تاریخ انتشار : پنجشنبه 2 اردیبهشت 1400 - 11:40
کد خبر : 43840

جزییات تازه از واردات واکسن کرونا

جزییات تازه از واردات واکسن کرونا

۳۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه‌ در کره‌‌جنوبی برای خرید واکسن کرونا پرداخت شد   به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل، آمار اعلامی گمرک ایران نشان می‌دهد، از ۱۵ بهمن ماه سال ۹۹ تا ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۰یک میلیون و ۹۹۵ هزار و ۸۰۰ دوز واکسن کرونا وارد، ترخیص و تحویل وزارت بهداشت شده

۳۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه‌ در کره‌‌جنوبی برای خرید واکسن کرونا پرداخت شد

 

به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل، آمار اعلامی گمرک ایران نشان می‌دهد، از ۱۵ بهمن ماه سال ۹۹ تا ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۰یک میلیون و ۹۹۵ هزار و ۸۰۰ دوز واکسن کرونا وارد، ترخیص و تحویل وزارت بهداشت شده است. در مکاتیه معاون فنی گمرک ایران با معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو، آمده است که این میزان واکسن وارداتی از چهار کشور «روسیه، چین، کره جنوبی وهند» واز طریق فرودگاه امام خمینی (ره) وارد کشور شده و پس از تشریفات گمرکی با حداقل اسناد به صورت حمل یکسره و شبانه روزی در حداقل زمان ممکن (کمتر از ۱۵ دقیقه) تحویل نمایندگان وزارت بهداشت شده است.بر اساس این جدول، «۵۲۰ هزار دوز واکسن روسی با نام «اسپوتنیک، ۶۵۰ هزار دوز واکسن چینی، ۱۲۵ هزار دوز واکسن هندی و ۷۰۰ هزار و نزدیک به۸۰۰ دوز واکسن کره جنوبی با نام کواکس» وارد کشور شده است. همزمان با واردات واکسن کرونا از کانال دولت، استارت واردات واکسن از سوی بخش خصوصی با ارز آزاد نیز رسما زده شد.  به‌طوری که در تازه‌ترین اعلام ریاحی عضو هیات رییسه اتاق تهران، در گام نخست ۱۰۰ دوز از این واکسن‌ها وارد کشور می‌شود که قیمت احتمالی واکسن کرونا حدود ۲۵۰ هزار تومان است. در همین حال، رییس اتاق ایران و کره جنوبی نیز از پرداخت ۳۰ میلیون دلار از هفت میلیارد دلار منابع ایران بلوکه ایران در کره جنوبی برای خرید واکسن کرونا خبر داده است.

     جزییات واردات واکسن کرونا

مجموع میزان واردات واکسن کروناا در دو ماهه سال ۹۹ و ابتدای سال ۱۴۰۰ چقدر است؟ رصد آمارهای گمرک ایران نشان می‌دهد، یک میلیون و ۹۹۵ هزار و ۸۰۰ دوز واکسن خارجی کرونا در بازه زمانی ۱۵ بهمن ماه سال گذشته تا ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۰ وارد کشور شده است. بنابر آماری که مهرداد ارونقی معاون فنی گمرک به شانه ساز معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو، اعلام کرده، اولین محموله واکسن کرونای روسی (اسپوتنیک) در تاریخ پانزدهم بهمن ماه ۹۹ از کشور روسیه به میزان ۲۰ هزار دوز از روسیه وارد کشور و فرودگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) شد. مطابق آمار ارایه شده، محموله دوم واکسن کرونا با برند اسپوتنیک در تاریخ ۲۵ بهمن ماه سال ۹۹ از کشور روسیه به میزان ۱۰۰ هزار دوز وارد شد. اما سومین محموله واکسن کرونا که اولین محموله واکسن چینی محسوب می‌شود، دهم اسفند ماه سال ۹۹ به میزان ۲۵۰ هزار دوز وارد ایران شد.محموله چهارم واکسن کرونای وارداتی باز هم از کشور روسیه و با برند اسپوتنیک بوده که سومین محموله واکسن روسی محسوب می‌شود. این محموله چهاردهم اسفند ماه سال گذشته به میزان ۲۰۰ هزار دوز وارد فرودگاه امام خمینی (ره) شده و ترخیص گردید. همچنین بنابر این آمارها، پنجمین محموله واکسن کرونا از کشور هند به میزان ۱۲۵ هزار دوز در تاریخ بیستم اسفند ماه سال ۹۹ وارد ایران شد.ششمین محموله واکسن کرونا که چهارمین محموله واکسن روسی با برند اسپوتنیک بوده به میزان ۱۰۰ هزار دوز در تاریخ پنجم فروردین امسال ۱۴۰۰ وارد کشور شد.محموله دیگر واردات واکسن کرونا که پنجمین محموله واکسن روسی بوده، به میزان ۱۰۰ هزار دوز در تاریخ دوازدهم فروردین ماه ۱۴۰۰ وارد و ترخیص شد. هشتمین محموله واکسن وارداتی حاوی ۷۰۰ هزار و ۸۰۰ دوز واکسن کواکس بود که در تاریخ شانزدهم فروردین ماه سال جاری از کشور کره جنوبی وارد ایران شد. بنابر آمار ارایه شده از سوی ارونقی، نهمین محموله واکسن کرونا اخرین واردات از واکسن‌های خارجی بوده، که بیست و ششم فروردین ماه ۱۴۰۰ از کشور چین به میزان ۴۰۰ هزار دوز وارد شد. اما براساس آنچه رییس دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کردند، شرکت‌های بخش خصوصی با ارز نیمایی می‌توانند نسبت به واردات واکسن خارجی اقدام کنند.

   جزییات تازه از واکسن وارداتی بخش خصوصی

برهمین حال، بخش خصوصی نیز رسما اعلام کرد که واردات واکسن کرونا را در دستورکار خود قرار داده است. بنابر اعلام رییس اتاق تهران، قرارداد واردات ۶ میلیون دوز واکسن کرونا توسط بخش خصوصی برای واکسیناسیون کارگران خطوط تولیدمنعقد شده، این میزان به تدریج و به شکل مرحله به مرحله وارد ایران خواهد شد. ارز اختصاص داده شده برای واردات این واکسن ارز آزاد و قیمت این واکسن‌های وارداتی نیز چیزی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خواهد بود. روزگذشته ناصر ریاحی عضو هیات رییسه اتاق تهران، جزییاتی جدید از نحوه واردات واکسن کرونا از سوی بخش خصوصی به خبرگزاری‌ها ارایه داده است. او درباه زمان دقیق واردات اولین محموله واکسن کرونا توسط بخش خصوصی، گفته است: « اولین محموله واکسن کرونای وارداتی توسط بخش خصوصی دو هفته پس از دریافت کلیه مجوزها و تامین ارز و ارسال ارز برای خریدار، به کشور وارد می‌شود و سپس سایر محموله‌های واکسن خریداری شده توسط بخش خصوصی به کشور وارد خواهد شد اما چون بخشی از این موارد خارج از اراده خریدار است بنابراین بصورت دقیق نمی‌توان زمان واردات اولین محموله را تعیین کرد.»

ریاحی همچنین اظهار کرده: «در گام نخست ۱۰۰ دوز از این واکسن‌ها را وارد کشور می‌شود تا ابتدا شرایط حمل و نقل و بررسی کیفیت محصول نهایی شود. این واکسن‌ها در همان گمرک در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد تا بر روی آن نظارت کنند. پس از آن نیز در مرحله نگهداری، جابه‌جایی، توزیع و تلقیح نیز کار از سوی وزارت بهداشت انجام می‌شود و بخش خصوصی دخل و تصرفی در این فرایند ندارد. او این راهم گفته است که به محض ورود تولیدات داخلی واکسن به بازار، بخش خصوصی واردات واکسن را متوقف می‌کند؛ زیرا قطعا واکسن تولید داخل با قیمت مناسب‌تر عرضه خواهد شد و دسترسی آن نیز برای مردم آسان‌تر خواهد بود. ریاحی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا واردات واکسن کرونا توسط شرکت‌های غیر دارویی نیز امکان‌پذیر است، نیز گفته است: «خیر، طبیعتا این امکان برای شرکت‌های غیر دارویی وجود نخواهد داشت و شرکت‌های غیردارویی حتی مجاز به واردات قرص مسکن هم نیستند».او در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که واکسن کرونای وارداتی توسط بخش خصوصی وارد بازار سیاه نشود، نیز اینگونه توضیح داده: «واردات این واکسن به این صورت نیست که بخش خصوصی این واکسن‌ها را برای خود وارد کند یا به پرسنل خود تزریق کند، قطعا واکسن‌های وارداتی در گمرک تحویل وزارت بهداشت یا مرجعی می‌شود که وزارت بهداشت تعیین کرده است.»

    خرید واکسن با بخشی  از پول بلوکه در کره

اما خبری دیگر درباره خرید واکسن کرونا؛ روز گذشته رییس اتاق بازرگانی ایران وکره جنوبی اعلام کرد: «۳۰ میلیون دلار از پول‌های بلوکه‌شده ایران در کره‌جنوبی برای خرید واکسن کرونا پرداخت شده است.» حسین تنهایی، رییس اتاق مشترک ایران و کره‌جنوبی درباره اجرایی شدن تفاهمنامه میان دو کشور «ایرنا» گفته است: «تاکنون درصد اندکی از آنها انجام شده است. مقرر شده بود یک میلیارد دلار بدهی این کشور به صورت نقدی به ایران پرداخت شود اما تاکنون در عمل شاهد اجرای آن نبوده‌ایم».پیشتر پویا فیروزی، دبیرکل اتاق ایران و کره‌جنوبی نیز در اظهاراتی گفته بود: «در ۲‌ماه نخست امسال، حجم تجارت بین دو کشور به کمترین میزان ممکن در یک دهه اخیر رسیده؛ به‌نحوی که در مدت یادشده ۳۲میلیون و ۷۷۰هزار صادرات ایران به کره‌جنوبی و ۴۷۳میلیون دلار میزان واردات از کره‌جنوبی بوده که مجموع آن نیم‌میلیارد دلار می‌شود.» از سال ۲۰۱۸ هفت میلیارد دلار پول فروش نفت ایران در دو بانک کره جنوبی بلوکه شد و از آن زمان تاکنون مذاکرات بسیاری برای پرداخت این بدهی از سوی سئول به ایران انجام شده است. عبدالناصر همتی، رییس بانک مرکزی ایران، نیز روز چهارشنبه ششم اسفند ۱۳۹۹ در جمع خبرنگاران گفته بود که هفت میلیارد دلار از منابع ایران در کره جنوبی مسدود شده و در مرحله نخست، «یک میلیارد دلار از بدهی کره جنوبی به ایران به‌صورت نقدی به حساب بانک‌های ایرانی واریز می‌شود.» در همین حال، مقامات ایران طی ماه‌های گذشته بارها از توافق برای آزادسازی منابع مسدود شده ایران در کره جنوبی خبر داده‌اند، اما تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است. حالا چشم‌ها به توافق برجام دوخته شده تا شاید سردی روابط تجاری میان دو کشور و موانع مختلف برطرف شود. اما با سفر «چانگ سیه کیون» نخست‌وزیر کره‌جنوبی، به تهران یکی از محورهای گفت‌وگو چگونگی برگرداندن پول ایران به کشور بود، که در نشست مسوولان دو کشور، در زمینه نحوه جابه‌جایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کره جنوبی توافق شد.

 

خواننده معزز سلام ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر بالا در پایین صفحه ( ثبت دیدگاه) موجب امتنان است .

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....