تاریخ انتشار : سه شنبه 18 مهر 1402 - 20:48
کد خبر : 142753

کاهش تلفات زلزله با سامانه هشدار سریع

کاهش تلفات زلزله با سامانه هشدار سریع

اقتصاددان :   یک متخصص زلزله شناسی تاکید کرد که باید یک چارچوب قانونی برای سیستم هشدار سریع زلزله طراحی شود تا نقش‌ها روشن شود و دچار سردرگمی در زمان زلزله نشویم. رضا کرمی محمدی، در نشست تخصصی هشدار سریع زلزله شهر تهران، چالش‌ها و راهکارها که امروز با حضور شماری از کارشناسان و مسئولان این

اقتصاددان :   یک متخصص زلزله شناسی تاکید کرد که باید یک چارچوب قانونی برای سیستم هشدار سریع زلزله طراحی شود تا نقش‌ها روشن شود و دچار سردرگمی در زمان زلزله نشویم.

رضا کرمی محمدی، در نشست تخصصی هشدار سریع زلزله شهر تهران، چالش‌ها و راهکارها که امروز با حضور شماری از کارشناسان و مسئولان این حوزه در محل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، درباره فواید و چالش‌های سامانه‌های هشدار سریع زلزله گفت: مکان‌یابی و نصب و برقرار ارتباط این سامانه عالی است و من به عنوان یک شهروند تشکر می‌کنم از اقداماتی که در این خصوص انجام شده است.

این متخصص زلزله‌شناسی ادامه داد: زمان‌های مختلف هشدار برای زلزله از دو ثانیه تا ۲۰ وجود دارد. حالا اگر هشدار نباشد ۷۵ درصد کشته می‌شوند، ۱۵ درصد مجروح می‌شود ولی اگر پنج ثانیه زودتر هشدار داده سود، میزان کشته‌ها به ۲۰ درصد می‌رسد، حالا اگر این سامانه ۲۰ ثانیه زودتر هشدار دهد، درصد کشته‌ها به پنح درصد می رسد.

رئیس پیشین سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه تکمیل سامانه‌های هشدار سریع زلزله چالش‌ها و مراحل مختلفی دارد، گفت: نقصان و نداشتن قوانین و مقررات برای تعریف روشن نقش‌ها و مسئولیت‌ها و اقداماتی که باید برای عملیات و مدیریت سیستم هشدار سریع انجام شود، یکی از همین چالش‌هاست، باید یک چارچوب قانونی برای همین سیستم هشدار طراحی شود تا نقش‌ها روشن شود و دچار سردرگمی در زمان زلزله نشویم.

کرمی محمدی افزود: نکته دیگر نقصان در زیرساخت‌ها است و نیاز است که کامل انجام شود. مثلا سیستم‌های مخابراتی قابل اطمینان، بهره‌گیری از موبایل و همچنیی ایجاد پایگاه داده‌های مرتبط با ریسک زلزله نیز بسیار حائز اهمیت است. بحث دیگر بحث استفاده از هوش مصنوعی برای شناخت و پیش بینی وقوع است.

وی با اشاره به مراحل مدیریت بحران، گفت: در بحث آمادگی و بعد پاسخ اقدامات مختلفی با استفاده از هوش مصنوعی انجام شده است. باید کارهای انجام شده را بررسی کرده و ببینیم که که چه الگوریتمی مناسب است. کته دیگر نقصان نیروی انسانی و متخصص است و بهترین نیروی متخصص در همین سازمان حضور دارد و همین جا هم باید توانمند باشد.

این متخصص زلزله شناسی گفت: هماهنگی برای پاسخ و آمادگی در برابر بلایا به آمادگی جامعه و نهادها نیازدارد و باید اقدامات قانونی، ارتباط با سازمان‌ها در این خصوص انجام شود. بحث دیگر مشارکت عمومی توانمندسازی و اطلاع‌رسانی جامعه است و افزایش آگاهی در مورد ریسک نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....