تاریخ انتشار : چهارشنبه 16 اسفند 1402 - 20:45
کد خبر : 160158

نگاهی به نتایج انتخابات مجلس تهران ۱۴۰۲

نگاهی به نتایج انتخابات مجلس تهران ۱۴۰۲

دکتر حسن خسروی. مدرس دانشگاه و متخصص امور برنامه و بودجه کشور عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : طبق اعلامیه رسمی فرمانداری تهران به شماره ج – ۱۲ – ۳۵۳۲۲۱ مورخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲؛ تعداد ۳۳۷۱ نفر در تهران و حومه افراد حاضر در انتخابات مجلس دوازدهم بوده اند که نفر

دکتر حسن خسروی. مدرس دانشگاه و متخصص امور برنامه و بودجه کشور عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت : طبق اعلامیه رسمی فرمانداری تهران به شماره ج – ۱۲ – ۳۵۳۲۲۱ مورخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۲؛ تعداد ۳۳۷۱ نفر در تهران و حومه افراد حاضر در انتخابات مجلس دوازدهم بوده اند که نفر آخر ۳۵ رأی و نفر اول ۵۹۷۷۷۰ رأی کسب کرده اند.
جالب است که آراء کاندیداها به شدت پراکندگی دارد. بدین معنی که تهرانی‌ها نسبت به دوره های قبل کمتر اسیر تک لیستهای معروف بوده اند که مثلا یک لیست را برداشته و از اول تا آخر افراد همان را در برگ رأی بنویسند. خوب این یک تغییر رفتار انتخاباتی مثبت و خوب است و همیشه تأکید کرده ام که خودتان لیست تهیه کنید و اسیر دلالان و لیست بندها نشوید. در این دوره بدون اینکه بنده سوگیری خاصی داشته باشم و صرفا به عنوان نمونه؛ حتی فرزندان افراد مهم و سرشناس هم آراء خیلی کمی کسب کرده اند از جمله : مریم تند گویان فرزند شهید محمد جواد تند گویان وزیر نفت با ۲۸۵۳ رأی؛ مهدی صیاد شیرازی فرزند شهید علی صیاد شیرازی با ۱۱۴۸ رأی؛ محمد حسین چمران فرزند مهدی چمران با ۵۹۲ رأی؛ علی مطهری فرزند شهید مرتضی مطهری با ۱۰۳۵۱۲ رأی یا اسماعیل دوستی عضو اسبق شورای شهر تهران با ۳۰۵۸۸ رأی و…
جالب است که از مجموع ۳۳۷۱ نفر حاضر؛ تعداد ۱۲۲ نفر زیر ۱۰۰ رأی؛ تعداد ۱۳۱۰ نفر زیر ۳۰۰ رأی؛ تعداد ۲۱۴۵ نفر زیر ۵۰۰ رأی؛ تعداد ۲۸۷۱ نفر زیر ۱۰۰۰ رأی و تعداد ۳۲۴۴ نفر زیر ۱۰ هزار رأی داشته اند. به عبارت دیگر حدود ۸۰ درصد داوطلبان تهران و حومه هر کدام کمتر از ۱۰۰۰ رأی کسب کرده اند که این یک هشدار بزرگ و علامت تعجب درشتی است که نشان از غیر معمولی بودن آراء دارد که علت اصلی آن فقدان کار حزبی و گروهی سازمان یافته و منسجم در سطح کشور است. اگر این ۲۱۴۵ نفری که هر کدام کمتر از ۵۰۰ رأی داشته اند؛ با کار حزبی و گروهی سازمان یافته و عقلایی با یکدیگر ائتلاف و اتحاد و همداستانی می‌داشتند؛ قطعا می‌توانستند در مجموع؛ آدمهای اصلح؛ متخصص تر و قدرتمندتری را راهی مجلس نمایند. وقتی تعداد کاندیداها بسیار زیاد باشد علاوه بر بروز اشتباه در شمارش آراء در اثر خستگی و… هزینه های انتخابات در مجموع نیز بسیار سرسام آور خواهد بود که از جیب بیت المال رفته است. صد البته تا مادامیکه دولتمردان نخواهند ساز و کارهای مناسب کار حزبی را تقویت؛ تسهیل؛ حمایت و گسترش دهند متاسفانه شاهد چنین آمارهایی خواهیم بود.

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....