تاریخ انتشار : یکشنبه 15 مرداد 1402 - 11:55
کد خبر : 134870

نرخ سود بین بانکی ۲۳.۴۵ درصد شد

نرخ سود بین بانکی ۲۳.۴۵ درصد شد

براساس اعلام بانک مرکزی، نرخ سود بازار بین بانکی کاهش یافت و به ۲۳.۴۵ درصد رسید. اقتصاددان: بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش خود نرخ سود بین بانکی را کاهش داد. نرخ سود بازار بین بانکی در هفته منتهی به ۱۱ مردادماه، با افت ۰.۱ درصدی نسبت به آخرین نرخ هفتگی، به ۲۳.۴۵ درصد رسید. نرخ

براساس اعلام بانک مرکزی، نرخ سود بازار بین بانکی کاهش یافت و به ۲۳.۴۵ درصد رسید.

اقتصاددان: بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش خود نرخ سود بین بانکی را کاهش داد. نرخ سود بازار بین بانکی در هفته منتهی به ۱۱ مردادماه، با افت ۰.۱ درصدی نسبت به آخرین نرخ هفتگی، به ۲۳.۴۵ درصد رسید.

نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۴ مردادماه ۲۳.۵۵ درصد تعیین شده بود.

نرخ سود بین بانکی ۲۳.۴۵ درصد شد

کمترین نرخ این بازار در سه ماه اخیر، حوالی ۲۳.۴ بوده است و با تزریق پول بار دیگر شاهد نزدیک شدن به کف سه ماهه این متغیر هستیم.

روند صعودی نرخ بهره بین‌بانکی از بهمن ماه سال گذشته آغاز شد؛ از هفته منتهی به ۳۰ آذرماه، نرخ سود بین‌بانکی وارد کانال ۲۱ درصدی شده و تا هفته منتهی به ۱۹ بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود ولی از ۲۶ بهمن ماه این نرخ رکورد جدیدی در کانال ۲۲ درصدی به ثبت رساند و حالا این نرخ در کانال ۲۳درصدی در نوسان است.

بانک مرکزی در واکنش به افزایش نرخ سود بین‌بانکی، کریدور این نرخ را که پیش از این از ۱۴ تا ۲۲ درصد بود به ۱۷ تا ۲۴ درصد افزایش داد، نرخ بهره بین‌بانکی اما بار دیگر به سقف کریدور جدید خود نزدیک می‌شود و باید دید که بانک مرکزی اجازه شکسته شدن این سقف را خواهد داد یا خیر.

در حال حاضر بانک‌های مرکزی دنیا در سیاست‌گذاری پولی یک کریدور نرخ بهره تعریف می‌کنند، کف و سقفی تعریف شده و معمولا نرخ بهره هدف، در وسط این کوریدور تعیین می‌شود، به عنوان مثال نرخ بهره هدف ۱۸ درصد است.

در صورت مدیریت صحیح، طبیعتا نرخ بهره در بازار بین بانکی از این سقف کریدور نباید بالاتر برود یا از کف آن به عدد پایین‌تری برسد.

بانک‌های مرکزی در حال حاضر هدف‌گذاری تورمی انجام می‌دهند و این موضوع متعارف است، به عنوان مثال اعلام می‌کنند، نرخ تورم هدف، ۲۲ درصد است و با همین نرخ بهره، به آن هدف می‌رسند و به اقتصاد جهت‌دهی می‌کنند؛ پس نرخ بهره‌ بین بانکی که به آن لنگر اسمی گفته می‌شود، ابزاری است برای کنترل و هدف‌گذاری تورم که در همه دنیا از آن استفاده می‌کنند.

در حال حاضر، در پایان برنامه هفتم توسعه، نرخ تورم ۱۰ درصدی برای کشور ترسیم شده است و کریدور نرخ بهره نیز بین ۱۷ تا ۲۴ درصد، قرار دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....