تاریخ انتشار : پنجشنبه 12 اسفند 1400 - 19:14
کد خبر : 79911

گلچین اقتصادی روز…ضرب‌الاجل رئیسی

گلچین اقتصادی روز…ضرب‌الاجل رئیسی

هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و … تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم. این پیمانه تیتر‌هایی همچون موافقت کمیسیون تلفیق با واردات ۷۰ هزار دستگاه خودروی سواری، ارزش سهام عدالت در آخرین

هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و … تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

این پیمانه تیتر‌هایی همچون موافقت کمیسیون تلفیق با واردات ۷۰ هزار دستگاه خودروی سواری، ارزش سهام عدالت در آخرین روز کاری هفته، قیمت نفت از ۱۱۷ دلار عبور کرد، توافق اوپک‌پلاس بر سر افزایش ۴۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت در آوریل، تعلیق فعالیت شرکت اوراکل در روسیه و قیمت دلار و یورو در آخرین هفته را در بر دارد.

+در پی ضرب‌الاجل رئیسی به خودروسازان؛ پژو ۴۰۵ و سمند حذف می‌شوند

به گزارش اقتصاددان یه نقل از تابناک  ، در پی بازدید سرزده رئیس جمهور از پارکینگ‌‌‌های خودروهای دارای کسری قطعه و خطوط تولید و با دستور وی، گروه صنعتی ایران‌خودرو متعهد به کاهش تعداد خودروهای ناقص به میزان متعارف حداکثر تولید تجمیعی دو هفته خود شد. ضرورت ارتقای کیفیت قطعات و محصولات گروه صنعتی ایران‌خودرو نیز از دیگر محورهای مورد تاکید رئیس جمهور بود که گروه صنعتی ایران‌خودرو خود را متعهد به اجرای برنامه‌های بهبود این حوزه دانسته و بر ارتقای کیفیت قطعات و افزایش رضایت مشتریان در حوزه خدمات پس از فروش تاکید کرد. توسعه محصول و عرضه محصولات جدید و به‌‌‌روز نیز از محورهای مهم مورد تاکید رئیس جمهوری محترم بود که بر این اساس گروه صنعتی ایران‌خودرو با اعلام توقف تولید دو محصول پژو ۴۰۵ و سمند تا پایان سال آینده، افزایش عرضه محصولات جدید از جمله تارا و همچنین تسریع در اتمام فعالیت‌های توسعه و عرضه محصول در حال طراحی کا ۱۲۵ را در برنامه‌‌‌های خود قرار می‌دهد.

+سهام دولت در ایران خودرو و سایپا، فعلا امکان واگذاری ندارد

رئیس کل سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه یکی شدن مجمع و هیات مدیره خودروسازان، فاجعه است، گفت: سهام باقیمانده دولت در دو شرکت خودروسازی «ایران خودرو» و «سایپا» فعلا امکان واگذاری ندارد. حسین قربان‌زاده در ارتباط تلفنی با برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری در پاسخ به پرسشی درباره دستور رئیس جمهور به خودروسازان مبنی بر واگذاری سهام دولت در ۲ خودروساز بزرگ کشور به بخش خصوصی افزود: سهام حدود ۵ درصدی دولت در ایران خودرو و سهام حدود ۱۸ درصدی دولت در سایپا، کامل وثیقه است. او اضافه کرد: ابتدا باید این وثیقه‌ها آزاد شود تا امکان واگذاری آن فراهم آید. قربانزاده گفت: در سال‌های گذشته، متأسفانه سهامی که واگذار شده، چون عملاً بخشی از زیرمجموعه، سهام بالاسری را خریده است؛ بنابراین، بخش عمده‌ای از سهام سایپا و سهام ایران خودرو عملاً توسط خود شرکت خریداری شده است و پولی که باید صرف بهره وری و کارآیی می‌شد، تسهیلات گرفته شد و سهام شرکت خریداری شده است و در عمل، مجمع و هیات مدیره با هم یکی شده اند.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه یکی شدن مجمع و هیات مدیره، فاجعه است، افزود: کسانی که باید انتخاب شوند، خودشان، خودشان را انتخاب می‌کنند. او افزود: به لحاظ اقتصادی، تسهیلاتی که گرفته شد و هزینه‌ای که باید به چرخه بهره وری و کارآیی کمک می‌کرد، صرف خرید سهام شد. قربانزاده در پاسخ به این پرسش که آیا «ایدرو» مایل به واگذاری سهام است، گفت: «ایدرو» مانند بقیه شرکت‌های مادر تخصصی و سازمان‌های توسعه ای، عملاً عشق و دوست داشتن ویژه‌ای به شرکت‌های خود دارد و به راحتی از شرکت‌های زیر مجموعه خود دل نمی‌کند. رئیس کل سازمان خصوصی سازی در پاسخ به این پرسش که آیا سهام دولت در دو شرکت خودروساز در مهلت تعیین شده شش ماه از سوی رئیس جمهور، واگذار و خصوصی می‌شود، گفت: این دو شرکت باید وثیقه خود را تغییر دهد یا آزاد کند تا مقدمات خصوصی سازی فراهم شود.

+موافقت کمیسیون تلفیق با واردات ۷۰ هزار دستگاه خودروی سواری

رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس با اشاره به نشست عصر دیروز کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ برای بررسی بندهای ارجاع شده به این کمیسیون از صحن علنی که تا پاسی از شب به طول انجامید گفت: در این جلسه بند الحاقی تبصره ۷ در جلسه امشب کمیسیون تلفیق اصلاح و جزییات واردات خودرو تصویب شد. زارع در تشریح این مصوبه اظهار کرد: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، به منظور تامین مالی شبکه راه آهن کشور و ایجاد خطوط ریلی مورد نیاز اعم از قطار عادی، برقی، پرسرعت و قطار شهری و تکمیل طرح های نیمه تمام در خطوط ریلی و اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده‌ها، توسعه فرهنگ حمل و نقل و ارتقای مدیریت عبور و مرور و ناوگان حمل و نقل به دولت اجازه داده می‌شود، در سال ۱۴۰۱ از محل ارز غیر صادراتی و با رعایت سیاست‌های کلی نظام نسبت به صدور مجوز واردات براساس مقررات توسط بخش خصوصی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی با تعرفه ورودی که به تصویب هیات وزیران می‌رسد، اقدام و درآمد ناشی از آن را پس از گردش خزانه به حساب ردیف شماره پنجاه این قانون واریز نماید.
وی تصریح کرد: اقلام وارداتی نیز شامل تعداد ۵۰ هزار دستگاه خودروی سواری و ۲۰ هزار دستگاه خودروی سواری دوگانه‌سوز هیبریدی و برقی، تعداد ده هزار دستگاه کامیون،تریلی، تریلی یخچالدار و کشنده، تعداد ده هزار دستگاه اتوبوس برون شهری و درون‌شهر، تعداد یک هزار دستگاه واگن و واگن یخچال دار و تعداد ۵ هزار دستگاه دستگاه ماشین آلات سنگین راهسازی  اعم از نوع ساخت یا حداکثر ۵ سال ساخت می‌شود.

+ارزش سهام عدالت در آخرین روز کاری هفته

در پایان معاملات دیروز بازار سهام، ارزش سهام عدالت به ۱۰ میلیون و ۵۲ هزار و ۴۸۰ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۰.۰۲ درصد معادل ۲ هزار و ۴۲۵ تومان افزایش داشت. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۶ میلیون و ۳۱ هزار و ۴۸۸ تومان رسیده است. /نبض بورس

+حمایت از سهامداران عدالت با ورود معدنی‌ها به بورس کالا

بشردوست کارشناس بازار سرمایه به اعتقاد دولت سیزدهم به حذف قیمت‌گذاری دستوری و کشف نرخ از طریق عرضه و تقاضا اشاره کرد و گفت: بیشتر شرکت‌های معدنی در بورس حضور دارند و تعداد زیادی از مردم جزو سهامداران آنها هستند؛ بنابراین، منطقی شدن قیمت محصولات این شرکت‌ها به نفع سهامداران عدالت خواهد بود. وی با بیان اینکه در اساسنامه هیچ شرکتی نوشته نشده که قرار است، فضای کسب‌وکار آن‌ها توسط دولت کنترل شود یا باید کالا را به قیمت خاص بفروشند یا بخرند، گفت: به‌هرحال، شرکت‌های معدنی در فهرست شرکت‌هایی هستند که سهامدار “سهام عدالت” دارند که حدود ۴۵ میلیون نفر را شامل می‌شود. همچنین در زمانی که سهام آن‌ها به‌اصطلاح “عرضه اولیه” شد بسیاری سهام این شرکت‌ها را خریداری کردند و امروز ذینفعان زیادی دارند.

قیمت نفت از ۱۱۷ دلار عبور کرد

امروز نفت در بازار‌های جهانی تحت تاثیر تحولات اوکراین و روسیه افزایش قیمت داشت، زیرا سرمایه گذاران با نگرانی از کاهش عرضه در روز‌های آینده، خرید‌های خود را افزایش داده اند. از سوی دیگر، شوک تورمی که علائم آن ظاهر شده گرایش به سمت خرید نفت و دیگر کالا‌های اساسی و نیز سهام بازار‌های بورس را بیشتر کرده است. قیمت نفت برنت تنها در روز جاری بیش از ۴ دلار رشد کرد و هر بشکه از این نوع نفت به قیمت ۱۱۷ دلار و ۸ سنت در لحظه انتشار خبر معامله می‌شود. قیمت نفت وست تگزاس آمریکا هم از این افزایش‌ها عقب نماند و هر بشکه از این نوع نفت با رشد ۳.۸۶ دلار به قیمت بشکه‌ای ۱۱۴ دلار و ۴۶ سنت به فروش می‌رود. سایر فرآورده‌های نفتی از گازوئیل و بنزین گرفته تا نفت کوره رشد قیمت داشتند.

مناقشات بین اوکراین و روسیه نشانه‌ای از تورم جهانی را بروز داده و سرمایه گذاران خرید‌های خود را نه تنها در مورد طلای سیاه بلکه در سهام بازار‌های جهانی افزایش داده اند که منجر به افزایش قیمت‌ها شده است. «شان اولیور» رئیس سرمایه گذاری راهبردی در AMP با بیان اینکه سرمایه گذاران از بروز شوک تورمی به شدت نگران هستند، گفت: «روسیه حدود ۳۰ درصد گاز و نفت وارداتی اروپا را تامین می‌کند که حدود ۱۱ درصد کل تولید نفت جهانی است.»

وی می‌گوید: ما در پیش بینی آتی قیمت کالا‌های اساسی بازنگری کرده ایم و به دلیل تحولات اوکراین و روسیه قیمت‌ها را حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد بالاتر برآورد کرده ایم. شرکت‌های نفتی برآورد می‌کنند که پس از تحریم‌های گسترده‌ای که علیه روسیه انجام شده عرضه نفت از سوی این کشور بزرگ تولید کننده به بازار‌های جهانی کمتر شود. از سوی دیگر، سیگنالی که برای ایجاد شوک تورمی در بازار شکل گرفته فدرال رزرو آمریکا را وادار کرده که احتمالا نرخ بهره را در این کشور افزایش دهد. جرومی پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا روز گذشته اعلام کرد: که احتمالا نرخ بهره را ۲۵ صدم درصد افزایش دهد و اگر تورم بیشتر شود امکان افزایش بیشتر نرخ تورم هم وجود دارد.

 

توافق اوپک‌پلاس بر سر افزایش ۴۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت در آوریل

براساس تصمیم دیروز (چهارشنبه، یازدهم اسفندماه) نشست وزیران نفت و انرژی اوپک‌پلاس که کمتر از ۲۰ دقیقه طول کشید، تولید نفت خام کشورهای عضو این ائتلاف در شرایطی که قیمت نفت خام از ۱۱۰ دلار برای هر بشکه عبور کرده در ماه آوریل ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد. اوپک و متحدانش در نوزدهمین نشست خود در ماه ژوئیه توافق کردند، هر ماه تولیدشان را در مجموع ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند تا به محدودیت عرضه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز پایان بخشند، این تصمیم از ماه اوت اجرایی شده است. اوپک‌پلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کووید -۱۹، تولید خود را از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز، معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود کرد، اما پس از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرده است. اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند، بیست‌وهفتمین نشست ائتلاف اوپک پلاس ۳۱ مارس (۱۱ فروردین‌ماه ۱۴۰۱) برگزار شود.

توقف فعالیت میتسوبیشی در روسیه

خودروساز ژاپنی میتسوبیشی موتورز اعلام کرد که ممکن است تولید و فروش خودروهای خود را در روسیه به حالت تعلیق درآورد، زیرا تحریم‌های اقتصادی اعمال شده علیه روسیه، ممکن است باعث اختلال در زنجیره تامین شود. ژاپن در اعمال تحریم‌های اضافی علیه روسیه، از جمله مسدود کردن دارایی‌های رهبران این کشور و سه موسسه مالی به ایالات‌متحده و سایر متحدانش پیوست. شرکت میتسوبیشی صاحب ۱۴۱ نمایندگی در روسیه است.

توقف صادرات بی‌ام‌و به روسیه

شرکت بی‌ام‌و گفت: انتظار دارد تولید به دلیل تنگناهای عرضه متوقف شود. سخنگوی شرکت بی‌ام‌و در بیانیه‌ای اعلام کرد: تولیدات خود در روسیه را متوقف کرده‌ایم و همچنین صادرات به بازار این کشور را به دلیل شرایط ژئوپلیتیک فعلی نخواهیم داشت.

تعلیق صادرات هوندا به روسیه

شرکت هوندا موتور اعلام کرد که صادرات خودرو و موتورسیکلت به روسیه را به حالت تعلیق درآورده است و این نشان می‌دهد که خودروسازان ژاپنی بیشتری به موج جهانی شرکت‌هایی که تجارت با روسیه را پس از حمله به اوکراین متوقف می‌کنند، ملحق خواهند شد. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، شرکت‌های غربی پس از حمله به روسیه، فروش خود را در روسیه متوقف و حتی اعلام کردند که از سرمایه‌گذاری در این کشور خارج خواهند شد؛ برای مثال، شرکت‌های فورد موتور و سایر خودروسازان جهانی پیش از این اعلام کردند که فعالیت خود را متوقف خواهند کرد. سخنگوی این شرکت، مشکل در حمل‌ونقل وسایل نقلیه و پرداخت را دلیل تعلیق اعلام کرد. به گفته روزنامه نیکی، شرکت مزدا موتور نیز قصد دارد، صادرات قطعات خودرو به روسیه را متوقف کند؛ اما سخنگوی مزدا از اظهار نظر اجتناب کرد. شرکت تویوتا موتور در روسیه به روال عادی خود ادامه می‌دهد؛ هرچند اختلالاتی در ارسال به این کشور ایجاد شده است. خودروها و قطعات خودرو بیش از نیمی از صادرات ژاپن به روسیه در سال ۲۰۲۰ را تشکیل داده‌اند.

تعلیق فعالیت شرکت اوراکل در روسیه

شرکت اوراکِل (شرکت فناوری رایانه آمریکایی) تمام فعالیت‌های خود در روسیه را به حالت تعلیق درآورده است. به نقل از رویترز، این شرکت در توییتی نوشت که اوراکل تمام فعالیت‌های خود را در روسیه به حالت تعلیق درآورده است. این اعلامیه در توییتر حدود سه ساعت پس از آن منتشر شد که وزیر تحول دیجیتال اوکراین در توییتی از شرکت درخواست حمایت در هنگام تهاجم روسیه به این کشور را کرد.

قیمت دلار و یورو در آخرین هفته

بر اساس جدیدترین نرخ‌های اعلام شده در صرافی‌های بانکی و مجاز سطح کشور، هم اکنون هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ ۲۴۳۱۶ تومان از مردم خریداری و در مقابل به قیمت ۲۴۵۶۱ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می‌شود که نسبت به روز قبل، کاهش نرخ دارد. همچنین در این صرافی ها، هر اسکناس یورو به قیمت ۲۷۴۲۹ تومان از مردم خریداری و در مقابل به قیمت ۲۷۷۰۴ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می‌شود.

افزایش تورم روسیه به ۹.۰۵ درصد

رویترز: با کاهش روبل، تورم روسیه به ۹.۰۵ درصد افزایش یافت. داده های سرویس فدرال آمار دولتی روسیه نشان داد که تورم هفتگی از ۰.۲۴ درصد در هفته قبل به ۰.۴۵ درصد افزایش یافت. تورم پس از سقوط روبل به پایین‌ترین حد خود بعد از تهاجم روسیه به اوکراین که تحریم‌های اقتصادی و مالی شدید غرب را به دنبال داشت، قرار است به شدت افزایش یابد.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....