تاریخ انتشار : دوشنبه 30 مرداد 1402 - 9:48
کد خبر : 136563

طرح دومین سوال از زاکانی در شورای شهر

طرح دومین سوال از زاکانی در شورای شهر

دومین سئوال از علیرضا زاکانی، شهردار تهران دیروز کلید خورد. در پی انتقال سامانه حمل‌ونقل معلولان از شرکت واحد اتوبوسرانی به سازمان تاکسیرانی با دستور شهردار تهران و مشکلاتی که در خدمت‌رسانی شهرداری به افراد کم‌توان پایتخت به وجود آمده است، دیروز ظهر جمعی از معلولان و افراد توان‌یاب در مقابل شورای شهر تجمع کردند.

دومین سئوال از علیرضا زاکانی، شهردار تهران دیروز کلید خورد. در پی انتقال سامانه حمل‌ونقل معلولان از شرکت واحد اتوبوسرانی به سازمان تاکسیرانی با دستور شهردار تهران و مشکلاتی که در خدمت‌رسانی شهرداری به افراد کم‌توان پایتخت به وجود آمده است، دیروز ظهر جمعی از معلولان و افراد توان‌یاب در مقابل شورای شهر تجمع کردند.

همزمان سید جعفر تشکری هاشمی، رییس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر با «طرح سوال از شهردار تهران» در صحن این شورا، نحوه انتقال سامانه معلولان بدون مجوز شورا و هیات‌مدیره شرکت واحد را غیرقانونی خواند.این طرح سوال از شهردار تهران که در خصوص وضعیت سامانه معلولان و دستور زاکانی برای انتقال این سامانه از شرکت واحد به سازمان تاکسیرانی توسط تشکری هاشمی مطرح شد، به امضای ۸ نفر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران رسیده است.

هفته گذشته نیز، ناصر امانی، رییس کمیته منابع انسانی و تشکیلات شورای اسلامی شهر تهران در پی ۴ تذکر درباره انتصاب مدیران عامل سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری که همگی از سوی شهرداری تهران بدون پاسخ ماندند، طی نامه‌ای رسمی از شهردار خواسته است تا در این باره به پارلمان شهری پایتخت پاسخگو باشد. آنگونه که ایلنا گزارش کرده است، تجمع دیروز ظهر معلولان مقابل شورای شهر تهران، سومین تجمع افراد کم‌توان در مقابل شورا در اعتراض به وضعیت پیش‌آمده برای سامانه حمل‌ونقل معلولان در هفته‌های اخیر است. خواسته این افراد حفظ وضعیت قبلی سامانه حمل‌ونقل معلولان و اعتراض به ایجاد اخلال در ارایه خدمات به آنها توسط شهرداری تهران در پی انتقال این سامانه از شرکت واحد اتوبوسرانی به سازمان تاکسیرانی است.

به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل  ،   سید جعفر تشکری هاشمی، رییس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر که دیروز در همین زمینه «طرح سوال از شهردار تهران» را در صحن شورا مطرح کرد و نحوه انتقال سامانه معلولان بدون مجوز شورا و هیات‌مدیره شرکت واحد را غیرقانونی خواند، در جمع خبرنگاران با اشاره به تجمع معلولان در مقابل شورای شهر گفت: در مورد وضعیت سامانه حمل‌ونقل معلولان و جانبازان بارها تذکر داده‌ام و متاسفانه نه‌تنها تذکرات موثر نبود و عملیات متوقف نشد، بلکه دستور تسریع در کار داده شد و سامانه و تجهیزات آن منتقل شده است. عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: از دیروز خط ارتباطی ۶۳۰۵ که سال‌ها به معلولان و جانبازان خدمات حمل‌ونقل ارایه می‌کرد، از دسترس خارج شده است.

با توجه به این مشکلات، طرح سوال از شهردار تهران را مطرح کردیم و ایشان باید در مهلت قانونی به این سوال پاسخ دهند. وی تاکید کرد: شهرداری تهران باید بابت جدا شدن سامانه حمل‌ونقل جانبازان و معلولان از اتوبوسرانی و الحاق آن به سازمان تاکسیرانی، از شورای شهر و هیات‌مدیره شرکت واحد مجوز می‌گرفت، اما چنین مجوزی اخذ نشده است.  در جریان تجمع دیروز معلولان در مقابل شورای شهر، مهدی علیزاده، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران نیز در جمع این افراد حاضر شد و به آنها وعده داد که سامانه حمل‌ونقل معلولان به بخش خصوصی واگذار نخواهد شد و علاوه بر این، ۴۰ ون برای خدمات‌رسانی به افراد توان‌یاب به ظرفیت ناوگان شهر تهران در این زمینه اضافه خواهد شد. علیزاده در توضیح بیشتر در جمع افراد تجمع‌کننده گفت: هیچ خللی در کار سامانه جانبازان ایجاد نشده است.

می‌خواهیم خدمات‌رسانی به شما مختل نشود؛ زمین سامانه طرشت متعلق به شهرداری تهران نیست و سند آن به نام سازمان زمین‌ شهری است. در حال حاضر فقط مرکز پیام ما از سامانه طرشت به زمین شیرپاستوریزه منتقل شده است. وی افزود: علت اینکه اتوبوس و ون‌ها از زمین طرشت منتقل و در شش سامانه اتوبوسرانی توزیع شده‌اند، این است که در املاکی که متعلق به سازمان اتوبوسرانی است، این سامانه مستقر شود. ضمن اینکه با ساز و کاری که درنظر گرفته شده است، در سریع‌ترین زمان بتوان در سطح شهر به معلولان و جانبازان خدمت‌رسانی کرد.

علیزاده با بیان اینکه واگذاری سامانه جانبازان و معلولان به سازمان تاکسیرانی منتفی است و سازمان اتوبوسرانی به جانبازان و معلولان خدمت رسانی خواهد کرد، گفت: تا پیش از این مینی‌بوس، اتوبوس و ون‌ها از سامانه طرشت به شمال، جنوب، شرق و غرب خدمت‌رسانی می‌کردند و این باعث کندی خدمت‌رسانی می‌شد، اما با توجه به توسعه مراکز این سامانه در ۶ پهنه از شهر قطعا سرعت و کیفیت خدمات‌دهی بیشتر خواهد شد. مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران تاکید کرد: به هیچ عنوان موضوع خصوصی‌سازی سامانه معلولان مطرح نیست و علت قطع تلفن سامانه هم مشکل مخابراتی است که بزودی رفع می‌شود.

در حالی مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی مدعی شده است که سامانه حمل‌ونقل معلولان به سازمان تاکسیرانی منتقل نخواهد شد که دیروز، رییس کمیسیون حمل‌ونقل شورا ضمن مطرح کردن «طرح سوال از شهردار تهران» برای صدور دستور انتقال این سامانه از شرکت واحد به تاکسیرانی، در تذکری در صحن شورا تاکید کرد که «جدا شدن سامانه حمل‌ونقل معلولان از اتوبوسرانی و الحاق آن به سازمان تاکسیرانی مصداق تغییر در ساختار اداری شهرداری است که براساس قانون این تغییر ساختار باید از شورای شهر مجوز بگیرد.»

همچنین نمایندگان افراد توان‌یاب در تجمع دیروز در گفت‌وگو با ایلنا ابراز نگرانی کردند که با انتقال سامانه معلولان از شرکت واحد به سازمان تاکسیرانی، عملا خدمات‌رسانی به آنها به بخش خصوصی واگذار خواهد شد و هزینه‌های آن افزایش می‌یابد. افراد حاضر در این تجمع تاکید داشتند که دستور شهردار تهران برای انتقال سامانه معلولان به سازمان تاکسیرانی برخلاف مصوبه شورای اسلامی شهر تهران است.

    شهردار پاسخگو باشد

رییس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران دیروز در جلسه این شورا با بیان اینکه درباره وضعیت سامانه حمل و نقل معلولان و جانبازان بارها تذکر دادم، گفت: متأسفانه نه تنها تذکرات موثر واقع نشد و عملیات متوقف نشد؛ بلکه دستور تسریع در کار داده شد و هم سامانه منتقل شده و هم تجهیزات آن منتقل شده است و از روز گذشته خط ارتباطی ۶۳۰۵ که سال‌ها به معلولان و جانبازان خدمات حمل و نقلی ارایه می‌کرد در حال حاضر از دسترس خارج شده است.

وی با بیان اینکه بر همین اساس و با توجه به این موضوع سوالی را از شهردار تهران مطرح کردیم، تصریح کرد: شهردار تهران می‌بایست در مهلت قانونی به سوالاتی که مطرح می‌کنیم پاسخ دهند و متن این سوالات از شهردار تهران درباره جدا شدن سامانه حمل و نقل جانبازان و معلولان از اتوبوسرانی و الحاق آن به سازمان تاکسیرانی مصداق تغییر در ساختار اداری شهرداری است که بر اساس قانون این تغییر ساختار باید از شورای شهر مجوز بگیرد و همچنین تصویب بودجه سالانه برای این سامانه در شورای شهر ذیل سازمان اتوبوسرانی بود و بر اساس قانون شهرداری تنها بخش کمی از بودجه را می‌تواند جابه‌جا کند و برای جابه‌جایی ردیف بودجه باید از شورای شهر مجوز بگیرد.

عضو شورای شهر تهران گفت: واگذاری و جابه‌جایی دارایی‌های شرکت واحد بر اساس قانون باید مصوبه مجمع اتوبوسرانی را داشته باشد که ندارد و همچنین ما در بودجه ۱۴۰۲ و همچنین در برنامه توسعه‌ای هیچ مجوزی مبنی بر ارایه دارایی به استارت آپ‌ها ندادیم و همچنین واگذاری املاک شهرداری به اشخاص حقیقی و حقوقی مستلزم دریافت مجوز از شورای شهر است که باید شهردار تهران در این مورد پاسخ دهد.

وی افزود: چرا قبل از تعیین مکان مناسب و اتخاذ تمهیدات و امکانات مناسب برای معلولان این سامانه جابه‌جا شد؟ مجمع عمومی شرکت واحد هر گونه واگذاری املاکش را منوط به اخذ مجوز کرده است و سوال آخر این است که علت قطع شدن سامانه از روز گذشته که به نوعی قطع ارایه خدمات به جانبازان و معلولان است، چیست؟

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....