تاریخ انتشار : شنبه 17 دی 1401 - 20:02
کد خبر : 111191

عدالت اجتماعی!

عدالت اجتماعی!

گفت: عدالت اجتماعی یعنی چه؟ گفتم: عدل در اجتماع به منزله پایه‎های ساختمان است و احسان از نظر اجتماع به منزله رنگ‎آمیزی و نقّاشی و زینت ساختمان است. اول باید پایه درست باشد بعد نوبت به زینت و رنگ‎آمیزی و نقاشی می‎رسد. اگر «خانه از پای‎بست ویران است» دیگر چه فایده که «خواجه در بند

گفت: عدالت اجتماعی یعنی چه؟

گفتم: عدل در اجتماع به منزله پایه‎های ساختمان است و احسان از نظر اجتماع به منزله رنگ‎آمیزی و نقّاشی و زینت ساختمان است. اول باید پایه درست باشد بعد نوبت به زینت و رنگ‎آمیزی و نقاشی می‎رسد. اگر «خانه از پای‎بست ویران است» دیگر چه فایده که «خواجه در بند نقش و ایوان» باشد. اما اگر پایه محکم باشد در ساختمان بی‎نقّاشی و بی‎رنگ‎آمیزی هم می‎توان زندگی کرد. ممکن است ساختمان فوق‎العاده نقّاشی خوبی داشته و ظاهرش جالب باشد، اما چون خراب است یک باران کافی است آن را بر سر اهلش خراب کند.

(استاد مرتضی مطهری،بیست گفتار،ص۸)

گفت: جایی‌که حق‌ّالتّدریس معلّم برای یک ساعت و نیم می‌شود ۱۰۰ هزار تومان و آن هم با بیش از یک سال تاخیر پرداخت می شود و گاهی هم پرداخت نمی‌شود(اسفند ۹۸)، همان جایی است که ویزیت دو دقیقه‌ایِ یک پزشک می‌شود ۱۳۰ هزار تومان!! آن هم باید قبل از ویزیت پرداخت کنید!آیا می توان گفت آن جا عدالت اجتماعی حاکم است؟

گفتم: غیرممکن است!

گفت: جایی که حقوق ۳۸۵ سالِ یک معلّم با مدرک دکتری را برای یک ماه به یک مجری تلویزیون می‌دهند و جایی است که حقوق ۳۰۲ سال یک معلّم را برای یک ماه به یک مربی فوتبال می پردازند و جایی که برای یک معلّم تازه استخدام شده با مدرک دکترای تخصصی، حقوق ۶.۷ میلیون تومانی تعیین می‌کنند اما همزمان ۶۲ میلیارد تومان به دو نفر مجری برای یک ماه حقوق می پردازند،عدالت اجتماعی حاکم است؟!!

گفتم:نه !هرگز!

گفت: جایی‌که سرانۀ دانش‌آموزی برای تحصیل در یک سال کمتر از ۲۰۰ دلار است، همان جا به مربّی فوتبالی با بدترین نتیجۀ تاریخ فوتبال ایران در جام جهانی، ۵۰۰ هزار دلار برای سه ماه حقوق پرداخت می شود!و هزینۀ تحصیل ۸۳۳۳ سال یک دانش‌آموز ایرانی را برای حقوق یک ماهۀ یک مربّی می پردازند،عدالت اجتماعی حاکم است؟!

گفتم: مگر می شود؟!

گفت: جایی‌که دولت برای پرداخت ۳۰۰ هزار تومان کمک هزینۀ معیشتی به مردم، دچار بزرگ ترین چالش‌های مالی می‌شود، همان‌جایی است که معادل کمک هزینه معیشتیِ ۲۰۷ هزار نفر را در یک ماه به مجریان یک برنامه تلویزیونی می پردازد،عدالت اجتماعی حاکم است؟!

گفتم: نه!باورناپذیر است!

گفت: جایی‌که در فاصله ده کیلومتری اداره کلِّ آموزش و پرورش، دانش‌آموزانی با بدترین شرایط تحصیلی درس می‌خوانند و معلمان آن ها چندین ماه است حقوق نگرفته‌اند، همان جایی است که اعضای شورای شهرشان، گوشی‌هایی هدیه گرفته‌اند که ارزش هر کدام از آن گوشی‌ها از حقوق دریافتیِ یک سال معلم بیشتر است،عدالت اجتماعی حاکم است؟

گفتم: خیر!ابداً

گفت: جایی‌که مجلس آن حدّّاقلِّ حقوق را ۶.۷ میلیون تومان تعیین می‌کند و میانگین حقوق معلّمانش بر اساس بودجه تصویب شده توسّط همین مجلس تقریباً ۹ میلیون تومان است، همان‌جایی است که بانک مرکزی‌اش، حدِّاقلِّ هزینۀ زندگی (خطِّ فقر) را ۱۸.۵ میلیون تومان تعیین می‌کند،عدالت اجتماعی حاکم است؟

(با استفاده از مقالۀ مزبان حبیبی)

گفتم: محال است! حالا بگو تو از کدام کشور سخن می گویی؟

گفت:ایران!!

گفتم: با مسئولان عامل این بی عدالتی ها چه کار باید کرد؟

گفت: فعلاً تنها کاری که ما می توانیم بکنیم نفرین است! به یکی از اینان گفتم:

خدا تو را به زمین گرم بزند!

گفتم: آیا نفرین تو مستجاب شد؟

گفت:بله! الان روی شن های گرم سواحل آنتالیا دراز کشیده است!!

گفتم: باز هم #سیاهنمایی کردی؟!

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....