تاریخ انتشار : شنبه 9 دی 1402 - 14:53
کد خبر : 152194

فیلترنت گران شد

فیلترنت گران شد

پس از چند هفته حرف و حدیث درباره افزایش تعرفه‌ اینترنت، با موافقت وزارت ارتباطات و تعهد اپراتورها مبنی بر افزایش کیفیت، بسته‌های اینترنتی گران شد. این مرتبه تلاش‌های همه‌جانبه برای بالا بردن تعرفه‌های اینترنت، که به گفته اپراتورها در ۶ سال اخیر تغییری نکرده است، به ثمر نشسته و پس از حدود سه هفته

پس از چند هفته حرف و حدیث درباره افزایش تعرفه‌ اینترنت، با موافقت وزارت ارتباطات و تعهد اپراتورها مبنی بر افزایش کیفیت، بسته‌های اینترنتی گران شد. این مرتبه تلاش‌های همه‌جانبه برای بالا بردن تعرفه‌های اینترنت، که به گفته اپراتورها در ۶ سال اخیر تغییری نکرده است، به ثمر نشسته و پس از حدود سه هفته حرف و حدیث بالاخره افزایش تعرفه‌ها به‌ صورت رسمی تایید شد. از مهر ماه امسال که زمزمه‌های افزایش تعرفه اینترنت به گوش رسید، وزیر ارتباطات گفت که «فعلا برنامه‌ای برای گران شدن بسته‌های اینترنتی نداریم»، اما ظاهرا پیگیری‌ اپراتورها برای بالا بردن تعرفه‌ها در یکی، دو ماه اخیر ادامه پیدا کرده است و همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد افزایش تعرفه اینترنت در دستور کار قرار گرفت.
این در حالی است که کاربران ایرانی از محدودیت‌های دسترسی به اینترنت نیز ناراضی هستند. برخی کاربران معتقدند که افزایش قیمت اینترنت در حالی اتفاق افتاده که کیفیت اینترنت در ایران به طور قابل‌توجهی کاهش یافته است. برخی کاربران نیز از فیلترینگ گسترده‌ای که در ایران وجود دارد، انتقاد می‌کنند. افزایش قیمت اینترنت و محدودیت‌های دسترسی می‌تواند تاثیرات منفی بر زندگی کاربران ایرانی داشته باشد. این محدودیت‌ها می‌تواند مانع دسترسی کاربران به اطلاعات و خدمات ضروری شود، از طرفی مدیریت زیرساخت‌های اینترنت به طور موثر انجام نمی‌شود. این امر به دلایل مختلفی از‌جمله عدم شفافیت در عملکرد اپراتورها، عدم وجود رقابت واقعی در بازار اینترنت و عدم نظارت کافی بر عملکرد اپراتورها است. برای توسعه کیفیت اینترنت در ایران، اقدامات دیگری لازم است که باید به آن توجه شود، به عنوان مثال عملکرد اپراتورها باید شفاف شود و باید یک رقابت واقعی در بازار اینترنت به وجود آید.
به گزارش اقتصاددان به نقل از جهان صنعت ،    گزارش‌های اپراتورها و کارشناسان حوزه اینترنت و شبکه حاکی از این بود که با همراهی وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت تغییراتی در ساختار تعرفه‌گذاری و تعرفه‌های اینترنت سیار و ثابت اعمال شد و اپراتورها هم در نامه‌ای به ابراهیم رییسی خواستار افزایش دو برابری قیمت بسته‌های اینترنتی بالای دو گیگابایت شدند. در واکنش به این موضوع عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرد که «کیفیت اینترنت خط قرمز ما است» و با اشاره به اینکه اپراتورها با هدف توسعه تجهیزات و افزایش کیفیت اینترنت می‌خواهند تعرفه را بالا ببرند، موافقت خود با افزایش تعرفه اینترنت را اعلام کرد. او در حاشیه جلسه ششم دی ماه هیات دولت نیز اعلام کرد که «افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه‌ها را نمی‌پذیریم» و به این ترتیب، مشخص شد میزان افزایش تعرفه‌های اینترنت کمتر خواهد بود. وزیر ارتباطات البته این وعده را هم داد که تا پایان سال جاری بسته‌های بلندمدت اینترنت باز خواهند گشت.
چهارشنبه (۶ دی ماه) امیر محمدزاده‌لاجوردی، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، برای افزایش تعرفه اینترنت شرط گذاشت و اعلام کرد در صورت انجام این شروط است که اپراتورها می‌توانند قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش دهند. اپراتورها روز پنجشنبه، هفتم آذر ماه، اعلام کردند که این شروط را پذیرفته‌اند و به این وظایف متعهد می‌شوند: «افزایش سایت‌های نسل پنجم به ۱۰ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳، افزایش پوشش نسل چهارم در کشور به ۹۶ درصد تا پایان سال ۱۴۰۳ و افزایش ۳۰ درصدی میانگین سرعت اینترنت در ۶ ماه آینده.» پس از پذیرش این شروط و قبول این تعهدات وزارت ارتباطات با افزایش ۳۴ درصدی تعرفه اینترنت موافقت کرد تا به این ترتیب، پس از حدود ۶ سال که تعرفه اینترنت به‌ صورت رسمی توسط اپراتورها افزایش پیدا نکرده بود، حالا با موافقت رگولاتوری و وزارت ارتباطات افزایش پیدا کند.
از طرفی بررسی‌ها نشان می‌دهد بسته یک گیگابایت یک ماهه در ایرانسل و همراه اول از ۱۰۵۰۰ تومان به ۱۴۱۰۰ تومان رسیده است. پیش‌تر اپراتورها در نامه درخواست خود جهت تغییر تعرفه، اعلام کرده بودند که بسته‌های یک و دو گیگابایت نیازی به تغییر قیمت ندارند. بسته‌ اینترنت پنج گیگابایت یک ماهه ایرانسل نیز از ۲۳۶۰۰ به ۳۷۱۰۰ تومان رسیده که این رقم نیز حکایت از افزایش حدودا ۳۰ درصدی دارد. در بسته‌های چهارماهه ایرانسل و همراه اول نیز تغییرات قیمتی و حجمی اعمال شده است. بسته ۱۵ گیگابایت در روزهای گذشته با قیمت ۶۲ هزار تومان به فروش می‌رسید و حالا این رقم به ۱۱۸ هزار تومان رسیده است. این عدد فراتر از ۳۴ درصدی است که پیش‌تر اعلام شده بود. بسته‌های سه ماهه جدیدی نیز در اپراتورهای ایرانسل و همراه اول تعریف شده است. با این حال قیمت بسته‌های اینترنتی ایرانسل در وب‌سایت این اپراتور همچنان مثل قبل است و به نظر می‌رسد قرار است تمامی بسته‌ها و قیمت‌های جدید به ‌تدریج به تمام بسترهای فروش این اپراتور اضافه شوند، اما تغییرات قیمتی در فروشگاه همراه اول هم اعمال شده‌اند. بسته‌های بلندمدت به سبد محصولات برگشته‌اند و حالا اپراتورهای همراه اول و ایرانسل بسته‌های شش ماهه را با قیمت بین ۱۵۰ تا حدود ۵۰۰ هزار تومان اضافه کرده‌اند.
در زمان نگارش این گزارش، تغییر قیمتی در بسته‌های اپراتور رایتل به چشم نمی‌خورد، اما شاتل موبایل در برخی بسته‌های خود افزایش ۳۴ درصدی را لحاظ کرده است. به عنوان مثال بسته یک ماهه ۷۰ گیگابایت این اپراتور مجازی از ۲۳۸ هزار تومان به ۳۱۹ هزار‌ تومان رسیده است. برخی بسته‌های این شرکت مثل شش ماهه و یک ساله هنوز تغییر قیمتی نداشته‌اند. در روزهای گذشته کاربران حساسیت‌های بسیاری به افزایش قیمت اینترنت نشان داده‌اند. استدلال اصلی شهروندان این است که برای دسترسی به اینترنت، هزینه‌های جانبی دیگری هم دارند. از سوی دیگر اپراتورهای موبایل اعلام می‌کنند که قیمت اینترنت در سال‌های اخیر افزایشی نداشته و این اتفاق باعث کندی توسعه شبکه در کشور شده است. در نهایت افزایش قیمت اینترنت، یک اقدام نامناسب و غیرکارآمد است. این اقدام نه‌تنها تاثیر مثبتی بر کیفیت اینترنت نخواهد داشت، بلکه می‌تواند تاثیرات منفی به همراه داشته باشد.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....