تاریخ انتشار : سه شنبه 14 آذر 1402 - 20:49
کد خبر : 149275

رفع مسدودی حساب چک برگشتی در قانون جدید صدور چک

رفع مسدودی حساب چک برگشتی در قانون جدید صدور چک

اگر می خواهید از نحوه رفع مسدودی حساب ها بعد از برگشت چک مطلع شوید، در ادامه این مطلب با ما همراه اشید. بر اساس قانون جدید صدور چک، مسدودی حساب چک برگشتی برای همه حساب‌های صادر کننده چک، در تمام بانک‌ها، مؤسسات مالی و اعتباری انجام می‌شود. رفع مسدودی حساب ها بعد از برگشت

اگر می خواهید از نحوه رفع مسدودی حساب ها بعد از برگشت چک مطلع شوید، در ادامه این مطلب با ما همراه اشید.

بر اساس قانون جدید صدور چک، مسدودی حساب چک برگشتی برای همه حساب‌های صادر کننده چک، در تمام بانک‌ها، مؤسسات مالی و اعتباری انجام می‌شود. رفع مسدودی حساب ها بعد از برگشت چک نیز با استفاده از روش‌هایی نظیر واریز وجه چک، ارائه رضایت نامه محضری به بانک و حکم برائت از دادگاه انجام می‌شود. حال اگر می خواهید از نحوه رفع مسدودی حساب ها بعد از برگشت چک مطلع شوید، در ادامه این مطلب با ما همراه اشید.

چک برگشتی چیست؟

از آنجایی که چک باید مطابق قانون جدید صدور چک در تاریخ معین با مبلغ مشخص، در حساب بانکی موجودی داشته باشد. بنابراین اگر در تاریخ درج شده روی چک به اندازه کافی موجودی نباشد، دارنده چک می‌تواند چک را برگشت زده و مراحل شکایت برای چک برگشتی را از طریق قانون طی نماید. به این دسته از چک‌ها که در موعد مقرر توسط صادر کننده به هر دلیلی وصول نشوند، چک برگشتی (چک بلامحل) گفته می‌شود.

چک برگشتی

دلایل مسدودی حساب چک برگشتی کدامند؟

به گزارش اقتصاددان به نقل از افکار نیوز ،  چک‌ها به دو دسته وصولی یا برگشتی تقسیم می‌شوند. چک وصولی به چکی گفته می‌شود که صحت آن باید مورد تأیید بانک باشد و توسط بانک پرداخت شود. همچنین چک برگشتی به چکی گفته می‌شود که در زمان مشخص با مبلغ معین، موجودی کافی برای وصول نداشته باشد. بنابراین دارنده چک با عدم پرداخت مواجه شده و برای وصول چک از طریق قانون اقدام می‌کند.

بر طبق ماده ۳ قانون صدور چک «صادر کننده چک باید در تاریخ مندرج در آن معادل مبلغ مذکور در بانک محال علیه وجه نقد داشته باشد و نباید تمام یا قسمتی از وجهی را که به اعتبار آن چک صادر کرده، به صورتی از بانک خارج نماید یا دستور عدم پرداخت وجه چک را بدهد و نیز نباید چک را به صورتی تنظیم نماید که بانک به عللی از قبیل عدم مطابقت امضا یا قلم خوردگی در متن چک، یا اختلاف در مندرجات چک و امثال آن از پرداخت وجه چک خودداری نماید.»

بنابراین به طور خلاصه موارد زیر موجب مسدودی حساب چک برگشتی می‌شوند:

  • عدم مطابقت امضاء
  • نقص امضاء
  • مغایرت تاریخ عددی و حروفی
  • مخدوش بودن مندرجات چک
  • عدم تطابق میان مبلغ حروفی با عددی چک
  • صدور چک از حساب مسدودی
  • حساب دارای کسری موجودی
  • حساب فاقد موجودی

شرایط رفع مسدودی حساب چک برگشتی چیست؟

مهم ‌ترین و اساسی ترین شرط جهت رفع مسدودی حساب چک برگشتی، گذشت سه سال از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت چک است. یکی دیگر از شرایط رفع مسدودی چک برگشتی، عدم پیگیری و شکایت برای چک برگشتی از سوی دارنده چک بر علیه صادر کننده چک برگشتی در مراجع قضایی است.

رفع مسدودی حساب چک برگشتی در قانون جدید صدور چک

چک مهم ترین و پرکاربردترین سند در بازار مالی و تجاری بوده که دارای انواع مختلفی نظیر چک صیادی، چک رمزدار، چک عادی، چک تضمینی و غیره است. بر طبق قانون جدید صدور چک، چک به دلایل مختلفی مسدود می‌شود.

بنابراین صادر کننده چک بر طبق قانون باید برای رفع مسدودی حساب چک برگشتی و وصول چک برگشتی روش‌های زیر را انجام دهد.

مراحل رفع مسدودی حساب چک برگشتی چیست؟

روش‌های رفع حساب چک برگشتی به شرح ذیل است:

تأمین موجودی چک برگشتی

اولین قدم برای رفع مسدودی چک برگشتی این است که مبلغ کسری موجودی توسط صادر کننده چک به حساب بانکی واریز شود. در ادامه، بانک به دارنده چک اطلاع رسانی کرده و دارنده چک بعد از وصول چک، رضایت نامه کتبی به بانک تقدیم نماید تا بانک برای رفع مسدودی حساب صادر کننده چک بلامحل اقدامات لازم را انجام دهد.

ارائه لاشه چک برگشتی

قدم دیگر برای رفع مسدودی حساب صادر کننده چک بلامحل، واریز مبلغ چک به دارنده چک است. در ادامه، صادر کننده، لاشه چک را به بانک تحویل داده تا مراحل رفع مسدودی حساب چک برگشتی او توسط بانک انجام شود.

رفع مسدودی حساب ها بعد از برگشت چک

ارائه رضایت نامه دارنده چک به بانک

در این روش، دارنده چک با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی و تنظیم یک رضایت نامه موجب رفع مسدودی حساب صادر کننده چک برگشتی می‌شود.

واریز مبلغ چک به حساب جاری و مسدود کردن حساب به مدت یک سال

صادر کننده چک بلامحل مبلغ چک را به حساب جاری واریز کرده و درخواست نگهداری مبلغ چک را تا یک سال به بانک ارائه دهد تا در مدت این یک سال، دارنده چک، چک خود را وصول کند.

ارائه نامه رسمی از مراجع قضایی به بانک

در این روش صادر کننده با اخذ یک نامه رسمی از مراجع قضایی مبنی بر اتمام عملیات اجرایی چک و ارائه آن نامه به بانک مربوطه، مسدودی حساب چک برگشتی خود را رفع می‌کند.

گذشت مدت سه سال از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت چک برگشتی

در صورت گذشت سه سال از تاریخ صدور گواهی عدم پرداخت چک برگشتی و عدم پیگیری شکایت حقوقی یا کیفری در دادگاه حقوقی توسط دارنده چک بر علیه صادر کننده، صادر کننده می‌تواند برای رفع مسدودی حساب چک برگشتی خود به بانک مراجعه نماید.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....