تاریخ انتشار : شنبه 6 خرداد 1402 - 11:01
کد خبر : 126915

ایران و روسیه قرارداد هسته ای امضا می‌کنند

ایران و روسیه قرارداد هسته ای امضا می‌کنند

«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش‌ تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم: اقتصاددان: بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این

«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش‌ تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم:

اقتصاددان: بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.

در سال ۱۴۰۲، اقتصادنیوز در نیم‌قرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های ۱۳۵۳، ۱۳۶۳، ۱۳۷۳، ۱۳۸۳ و ۱۳۹۳ تقدیم مخاطبان می‌شود.

ششم خرداد ۱۳۵۳؛ ماهواره ۱۰۰ میلیون دلاری ایران به زودی به فضا پرتاب می‌شود

براساس نوشته هفته‌نامه نیوزویک، ایران یک سیستم ماهواره صد میلیون دلاری خریداری خواهد کرد. این ماهواره به منظور توسعه شبکه‌های تلویزیونی و همچنین برنامه های آموزش از طریق تلویزیون خریداری می‌شود و با آغاز کار آن که طی دو و یا سه ماه آینده از پایگاه کیپ کاناورال پرتاب خواهد شد، دورافتاده‌ترین نقاط ایران زیر پوشش برنامه‌های آموزشی تلویزیونی قرار می‌گیرد.

افزایش قیمت گاز قانونی نیست

شرکت‌های توزیع‌کننده گاز به جرم گران‌فروشی ۳۰۰ هزار ریال جریمه شدند. این جریمه به موجب حکم دادگاه اخذ می‌شود. دادگاه‌های اصفهان و چند شهر دیگر حکم به محکومیت این شرکت‌ها داده‌اند.

از یک ماه پیش توزیع‌کنندگان گاز قیمت این کالا را براساس برآورد مرکز بررسی قیمت‌ها افزایش داده‌اند، ولی این افزایش نرخ تاکنون مورد تایید هیات عالی نظارت به اتاق‌های اصناف و دادگاه‌های صنفی موقعی می‌توانند افزایش قیمت را قانونی بدانند که مستند قانونی هم در دست باشد و چون پیش از تصویب هیات عالی نظارت کار شرکت‌ها قانونی شناخته نمی‌شود، روی این اصل حکم پرداخت جریمه صادر می‌کنند.

ششم خرداد ۱۳۶۳؛ ایران و بلژیک دفتر مشترک بازرگانی تاسیس می‌کنند

هیات بازرگانی صنعتی «فابزی متال» بلژیک پس از یک هفته اقامت در ایران تهران را به مقصد بروکسل ترک کرد.

سرپرست هیات مذکور نتایج این سفر را بسیار رضایت‌بخش توصیف کرد و یادآور شد که در جریان ملاقات‌ها متوجه شدیم که امکانات زیادی برای توسعه روابط بازرگانی و اقتصادی و همکاری‌های صنعتی بین دو کشور ایران و بلژیک وجود دارد و از این رو هیات های دیگری در آینده به ایران مسافرت خواهند کرد تا مذاکرات انجام‌شده را پیگیری کنند.

همچنین ۳ عضو از موسسات بانکی این هیات نیز با مقامات بانک مرکزی، بانک ملی، بانک تجارت و بانک صادرات دیدار و گفتگو کردند.

سرپرست هیات در پایان گفت: پیشنهاد شده است که یک دفتر مشترک بازرگانی ایران و بلژیک در تهران و بروکسل تاسیس شود که این پیشنهاد از طرف اتاق بازرگانی ایران در دست مطالعه قرار گرفت.

ششم خرداد ۱۳۸۳؛ ایران و روسیه قرارداد هسته‌ای امضا می‌کنند

رئیس سازمان انرژی اتمی روسیه اعلام کرد: ایران به‌زودی یک قرارداد هسته‌ای در زمینه بازگشت پسماند سوخت یک رآکتور هسته‌ای جدید با روسیه امضا خواهد کرد.

الکساندر رومیانتسف، رئیس سازمان انرژی هسته ای روسیه گفت: مسکو و تهران این قرارداد را در خلال دیدار از ایران که تابستان امسال انجام خواهد شد، امضا خواهند کرد.

وی افزود: در این سفر ما برنامه‌ای برای امضا یک پروتکل الحاقی درباره بازگشت پسماند هسته‌ای به منظور ذخیره و فرآوری به روسیه داریم.

بنابراین گزارش، این سند باید قبل از پایان تابستان که ساخت اولین رآکتور هزار مگاواتی بوشهر به پایان می‌رسد به امضا برسد.

زمانی که این پروتکل الحاقی امضا شود، روسیه سوخت هسته‌ای را با کشتی به ایران منتقل خواهد کرد تا این رآکتور هزار مگاواتی راه‌اندازی شود.

ارزش مبادلات تجاری ایران و ژاپن به ۹ میلیارد دلار رسید

سفیر ژاپن در جمهوری اسلامی ایران گفت: اجرایی شدن قرارداد توسعه میدان نفتی «آزادگان» نشانگر روابط خوب ایران و ژاپن است.

«تاکه کازو کاوامورا» ارزش این قرارداد را دو میلیارد دلار عنوان کرد.

وی گفت: شرکت های ژاپنی برای تاسیس چند واحد نفت و پتروشیمی در ایران به توافق رسیده‌اند.

وی افزود: براساس یک قرارداد با شرکت ملی نفت ایران، ژاپن در توسعه ظرفیت پالایشگاه شازند اراک مشارکت می‌کند.

سفیر ژاپن در جمهوری اسلامی ایران گفت: براساس این قرارداد ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه اراک از ۳۰ هزار لیتر به ۱۰۰ هزار لیتر در روز افزایش می‌یابد.

وی افزود: ارزش این قرارداد حدود ۱٫۵ میلیارد دلار است و قرار است ظرف مدت یک سال اجرا شود.

سفیر ژاپن توسعه میدان گازی «پارس جنوبی»، دو طرح در عسلویه و احداث پتروشیمی در کرمانشاه را از دیگر زمینه‌های همکاری دو کشور ذکر کرد.

وی ارزش مبادلات تجاری ایران و ژاپن در سال گذشته را ۹ میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: ژاپن بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....