تاریخ انتشار : سه شنبه 23 آبان 1402 - 8:57
کد خبر : 146770

تورم تولید در تابستان

تورم تولید در تابستان

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم بخش صنعت در تابستان امسال نسبت به بهار امسال ۲.۲ درصد کاهش داشته است. همچنین براساس این گزارش، در تابستان امسال، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن ١٨٠٧,٩ بوده که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٩.٠ درصد افزایش، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه

بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم بخش صنعت در تابستان امسال نسبت به بهار امسال ۲.۲ درصد کاهش داشته است. همچنین براساس این گزارش، در تابستان امسال، شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن ١٨٠٧,٩ بوده که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٩.٠ درصد افزایش، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۵۶.۵ درصد افزایش و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ٣۵.٧ درصد افزایش داشته است.

وضعیت تورم در صنعت 

بر اساس گزارش اخیر بانک مرکزی با عنوان شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت، در فصل تابستان١۴٠٢، شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت ١٠٣٣,۵ است که نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٧.١ درصد افزایش، نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٣٧.۶ درصد افزایش و در چهارفصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ٢٩.٢ درصد افزایش داشته است. در فصل تابستان ١۴٠٢، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٧,١ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٩.٣ درصد)، ٢.٢ واحد درصد کاهش داشته است.
به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل  ،  به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در فصل تابستان١۴٠٢، نسبت به فصل قبل، ٧.١ درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم فصلی با ٢٠.٣ درصد مربوط به گروه ساخت کک و فراورده‌های حاصل از پالایش نفت و کم‌ترین تورم فصلی با ١.٩ درصد مربوط به گروه ساخت سایر مصنوعات است. همچنین در این فصل گروه ساخت فلزات پایه با تورم ٠.۶- درصد و گروه ساخت محصولات رایانه‌ای، الکترونیکی و نوری با تورم ٠.٣- مواجه بوده است. در فصل تابستان١۴٠٢، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ٣٧,۶ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٢۵.۶ درصد)، ١٢ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در فصل تابستان ١۴٠٢، نسبت به فصل مشابه سال قبل، ٣٧.۶ درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ٩٢.۶ درصد مربوط به گروه ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات طبقه‌بندی نشده درجای دیگر و کمترین تورم نقطه به نقطه با ١۶.٨ درصد مربوط به گروه ساخت مواد شیمیایی و فراورده‌های شیمیایی است.

تورم سالانه بیشتر شد

در فصل تابستان١۴٠٢، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در چهار فصل منتهی به این فصل نسبت به دوره مشابه سال قبل، ٢٩,٢ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٢٧.٠ درصد)، ٢.٢ واحد درصد افزایش داشته است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات صنعتی به ازای تولید کالاهای خود در داخل کشور، در چهار فصل منتهی به تابستان١۴٠٢، نسبت به دوره مشابه سال قبل، ٢٩.٢ درصد افزایش دارد. در این فصل بیشترین تورم سالانه با ۶٨.٣ درصد مربوط به گروه ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات طبقه‌بندی نشده درجای دیگر و کمترین تورم سالانه با ١٢.٣ درصد مربوط به گروه ساخت مواد شیمیایی و فراورده‌های شیمیایی است.

کاهش تورم فصلی معدن

در فصل تابستان سال جاری، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به فصل قبل (تورم فصلی) ٩ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (١٣ درصد)، چهار واحد درصد کاهش داشته است.
به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید ماده معدنی در داخل کشور، در فصل تابستان ١۴٠٢، نسبت به فصل قبل از آن، ٩ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم فصلی با ٩.٣ درصد مربوط به گروه «کانه‌های فلزی» و کمترین تورم فصلی با ۴.٨ درصد مربوط به گروه زغال‌سنگ است. در تابستان سال جاری درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۵۶,۵ درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (۴٠.٧ درصد)، ١۵.٨ واحد درصد افزایش داشته است. این آمار نشان می‌دهد، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات معدنی به ازای تولید ماده معدنی در داخل کشور، در فصل تابستان ١۴٠٢، نسبت به فصل مشابه سال قبل، ۵۶.۵ درصد افزایش داشته است. در این فصل بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۵٨.١ درصد مربوط به گروه کانه‌‎‌های فلزی و کمترین تورم نقطه به نقطه با ٣٧.١ درصد مربوط به گروه زغال سنگ است.
در فصل تابستان ١۴٠٢، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در چهار فصل منتهی به این فصل نسبت به دوره مشابه سال قبل ٣۵,٧ درصد است که در مقایسه با همین اطلاع در فصل قبل (٢۵.٠ درصد)، ١٠.٧ واحد درصد افزایش داشته است.

کاهش رشد قیمت محصولات صنعتی 

طی روزهای گذشته مرکز پژوهش‌های مجلس نیز گزارش‌های مربوط به تولید، فروش و قیمت محصولات را به تفکیک ۱۵ فعالیت صنعتی اصلی منتشر کرد. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده از «پایش بخش حقیقی اقتصاد ایران» در مهرماه ۱۴۰۲، این شاخص نشان می‌دهد قیمت محصولات صنعتی بورسی نسبت به ماه گذشته یک درصد رشد داشته است. رشد ماهانه در مهر امسال نسبت شهریور ماه را تجربه کرده است.
بررسی رشد سالانه شاخص قیمت شرکت‌های صنعتی نشان می‌دهد رشد سالانه این متغیر از مهر ماه سال ۱۴۰۰ تاکنون روند نزولی داشته است. طبق این آمارها رشد سالانه قیمت محصولات صنعتی در مهرماه به ۲۶.۴ درصد رسیده که نسبت به رشد ماهانه این قیمت در شهریور سال جاری ۱.۳ واحد درصد کاهش داشته است. به عبارتی می‌توان گفت میانگین شاخص قیمت محصولات صنعتی در ۱۲ ماه منتهی به مهر امسال نسبت به میانگین شاخص قیمت در مدت مشابه سال گذشته ۲۶.۴ درصد رشد را تجربه کرده است.
رشد نقطه به نقطه این شاخص در مهرماه سال جاری یا به عبارتی تغییرات قیمت محصولات صنعتی در مهر امسال نسبت به مهر سال گذشته نشان می‌دهد این رشد نسبت به شهریور ماه امسال کاهش یافته است. رشد نقطه به نقطه این شاخص در شهریور ماه امسال ۲۴.۹ درصد بوده که با کاهش ۰.۹ واحد درصدی در مهرماه سال جاری به ۲۴ درصد رسیده است. بررسی‌های این گزارش حاکی از آن است که روند رشد نقطه‌ای این شاخص از بهار سال ۱۴۰۰ سیر نزولی به خود گرفته و همچنان سیر نزولی خود را ادامه می‌دهد.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....