پیشتازی جو بایدن در ایالت های کلیدی

تنها ۴۸ ساعت مانده به روز رسمی انتخابات سراسری در آمریکا، جو بایدن و دونالد ترامپ، دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه با سفر به ایالتهای مرکزی این کشور، به دنبال جذب آرا از شهروندانی هستند که در انتخابات گذشته به آنها روی خودش نشان نداده بودند؛ جو بایدن به آیوا رفته و ترامپ هم به
تنها ۴۸ ساعت مانده به روز رسمی انتخابات سراسری در آمریکا، جو بایدن و دونالد ترامپ، دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه با سفر به ایالتهای مرکزی این کشور، به دنبال جذب آرا از شهروندانی هستند که در انتخابات گذشته به آنها روی خودش نشان نداده بودند؛ جو بایدن به آیوا رفته و ترامپ هم به مینهسوتا سفر کرده است.
به گزارش اقتصاددان به نقل از اسکناس ،نتایج جدیدترین نظرسنجی نشان میدهد نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکا همچنان در ایالتهای فلوریدا، پنسیلوانیا و کارولینای شمالی نسبت به نامزد جمهوریخواه پیشتاز است. به گزارش اسکناس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کنگره، نظرسنجی جدید هیل-هریس حاکی است جو بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نسبت به دونالد ترامپ در ایالت های حساس و مهم در فلوریدا، پنسیلوانیا و کارولینای شمالی پیشی گرفته است.بر اساس این گزارش، نتایج نظرسنجی جدید می تواند یک هشدار بزرگ برای ترامپ باشد که در انتخابات ۲۰۱۶ در هر سه ایالت به پیروزی رسیده است.در ایالت پنسیلوانیا بایدن ۵۱ به ۴۶ از ترامپ جلوتر است. ترامپ روز دوشنبه در این ایالت برنامه انتخاباتی داشت و روی مسائل اقتصادی و انرژی تمرکز کرد. ترامپ ۴ سال پیش توانست با یک پیروزی غیرمنتظره در این ایالت، مسیر نهایی انتخابات را به نفع خودش تغییر دهد.این نظرسنجی نشان میدهد بایدن در ایالت فلوریدا ۳ درصد از ترامپ جلوتر است و ۵۰ درصد حمایت افکار عمومی را در اختیار دارد. این رقم برای ترامپ به ۴۷ درصد رسیده است.ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ توانست با اختلاف ناچیز یک درصدی معادل ۱۱۳ هزار رای در این ایالت پیروز شود.در ایالت کارولینای شمالی نیز نظرسنجی نشان می دهد بایدن ۴۹ به ۴۸ از ترامپ جلوتر است.در ایالت پنسیلوانیا، ترامپ در بین رای دهندگان شهرنشین نسبت به بایدن جلوتر است ولی در بین رای دهندگان در حاشیه شهرهای بزرگ ۹ درصد نسبت به بایدن عقب تر است.در این ارتباط،تجزیه و تحلیل خبرگزاری آسوشیتدپرس از آرای پیش از موعد نشان میدهد، در یک سطح، پاسخ میتواند ساده باشد. دموکراتهای ثبتنامی با ۱۴ درصد اختلاف، به شکل چشمگیری از تعداد جمهوریخواهان ثبتنامی در ایالتهایی که وابستگی حزبی رایدهندگان را گزارش میکنند، بیشتر هستند.اما این تمام ماجرا نیست. انتخاب بسیاری از آمریکاییها با ثبتنام حزبی آنها مطابق نیست. در همین حال، نظرسنجیها نشان میدهند که جمهوریخواهان به هشدارهای بیاساس دونالد ترامپ درباره رای پستی اعتنا کرده و تعداد زیادی قصد دارند تا سوم نوامبر رای بدهند. این بدین معناست که در مقابل افزایش اولیه دموکراتها، با افزایش تعداد جمهوریخواهان در روز سهشنبه مواجه خواهیم بود.در ادامه به آنچه میدانیم و آنچه درباره آرای پیش از موعد نمیدانیم، نگاهی میاندازیم:
افزایش آرای پیش از موعد
تا عصر روز جمعه گذشته ، ۸۶ میلیون و ۸۰۰ هزار آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند. این ۶۳ درصد از مجموع کسانی است که در رقابت ۲۰۱۶ رای دادند. بیشتر کارشناسان انتخاباتی گمان میکنند که ایالات متحده در رقابت امسال شاهد ۱۵۰ میلیون تا ۱۶۰ میلیون رای خواهد بود. در ایالت تگزاس، آرای بیشتری تا به اکنون نسبت به مجموع ۲۰۱۶ داده شده است.براساس تحلیلهای آسوشیتدپرس، دموکراتها در آرای پیش از موعد پیشتازی بزرگی (۴۷ درصد به ۳۳ درصد) نسبت به جمهوریخواهان دارند. این به معنای این نیست که دموکراتها در حال پیروزی هستند. اما این مساله فشار روی جمهوریخواهان را افزایش میدهد تا همین امتیاز یا حتی بیش از آن را در روز انتخابات رقم بزنند.
رایدهندگان جدید
بزرگترین سوال درباره میزان مشارکت مردمی این است که کدام طرف رایدهندگان جدید را جذب میکند؟ این آمار نشان میدهد، دموکراتها در این زمینه جلو هستند اما نه ضرورتا چون ممکن است در روزهای آتی تغییراتی ایجاد شود.براساس تحلیل آسوشیتدپرس، بیش از یکی از چهار رای (۲۷ درصد) از سوی رایدهندگان جدید یا کسانی که گاهی در انتخابات شرکت میکنند، داده شده است. به نظر میرسد تعداد آنها زیاد باشد اما نه بزرگتر از سالهای گذشته. در سال ۲۰۱۶ حدود یک چهارم رایدهندگان در انتخابات ریاست جمهوری پیش از آن رای نداده بودند.هنوز هم امکان رشد این آمار وجود دارد و ممکن است رایدهندگانی از این دست روز انتخابات مشارکت داشته باشند و حتی افزایش اندک در ایالتهای به شدت رقابتی، میتواند تغییر ایجاد کند. افزایش این آمار به نظر میرسد خبر خوبی برای دموکراتها باشد. چهل و سه درصد از رایدهندگان جدید و رایدهندگانی که گاهی به پای صندوقها میروند، به عنوان دموکرات ثبتنام کردند و این با یکچهارمی که جمهوریخواه هستند، قابل مقایسه است. سه چهارم دیگر به عنوان رایدهنده مستقل یا یک حزب اقلیب که معمولا گروهی است که به سمت نامزد دموکراتها تمایل دارد، ثبتنام کردند.تعداد رایدهندگان در “کمربند آفتاب” رو به افزایش است، خصوصا در ایالتهایی نظیر فلوریدا، کارولینای شمالی و بهویژه تگزاس که دموکراتها به پیروزی در آن امید دارند و تعداد زیادی از از رایدهندگانی که معمولا دور از رقابتها بودند، بسیج کردند.
آرای ثابت رایدهندگان سیاهپوست
سرنوشت بایدن ممکن است به مشارکت قوی رایدهندگان سیاهپوست در ایالتهای کلیدی گره خورده باشد. براساس برآورد موسسه تحقیقاتی پیو، تاکنون حدود ۹ درصد از آرای پیش از موعد، از سوی آمریکاییهای آفریقاییتبار داده شده است. این آمار در سال ۲۰۱۶ به میزان ۱۰ درصد بود.مقداری ریزش در میزان مشارکت سیاهپوستان به نسبت سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ نقش مهمی در شکست دموکراتها در انتخابات ۲۰۱۶ ایفا کرد. بنابراین حزب دموکرات و حامیان آن به دقت رصد میکنند که این بار چه اتفاقی رخ میدهد. این دادهها فعلا مبهم است. میزان آرای آمریکاییهای آفریقاییتبار سالخورده افزایش داشته است.
نظر مثبت دموکراتها روی رایدهندگان جوان
تا روز جمعه، تجزیه و تحلیل آسوشیتدپرس نشان میدهد ۱۱.۳ درصد از آرای پیش از موعد از طرف رایدهندگانی بین ۱۸ تا ۲۹ سال سن بوده است. این آمار به نسبت ۹.۶ درصد سال ۲۰۱۶ اندکی افزایش نشان میدهد. در ایالتهای کلیدی فلوریدا، جورجیا و کارولینای شمالی، میزان مشارکت رایدهندگان جوان ۳۰ درصد یا بالاتر بوده است.این هم نشانه خوب دیگری برای دموکراتهاست. رایدهندگان جوان، دموکراتها را ترجیح میدهند. این به پیروزی دوباره دموکراتها در مجلس نمایندگان آمریکا کمک میکند.
میزان بالای مشارکت نتیجه را تغییر میدهد؟
جمهوریخواهان معتقدند که میزان مشارکت بیسابقه که پیشبینی میشود، تاثیر چندانی در ایالتهای سرنوشتساز ندارد.زمانی که تمام آرا شمارش میشوند، کمپین ترامپ پیشبینی میکند که نرخ مشارکت در ایالات کلیدی در ۲۰۲۰ مشابه ۲۰۱۶ خواهد بود.با این حال بسیاری از کارشناسان انتخاباتی معتقدند که افزایش شمار آرای پیش از موعد، میزان اشتیاق در ایالتهای سرنوشتساز را افزایش میدهد.به گفته یک ناظر جمهوریخواه، کمپین ترامپ اهمیت این مساله را کم میداند. او گفت: در سال ۲۰۰۸ هم جمهوریخواهان اهمیت مشارکت در آرای پیش از موعد مقابل اوباما را نادیده میگرفتند. تا روز انتخابات هیچ چیز قطعی نیست. اگر میزان مشارکت در روز انتخابات کم باشد، خبر خوبی برای ترامپ نیست چون دموکراتها از قبل میزان آرایشان را افزایش دادند. این احتمالا بدین معناست که کمپین ترامپ باید با فاصله بزرگتری در روز انتخابات پیروز شود.
مواضع احتمالی بایدن و ترامپ درباره روابط تهران-واشنگتن پس از پیروزی
یک اندیشکده انگلیسی در تحلیلی به مواضع احتمالی جو بایدن و دونالد ترامپ درباره روابط تهران-واشنگتن پس از پیروزی هر یک در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرداخت. به نقل از اندیشکده RUSI (مطالعات امنیتی و دفاعی انگلیس)، روابط ایران و آمریکا در یک بنبست قرار دارد. اعمال فشار واشنگتن برای از بین بردن توافق هستهای با تلاش آن برای اعمال تحریمهای سازمان ملل علیه ایران، آخرین شور و حرارت کارزار فشارحداکـثری آمریکا علیه ایران بود. ایران با تشویق اروپا موضع «صبر استراتژیک» را اتخاذ کرده است که شامل عدم درگیر شدن یا واکنش دادن به اقدامات آمریکاست و گمان برده میشود که حداقل تا پایان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در هفته بعد به قوت خود باقی باشد.
در این گزارش با بیان این که احتمال دارد دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا در دور دوم ریاست جمهوری نیز پیروز شود، در این مورد، برای ایران دو سناریو تعریف کرده و آمده است: اول این که ممکن است ترامپ به سیاست کارزار فشار حداکثریاش ادامه دهد. همچنین این احتمال هم وجود دارد ترامپ که از نگرانیهای پیروزی مجدد در انتخابات رهایی یافته است، یک استراتژی دیپلماتیک معتبر برای تعامل با ایران به کار ببندد. اولین روند به درگیری آشکار میان دو کشور منتهی میشود. اگرچه ممکن نیز هست ایران به این نتیجه برسد که برای تعامل با ترامپ و رهایی از فشار اقتصادی، مذاکره کند. ایران به احتمال زیاد با مذاکرات غیرمستقیم برای تنشزدایی موافقت خواهد کرد.
در ادامه این گزارش با بیان این که ترامپ خواهان مذاکرات مستقیم و توافقی بزرگ خواهد بود اما مجبور است حداقل در ابتدای کار برای غلبه بر تهدید کارزار فشارحداکثری و ترور سردار قاسم سلیمانی به مذاکرات غیرمستقیم از طرف یک میانجی رضایت دهد، ادعا شده است: در تهران بسیاری بر این باورند که تنها ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای میانجیگری مورد اعتماد دو طرف است. با در نظر گرفتن این که ترامپ از آغاز کردن جنگی دیگر برای آمریکا بیزار است، ایران احتمالا تهدید به درگیری خواهد کرد تا او امتیازاتی انحصاری بدهد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: اگر جو بایدن در انتخابات پیروز شود، انتظار میرود دولت او مواردی را که در مقاله شبکه سی.ان.ان بایدن در ماه سپتامبر ذکر شده است را در پیش بگیرد که یکی از آنها بازگشت به توافق هستهای همراه با انتظار از سرگیری پایبندی کامل ایران به تعهدات هستهای اش میباشد. آمریکا پس از آن به دنبال مذاکرات بیشتر برای افزایش گستره برجام خواهد بود و به مسائل گستردهتری در منطقه خواهد پرداخت. بسیاری در واشنگتن بر این عقیدهاند که انتظار اعتراض کنگره آمریکا و متحدان این کشور در خاورمیانه به این تصمیم یا درخواست برای به کارگیری وسیله نفوذ ایجاد شده توسط ترامپ برای امتیازگیری قریبالوقوع از تهران بیش از حد خوشبینانه است. این استدلالها همین حالا هم موجب ایجاد این حالت در ایران شدهاند؛ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و مجید تخت روانچی نماینده ایران در نیویورک گفتهاند که ایران خواستار جبران خسارات به بار آمده در اثر خروج آمریکا از توافق هستهای است.
در این گزارش با بیان این که یک عامل مهم، بزرگی پیروزی بایدن خواهد بود، آمده است: اگر مقیاس این پیروی کوچک باشد و اگر جمهوریخواهان در مدت ۴ نوامبر و ۳۰ ژانویه که فاصله زمانی پیروزی یک نامزد در انتخابات و روی کار آمدن او در دولت است، در مجلس نمایندگان آمریکا پیشرفتی حاصل کنند، این موضوع موجب محدود کردن توان رئیس جمهور جدید در انجام دادن اقدامات برجسته در سیاست خارجی خواهد شد. سپس کاخ سفید به در پیش گرفتن یک موضع سیاسی بیخطر در برابر ایران خواهد شد، اگرچه پیشنهاد «پایبندی برای پایبندی» یک روند کند میشود، برجام(توافق هستهای) کمکم پسوپیش میرود و چشمانداز گسترش آن یا دربرگیری مسائل گستردهتر منطقهای یا موشکی بعید خواهد بود. نتیجه احتمالا تکیه آمریکا بر تحریمها، دور زدن خط قرمزهای واشنگتن توسط ایران و اعمال فشار آن بر آمریکا در منطقه برای امتیازگیری خواهد بود.
ع
برچسب ها :انتخابات ریاست جمهوری ، ایالت های کلیدی ، جو بایدن
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰