تاریخ انتشار : یکشنبه 4 تیر 1402 - 11:15
کد خبر : 130088

کاهش ۳۳واحد درصدی تورم نقطه‌ای خوراکی‌ها

کاهش ۳۳واحد درصدی تورم نقطه‌ای خوراکی‌ها

نمودار نشان می‌دهد که تورم نقطه‌ای دهک دهم در مقایسه با اردیبهشت امسال ۱۰ واحد درصد کاهش یافته است. اقتصاددان: تورم نقطه‌ای دهک اول و دهم در خرداد به ترتیب ۳۷.۳درصد و ۴۵.۴درصد بوده است. علاوه بر کاهش تورم نقطه‌‌ای برای تمام دهک‌ها، نکته مهم اینکه دهک‌های بالاتر بیش از دهک‌های پایین‌تر تحت تاثیر تورم

نمودار نشان می‌دهد که تورم نقطه‌ای دهک دهم در مقایسه با اردیبهشت امسال ۱۰ واحد درصد کاهش یافته است.

اقتصاددان: تورم نقطه‌ای دهک اول و دهم در خرداد به ترتیب ۳۷.۳درصد و ۴۵.۴درصد بوده است.

علاوه بر کاهش تورم نقطه‌‌ای برای تمام دهک‌ها، نکته مهم اینکه دهک‌های بالاتر بیش از دهک‌های پایین‌تر تحت تاثیر تورم بوده‌اند؛ این درحالی است که معمولا تورم دهک‌های پایین جامعه بیش از دهک‌های بالا است.

نمودار نشان می‌دهد که تورم نقطه‌ای دهک دهم در مقایسه با اردیبهشت امسال ۱۰ واحد درصد کاهش یافته، درحالی‌که این مقدار برای دهک اول، ۱۹ واحد درصد است.

علت چنین موضوعی را باید در تخلیه شوک تورمی حذف ارز ترجیحی جستجو کرد؛ همانطور که به همین علت تورم نقطه‌ای خرداد در مقایسه با اردیبهشت ۱۲ واحد درصد کم شد، تورم نقطه‌ای «خوراکی‌ها ،آشامیدنی‌ها و دخانیات» نیز با کاهش قابل توجه ۳۲.۸واحد درصدی از ۷۵.۴درصد به ۴۲.۶ درصد رسید.

از سوی دیگر از آنجایی که بخش بیشتر هزینه‌های دهک اول مربوط به گروه «خوراکی‌ها ،آشامیدنی‌ها و دخانیات» است، کاهش تورم نقطه‌‌ای این گروه در کاهش تورم نقطه‌ای دهک‌های پایین‌تر جامعه بیشتر احساس شده است.

کاهش ۳۳واحد درصدی تورم نقطه‌ای خوراکی‌ها

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....