رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز پنج‌شنبه در دیدار شرکت‌کنندگان در بیست‌‌‌وچهارمین مجمع عالی فرماندهان و مسوولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پیدایش، رشد و بالندگی و بحران‌‌‌شکنی، و عملکرد سپاه را در ابعاد نظامی، ‌‌‌ مردمی، خدماتی و سازندگی، منحصربه‌‌‌فرد و افتخارآمیز خواندند و با اشاره به ادامه سیاست دشمن برای بحران‌‌‌آفرینی، خدشه به امنیت کشور و ایجاد اختلال در زندگی مردم، تاکید کردند: در پرتو «وحدت ملی»، «مشارکت دادن مردم»، «کمک به مردم به‌خصوص طبقات ضعیف»، «کار شبانه‌‌‌روزی و جهادی مسوولان» و «ادامه حرکت، امید و شوق به تحقق اهداف انقلاب» شکست دشمن و پیروزی ملت قطعی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌ای، ‌‌‌ «فراموش شدن واقعیات و حقایق انقلاب در اذهان ملت ایران» را از اهداف شیاطین جهان دانستند و با منحصربه‌‌‌فرد خواندن تشکیل مجموعه‌‌‌ای با ویژگی‌‌‌های سپاه در میان انقلاب‌‌‌های بزرگ تاریخ، ‌‌‌ گفتند: نقص و ضعف در همه مجموعه‌‌‌های انسانی وجود دارد اما در تاریخ کشور هیچ مجموعه نظامی با این اندازه از سلامت معنوی، سیاسی، اخلاقی و انسانی وجود نداشته است.

فرمانده کل قوا، رشد و زایش درونی سپاه را هم بی‌‌‌نظیر برشمردند و با تشریح گسترش سازمانی این نهاد در فاصله کوتاهی از تشکیل، افزودند: سپاه پاسداران با همراهی و همکاری ارتش فداکار، حدود دو سال بعد از شکل‌‌‌گیری، در چند عملیات بزرگ از جمله فتح‌‌‌المبین و آزادی خرمشهر، نقش تعیین‌‌‌کننده‌‌‌ای ایفا کرد و توانست قدرت عظیم دفاع نظامی انقلاب را به رخ دشمن بکشد. ایشان با اشاره به استمرار رشد و زایش و استحکام درونی سپاه، گفتند: این مجموعه اکنون به کانونی عظیم و کاملا مجهز و بزرگ‌ترین سازمان ضدتروریستی جهان تبدیل شده که بسیاری از ارتش‌‌‌های بزرگ جهان از انجام دادن اقداماتی شبیه فعالیت‌‌‌های آن، ناتوان هستند.

رهبر انقلاب، عملکرد سپاه را هم جذاب و چندوجهی خواندند و مواجهه پیروز با بحران‌ها را یکی از وجوه مستمر عملکردی این نهاد دانستند. حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌ای با اشاره به تشکیل کنفرانس سران آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی در جزیره گوادلوپ فرانسه، افزودند: آنها نجات رژیم دست‌نشانده را ناممکن دانستند اما با طراحی‌‌‌ راهبرد «بحران‌های پیاپی»، امیدوار بودند که این بحران‌ها، هر دولتی را در حکومت جدید ایران از پای دربیاورد.

رهبر انقلاب با یادآوری بحران‌ها، اغتشاشات، ناامنی‌‌‌ها و فعالیت‌‌‌های گسترده گروه‌‌‌های تروریستی در مناطق مختلف کشور در اوایل انقلاب، افزودند: اسناد لانه جاسوسی آمریکا در ایران هم نشان داد که این حوادث در چارچوب همان راهبرد غرب مبنی بر بحران‌‌‌‌‌‌سازی پیاپی در ایران رخ داده است.

ایشان، ‌‌‌ سپاه پاسداران را عامل شکست آن بحران‌ها و نجات مردم استان‌‌‌های درگیر خواندند و تاکید کردند: دشمنان درصدد بودند با ایجاد بحران‌های مستمر، انقلاب را زمین‌‌‌گیر و بی‌‌‌رمق کنند و بعد با یک اقدامی شبیه کودتای ۲۸ مرداد، کار انقلاب را تمام کنند اما سپاه جلوی تکرار کودتای ۲۸ مرداد را گرفت و نگذاشت ایران از مسیر صحیح آغازشده منحرف شود و به همین علت است که دشمنان تا این حد به سپاه بغض و کینه دارند.

فرمانده کل قوا عملکرد سپاه در دفاع مقدس را فصلی درخشان و بسیار مهم خواندند و افزودند: افزایش روزافزون توانایی‌‌‌ها، بُعد دیگری از عملکرد سپاه پاسداران است که برای ایران، امنیت و بازدارندگی ایجاد کرده است.

رهبر انقلاب، کاهش و عدم‌تکرار جمله «گزینه نظامی روی میز است» را ناشی از قدرت بازدارندگی و توانمندی‌‌‌های سپاه دانستند و گفتند: همه می‌‌‌دانند این جمله، دیگر سبک، بی‌‌‌معنا و بی‌‌‌ارزش شده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌ای عملکرد سپاه در مساله سازندگی و امور زیربنایی را هم افتخارآفرین، درخشان و در ابعادی بی‌‌‌نظیر ارزیابی کردند و افزودند: پاسداران انقلاب در خدمات عمومی، رفع محرومیت‌‌‌ها، بلایای طبیعی و حوادثی نظیر کرونا با همه توان در خدمت مردم بوده‌‌‌اند.

اثرگذاری سپاه در فضای عمومی کشور و جذب جوانان، بعد دیگری از عملکرد سپاه بود که رهبر انقلاب دراین‌ باره گفتند: عنصر جوان وقتی علم و عمل، آرمان‌گرایی و واقع‌‌‌بینی و قدرت سخت و تجهیزاتی با قدرت نرم یعنی ارتباط با مردم را، در سپاه درهم‌‌‌تنیده می‌‌‌بیند، الگو می‌گیرد و جذب می‌شود که جوانان و شهیدان سرافراز دفاع از حرم و امنیت، نتیجه این‌گونه جذابیت‌‌‌های سپاه و عناصر سربلند سپاهی نظیر حاج قاسم، حججی و ابراهیم هادی به‌‌‌شمار می‌‌‌روند.

ایشان تاثیرات فرا‌مرزی سپاه پاسداران را هم عمیق و بسیار مهم دانستند و گفتند: عملکردها و جذابیت‌‌‌های سپاه در ابعاد مختلف، دشمن را نگران و ناچار کرده است با دروغ و شایعه و هیاهوی پوچ به تخریب سپاه بپردازد.

سرفصل بعدی که فرمانده کل قوا در این دیدار به پاسداران انقلاب اسلامی گوشزد کردند، لزوم پاسداری از خود بود.

ایشان با اشاره به لغزش‌‌‌هایی همچون غفلت از یاد خدا، غرور، گمراهی، بی‌‌‌توجهی به نعمت‌‌‌ها و کمک‌‌‌های پروردگار و ناامیدی و تردید، پاسداری از خویش یعنی تقوای الهی را وظیفه همه مجموعه‌‌‌ها و یکایک افراد خواندند و گفتند: ضعف‌‌‌های شخصیتی موجب زمین خوردن انسان در بزنگاه‌‌‌های حساس می‌شود؛ بنابراین پیش از پاسداری از انقلاب، باید دائما از خود مراقبت و پاسداری کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌ای، مسوولان سپاه را به حساسیت و مراقبت از حفظ ارزش‌ها و برجستگی‌‌‌های مهم سپاه توصیه کردند و با اشاره به آیه شریفه‌‌‌ای از قرآن که عذاب و پاداش زنان والامقام و محترم پیامبر اکرم را دو برابر می‌‌‌خواند، گفتند: ما مُعممین و شما سپاهیان نیز این‌گونه هستیم؛ چرا که کار خوب یا خطای ما آثار بیرونی مضاعفی دارد و اهمیت مراقبت از خود را دو‌چندان می‌کند. رهبر انقلاب با اشاره به فداکاری نسل‌‌‌های قبلی سپاه، به نسل جوان و افتخارآفرین امروز سپاه توصیه کردند: سعی کنید آراستگی علمی، عملی و معنوی خود را حتی از آن نسل‌‌‌های خوب گذشته بالاتر ببرید.

سرفصل بعدی سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌ای در این دیدار پاسخ به این سوال مهم بود که انقلاب اسلامی چه خصوصیتی دارد که موجب برانگیختن دشمنی‌‌‌ها می‌شود و در مقابل آنها پاسداری از انقلاب، ضرورت پیدا می‌کند؟

ایشان «حاکمیت سیاسی اسلام» در ایران را پاسخی روشن به این سوال خواندند و در تشریح خصوصیات و ویژگی‌‌‌های اسلام سیاسی گفتند: «مخالفت با ظلم و ظالم و یاری مظلوم» خصوصیت برجسته و حساسیت‌‌‌برانگیز اسلام سیاسی است که قهرا رژیمی همچون رژیم صهیونیستی را که بنا و اساس آن بر اشغال و ظلم و زور و شکنجه است با نظامی همچون جمهوری اسلامی به عناد و دشمنی وامی‌دارد.

مخالفت نظام اسلامی با دست‌‌‌درازی به منافع و منابع ملت‌ها، خصوصیت دیگری بود که رهبر انقلاب آن را موجب معارضه استعمارگران با نظام اسلامی دانستند و افزودند: در مقابل رویکرد استعماری، قرآن به ما دستور داده که در مواجهه با ملت‌ها حتی با ملت‌های دارای عقیده و رفتار ناهمسان، با دادگری و عدالت رفتار کنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌ای، ثروت‌‌‌اندوزی و پیشرفت کشورهایی همچون انگلیس و فرانسه را در طول قرن‌ها حاصل اشغال، استعمار و استثمار سایر کشورها خواندند و گفتند: فلان تحلیلگر سیاسی سوال می‌کند جمهوری اسلامی چه کرده که فلان کشور با آن مخالف است، در حالی که پاسخ این سوال روشن است و دستگاه اهریمنی استعمار با آن سابقه اساسا نمی‌تواند با نظام اسلامی خوب باشد.

«اعتقاد به کرامت همه انسان‌‌‌ها فارغ از رنگ، نژاد و منطقه» دستور دیگر قرآنی بود که رهبر انقلاب با اشاره به آن خاطرنشان کردند: انسان سیاه‌پوست هم طبق منطق قرآن هیچ فرقی با دیگر انسان‌ها ندارد. بنابراین غربی‌‌‌ها که منطق تبعیض نژادی را به شکل فضاحت‌‌‌باری گسترش داده و می‌دهند، آیا می‌توانند با نظام اسلامی مهربان باشند؟

ایشان با برشمردن عامل دیگر کینه‌‌‌توزی بدخواهان به اسلام سیاسی، به دستور قرآن مبنی بر صلح و رفتار مسالمت‌‌‌آمیز با هر کشور و دولتی که بنای مخاصمه ندارد، اشاره کردند و افزودند: نظام اسلامی حرف هر کشوری ولو غیرهمفکر را که بگوید قصد معارضه ندارد، قبول می‌کند اما اگر متوجه حیله‌‌‌گری و دروغ‌‌‌گویی و آمادگی طرف مقابل برای خنجر از پشت زدن شد، هرگز قبول نمی‌‌‌کند و در مقابل پیمان‌‌‌شکنی نیز مقابله به مثل می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌ای یک علت مهم دیگر خصومت‌‌‌ها با نظام اسلامی را الگو شدن و پیشگامی و پیشرانی جمهوری اسلامی برای حرکت‌‌‌های مقاومتی در منطقه حساس غرب آسیا خواندند و گفتند: اگر جمهوری اسلامی الگو نمی‌‌‌شد، این دشمنی‌‌‌ها کمتر بود.

ایشان با مقایسه زمین‌‌‌گیر شدن ارتش‌‌‌های مجهز سه کشور عربی در مقابل رژیم حقیر صهیونیستی در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب یعنی در جنگ شش‌روزه سال ۱۹۶۷ و همچنین جنگ ۱۹۷۳، خاطرنشان کردند: بعد از انقلاب اسلامی کار به جایی رسید که همین رژیم، ۳۳ روز تلاش کرد حزب‌‌‌الله لبنان را شکست دهد اما نتوانست و با فضاحت مجبور به فرار شد.

رهبر انقلاب با تاکید بر اینکه فاصله‌‌‌ انقلاب و قبل از انقلاب، فاصله‌‌ جنگ شش‌روزه ۱۹۶۷ و جنگ ۳۳ روزه است، افزودند: امروز کار به جایی رسیده است که در سرزمین‌‌‌های اشغالی فلسطین و در منطقه غرب رود اردن، جوان‌ها به‌‌‌گونه‌‌‌ای حرکت و حمله می‌کنند که رژیم صهیونیستی را عاجز کرده‌‌‌اند.

ایشان خصوصیات اسلام سیاسی را در مقابله با اهریمنانِ خبیث، کینه‌‌‌ورز، عهدشکن و دروغگو قهرا دشمن‌‌‌ساز دانستند و گفتند: با شناخت دشمن، هم انگیزه پاسداری عمیق‌‌‌تر می‌شود هم در شناخت طرف مقابل دچار اشتباه نمی‌‌‌شویم؛ چرا که یکی از گرفتاری‌‌‌هایی که گاهی قبلا دچار آن شده‌‌‌ایم و نباید آن را تکرار کنیم، اشتباه در شناخت دشمن است؛ بنابراین همچنان که امام بزرگوار با آن بصیرت نافذ می‌‌‌فرمود، باید هر چه فریاد داریم بر سر آمریکا بزنیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌ای در بخش پایانی سخنانشان به بیان چند توصیه مهم و عمومی پرداختند. ایشان با اشاره به پیشرفت‌‌‌های فراوان و توانایی‌‌‌ها و کارهای خوب بعد از انقلاب، تاکید کردند: قدر و اهمیت پیشرفت‌ها را بدانیم اما مغرور نشویم.

ایشان سیاست راهبردی غرب مبنی بر ایجاد بحران‌‌‌ در ایران را سیاستی ادامه‌‌‌دار خواندند و افزودند: آنها همچنان به دنبال بحران‌‌‌سازی دائم در داخل کشور هستند؛ یک روز به بهانه انتخابات، یک روز به بهانه بنزین و یک روز به بهانه زن. البته ابزارهای تولید بحران هم امروز پیشرفته‌‌‌تر شده است.

رهبر انقلاب هدف اصلی دشمن از ایجاد بحران را ضربه به امنیت کشور خواندند و گفتند: بدون امنیت، «اقتصاد، اشتغال، کارهای زیربنایی، راه‌‌‌اندازی کارخانه‌‌‌ها و علم و دانشگاه و مراکز تحقیقاتی» هم وجود ندارد؛ بنابراین هدف اصلی آنها از مخدوش کردن امنیت کشور، ایجاد اختلال در زندگی مردم است.

ایشان عامل اصلی طراحی و بحران‌‌‌سازی را دستگاه‌های جاسوسی سیا، موساد و ام‌‌‌آی۶ انگلیس دانستند و افزودند: البته آنها پادوهای داخلی و خارجی و عناصر غربگرا و بی‌‌‌توجه را هم به کار می‌‌‌گیرند اما اصل و سر قضیه، سرویس‌‌‌های جاسوسی است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌‌‌ای با تاکید بر اینکه باید وظایف خود را در قبال طراحی‌‌‌های دشمن درک کنیم، گفتند: وظیفه امروز ما مراقبت دائم از انقلاب است. وظیفه مهم امروز ما وحدت ملی، مشارکت دادن مردم و کمک به آحاد مردم به‌خصوص طبقات ضعیف است. وظیفه امروز، کار جهادی شبانه‌‌‌روزی و خستگی‌‌‌ناپذیر مسوولان است.

ایشان با اشاره به عبور کشور از گردنه‌‌‌ها و مسیرهای سخت در حرکت به سمت قله‌‌‌ها، گفتند: ما از بخش زیادی از مسیر با وجود شیب‌‌‌ تند عبور کرده و به قله‌‌‌ها نزدیک شده‌‌‌ایم بنابراین امروز روز خسته شدن و ناامیدی نیست بلکه روز شوق و امید و حرکت است و مسوولان کشور باید با این روحیه حرکت کنند.

رهبر انقلاب همچنین درباره انتقاد از مسوولان گفتند: نمی‌‌‌گوییم انتقاد نباشد اما بیان انتقاد همراه با اعتماد به مسوولان باشد چرا که مسوولان با شوق، توانمندی، توکل به خدا و با همه توان در حال کار هستند.

ایشان در پایان تاکید کردند: راه پیموده‌شده تا به امروز را اگر با قوت دنبال کنیم، پیروزی بر دشمن قطعی است.

در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام‌‌‌والمسلمین حاج‌‌‌صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه با بیان اینکه پاسداری، تمام عرصه‌‌‌های انقلاب اسلامی را دربرمی‌گیرد، تصریح کرد که این نهاد انقلابی مقابل تمامی توطئه‌‌‌ها و هرگونه تهاجم دشمنان علیه ملت ایران، ایستاده و خواهد ایستاد.

فرمانده کل سپاه پاسداران نیز با یادآوری آخرین دیدار فرماندهان با رهبر انقلاب که در سال ۹۸ و با حضور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی همراه بود، شکست تمامی راهبردهای دشمنان در جغرافیای جهان اسلام را مدیون مجاهدت‌‌‌های این شهید والامقام و یارانش برشمرد و خطاب به دشمنان تاکید کرد: سپاه، ‌‌‌ انتقام خون شهیدانش را خواهد گرفت و قطعا آمریکا را از منطقه اخراج خواهد کرد.

سردار سرلشکر سلامی همچنین به تشریح ابعاد توانمندی‌‌‌ها و عملکرد سپاه پاسداران در عرصه‌‌‌های نظامی، امنیتی، اطلاعاتی، علمی، اقتصادی، سازندگی، سلامت، خدمت‌‌‌رسانی، تبلیغاتی و امید‌‌‌آفرینی پرداخت.