تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 آذر 1402 - 19:42
کد خبر : 149400

اقتصاد مقصد اصلی دانشجویان ایرانی چگونه است؟

اقتصاد مقصد اصلی دانشجویان ایرانی چگونه است؟

فرار ایتالیا از رکود کشور ایتالیا که یکی از مقاصد اصلی مهاجرت دانشجویان ایرانی است داده‌های جدیدی از تولید ناخالص داخلی خود منتشر کرده است. بر اساس اطلاعات نهایی منتشر شده توسط اداره ملی آمار ISTAT، تولید ناخالص داخلی ایتالیا برای سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ نرخ رشد ۰٫۱ درصدی در  سه ماهه اخیر میلادی را ثبت

فرار ایتالیا از رکود

کشور ایتالیا که یکی از مقاصد اصلی مهاجرت دانشجویان ایرانی است داده‌های جدیدی از تولید ناخالص داخلی خود منتشر کرده است.

بر اساس اطلاعات نهایی منتشر شده توسط اداره ملی آمار ISTAT، تولید ناخالص داخلی ایتالیا برای سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ نرخ رشد ۰٫۱ درصدی در  سه ماهه اخیر میلادی را ثبت کرد.

این رشد اقتصادی مثبت پس از یک انقباض ۰٫۴ درصدی در سه ماهه قبل صورت گرفت و به ایتالیا اجازه داد تا از تهدید ورود به رکود که با ۲ فصل متوالی رشد منفی مشخص می‌شود، فرار کند.

تنوع سال به سال در تولید ناخالص داخلی ایتالیا نیز ۰٫۱ درصد است و از تخمین‌های قبلی فراتر می‌رود.

اداره ملی آمار ایتالیا اعلام کرد که نرخ هزینه مصرف‌کننده و سرمایه ثابت ناخالص در این سه ماهه اخیر نسبت به این دوره در سال ۲۰۲۲، ۰٫۲ درصد کاهش داشته است. همچنین واردات این کشور شاهد کاهش چشمگیر ۳٫۲ درصدی و صادرات شاهد کاهش ۰٫۴ درصدی بود.

به گزارش اقتصاددان به نقل از تجارت نیوز  ،  در آخرین گزاره منتشر شده توسط اداره ملی آمار، ایتالیا به سیگنال‌های هشداردهنده راجع به اقتصاد خود ادامه داد. در ماه اکتبر، هر دو شاخص اعتماد مصرف‌کننده و کسب‌وکار بیشترین میزان کاهش را ثبت کردند.

اقتصاد جهان

فعالیت تولید در ایتالیا همچنان کاهشی است

بخش تولید در ایتالیا در حال تجربه یک روند کاهشی مشخص است. در ماه نوامبر، شاخص مدیریت قدرت خرید شاهد بازبینی ۴۴٫۴ واحدی شد که کمتر از تخمین ۴۵٫۳ واحدی قبلی است. این کاهش در ادامه روند کاهشی ماه اکتبر است که این شاخص ۴۴٫۹ واحد را ثبت کرد. این امر نشان‌دهنده وضعیت تضعیف‌شده تقاضا در ایتالیاست.

کاهش سفارشات کارخانه‌ها و تولیدی‌ها به شدت به چشم می‌آید. ماه نوامبر هشتمین ماه متوالی کاهشی اقتصاد ایتالیا بود.

اقتصاددانان بر این باورند که شکنندگی در خروجی‌ها، حجم خرید، میزان کالاها در انبار و اشتغال به شدت چشمگیر است.

این کاهش رشد اقتصادی بازتاب‌کننده سیاست‌های ضدتورمی نیز هست. نرخ تورم ماهانه در ایتالیا در ماه نوامبر سال ۲۰۲۳ به ۰٫۸ درصد رسید؛ یک کاهش شدید از نرخ ۱٫۷ درصدی در ماه قبل که کمترین میزان نرخ تورم از ماه مارس سال ۲۰۲۱ است.

اصلاحات بودجه دولت ایتالیا

به‌رغم سناریو چالشی موجود در اقتصاد ایتالیا، بازار سهام داخلی این کشور به شکل قابل توجهی خوب عمل می‌کند.

اقتصاد جهان

بازار سهام ایتالیا در سال ۲۰۲۳ در ۱۱ ماه گذشته رشد ۲۵ درصدی را شاهد بود که بالاترین میزان از ماه جولای سال ۲۰۰۸ (آغاز بحران مالی سال ۲۰۰۸ در اروپا و آمریکای شمالی) است. با توجه به اینکه هنوز یک ماه دیگر به پایان امسال باقی مانده است، ۲۰۲۳ به دومین سال قدرتمند بازار سهام داخلی ایتالیا  در ۲ دهه اخیر تبدیل می‌شود.

بازار سهام داخلی ایتالیا قابل دفاع‌ترین بخش اقتصادی این کشور است.

تمایل دانشجویان ایرانی به مهاجرت به ایتالیا

دانشجویان ایرانی که قصد مهاجرت دارند، ایتالیا را به عنوان یکی از مقاصد اصلی خود همیشه در نظر داشته‌اند.

دولت ایتالیا یک بورسیه تحصیلی به نام بورسیه استانی ارائه می‌دهد که بسیار مورد توجه دانشجویان ایرانی است که مبلغی معادل ۶ الی ۸ هزار یورو به کسانی که موفق به کسب این بورسیه می‌شوند ارائه می‌دهد.

با توجه به این موضوع که ایتالیا با اینکه مشکلات عدیده افتصادی در زمینه اشتغال دارد و حتی با اینکه این بورسیه هزینه‌های زندگی را به طور کامل پوشش نمی‌دهد همچنان بین دانشجویان ایرانی یک کاندید محبوب است.

این امر صحت دارد که ایتالیا دارای دانشگاه‌هایی با رتبه علمی بالاست اما از نظر وضعیت اشتغال مشکلات اساسی دارد که حتی بومیان این کشور از این وضعیت ناراضی هستند.

دانشجویان ایرانی معمولا ایتالیا را به عنوان پلی برای مقصدی بهتر انتخاب می‌کنند و به بازار کار این کشور زیاد دل نبسته‌اند.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....