصاد دولتی و فساد مالی

اقتصاد دولتی و فساد مالی

برخی اقتصاددانان معتقدند در کشوری مانند ایران که بروکراسی وجود دارد برخی به فساد مالی دست می‌اندازند چرا که کمک می‌کند با اموراتی مانند رشته و… برنامه‌های خود را سریع‌تر پیش ببرند، ولی اغلب اقتصاددانان معتقدند که درست است که با چنین اقداماتی کار عده‌ای پیش برود ولی در کل تاثیرات بسیار منفی بر رشد

برخی اقتصاددانان معتقدند در کشوری مانند ایران که بروکراسی وجود دارد برخی به فساد مالی دست می‌اندازند چرا که کمک می‌کند با اموراتی مانند رشته و… برنامه‌های خود را سریع‌تر پیش ببرند، ولی اغلب اقتصاددانان معتقدند که درست است که با چنین اقداماتی کار عده‌ای پیش برود ولی در کل تاثیرات بسیار منفی بر رشد و توسعه اقتصادی دارد و به روی کل فعالیت‌های اقتصادی سایه می‌اندازد. اکنون فشار مشکل مالی در بسیاری از سازمان‌های کشور وجود دارد و اقتصاددانان را به این نتیجه رسانده که زیربنای کل سیستم  فرسوده است و همه حیات یک کشور را به خطر می‌اندازد. بعد از جنگ جهانی دوم که اوضاع و احوال انگلستان بسیار آشفته بود، چرچیل ۱۰ نفر را مسوول کرد که وضعیت کشور را بررسی کنند. آنها گزارشی که به چرچیل دادند، گفتند از دستگاه‌هایی که بررسی کردیم، همه آشفته بود به غیر از قوه قضا و چرچیل نیز گفت با همین یک دستگاه سالم می‌توان همه مشکلات را حل کرد. این نشان‌دهنده تاثیری است که این دستگاه در سایر امور کشور دارد.

به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل  ،   سرمایه‌گذار خارجی به کشوری ورود می‌کند که از مسائل حقوقی او اطمینان داشته باشد. وضعیت بروکراسی را قابل قبول ارزیابی کند و امنیت آن منطقه را تضمین شده بداند. در این بین از همه موارد مهم‌تر سلامت دستگاه قضاست و سرمایه‌گذار بررسی می‌کند که ببیند که اگر کار به دستگاه قضا کشید، امورات چگونه حل خواهد شد و با حقوق افراد در این سیستم چگونه برخورد خواهد شد. یکی از موارد مهم این است که اغلب پرونده‌های قضایی در ایران چند سال در دست بررسی هستند و همین برای سرمایه‌گذار نگران‌کننده است چرا که به این فکر می‌کند که هزینه‌های تولیدش به این ترتیب به‌شدت افزایش می‌یابد. مساله سرمایه‌گذاری در ایران بسیار حیاتی است چرا که برای مقابله با بحران بیکاری پیش رو دولت باید بتواند سرمایه‌گذاری جذب کند تا تولید ناخالص کشور را بالا ببرد. اکنون وقت آن رسیده که دولت سریع‌تر به وضعیت بودجه جاری خود رسیدگی کند. اینکه ۹۰ درصد از بودجه کشور صرف مسائل جاری می‌شود، منجر به آن شده تا دولت پروژه‌های عمرانی را نتواند پیش ببرد و رشد هزینه‌های جاری آینده کشور را هم به خطر انداخته و رسیدن به رونق اقتصادی را سخت و دشوار کرده است. در تمامی دنیا صندوق‌های بازنشستگی وضعیت مناسبی داشته و به سازمان‌های دیگر نیز اعتبار قرض می‌دهند، ولی در ایران ورشکسته‌اند و باید به سوی دولت دست دراز کنند. همه اینها با مشکلات مدیریتی مواجه هستند و باید راهکار اساسی برای آن اندیشیده شود.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....