تاریخ انتشار : جمعه 23 تیر 1402 - 22:27
کد خبر : 132193

مصونیت اقتصاد کشورها از ۵ پیامد پولشویی

مصونیت اقتصاد کشورها از ۵ پیامد پولشویی

مهرداد حاجی زاده فلاح عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت :   پولشویی بر مؤسسات در سراسر جهان تأثیر می گذارد. بر اساس گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، تخمین زده می‌شود که ۲ تا ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان، یا ۸۰۰ میلیارد تا

مهرداد حاجی زاده فلاح عضو شورای سردبیری با درج یادداشتی در اقتصاددان نوشت :

 

پولشویی بر مؤسسات در سراسر جهان تأثیر می گذارد. بر اساس گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، تخمین زده می‌شود که ۲ تا ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان، یا ۸۰۰ میلیارد تا ۲ تریلیون دلار، هر سال در سطح بین‌المللی شسته می‌شود.

رواج این اقدام متقلبانه راه را برای طرح های تروریستی هموار می کند و حتی می تواند به انحراف بازارها منجر شود. در سال ۲۰۲۰، موسسات مالی ۱۰٫۴ میلیارد دلار جریمه جهانی و جریمه‌های مربوط به «مشتری خود را بشناسید» (KYC)، حریم خصوصی داده‌ها، مبارزه با پولشویی (AML) و دستورالعمل بازارهای ابزارهای مالی (MiFID) پرداخت کردند.

پولشویی تکنیکی است که مجرمان برای پنهان کردن مالکیت و منبع پولی که از راه های غیرقانونی به دست آورده اند، انجام می دهند. آنها تلاش خواهند کرد عواید حاصل از جنایات خود را به وجوهی با منشأ قانونی ظاهری تبدیل کنند. اگر با موفقیت انجام شود، پولی که توسط جنایتکاران کنترل می شود، مشروعیت پیدا می کند.

شستشوی پول اغلب شامل سه مرحله است: جایگذاری و لایه گذاری و ادغام. پولشویان، سود غیرقانونی را در حین استقرار وارد سیستم مالی می کند. در مرحله لایه‌گذاری، شوینده پول را به روش‌های مختلف تبدیل یا جابه‌جا می‌کند تا آن را از منبع خود جدا کند. مرحله سومی به نام ادغام نیز ممکن است اتفاق بیفتد. این زمانی است که وجوه از منابعی که به نظر مشروع به نظر می رسد به پولشویی ها بازگردانده می شود.
پول در اداره اقتصاد یک کشور حیاتی است و اثرات پولشویی در صورت عدم رسیدگی و پیشگیری می تواند شدید و گسترده باشد. پولشویی می تواند بر کسب و کارهای محلی و جهانی تأثیر بگذارد و نه تنها اقتصاد بلکه جامعه را نیز مختل کند. در این نوشتار به بررسی این موضوع می پردازیم که اگر پول در گردش “کثیف” باشد به چه معناست؟

۱٫ تقاضای پول ناپایدار:

برای پولشویان، جریان نقدی ورودی و خروجی ساده است. نرخ های مخارج به دلیل جریان بی رویه و سریع پول کشور افزایش می یابد. با این حال، ممکن است افزایش عمده ای در صادرات، واردات، عدم تعادل پرداخت های خارجی، تورم، نرخ بهره و نرخ بیکاری وجود داشته باشد. سیاست پولی تحت تأثیر این تقاضاهای متفاوت برای پول ناشی از پول سیاه قرار خواهد گرفت.

جنبه بین المللی این فعالیت های متقلبانه بر ثبات بازارها تأثیر می گذارد و بحران های مالی در یک کشور می تواند بر کشورهای دیگر سرایت کند. این که آیا تقاضا برای پول قابل پیش بینی است یا نه، تعیین می کند که چگونه سیاست های پولی بانک های مرکزی تأثیر می گذارد. شکست در سیاست‌های بانک‌های مرکزی ممکن است در نتیجه تأثیر پول سیاه بر تقاضای پول دیده شود.

۲٫ از دست دادن درآمد دولت:

پولشویی، جمع آوری درآمدهای مالیاتی از معاملات مرتبط را برای دولت دشوار می کند. کاهش درآمد مالیاتی همچنین به معنای کاهش کلی درآمد دولت است.

برای مؤسساتی مانند بیمارستان های دولتی که به بودجه دولتی متکی هستند، از دست دادن درآمد دولت می تواند مضر باشد. درآمد مالیاتی بیشترین سهم از کل درآمد عمومی را تشکیل می دهد. اگر درآمد کم باشد، احتمال زیادی وجود دارد که درآمد عمومی ممکن است کمتر از هزینه های عمومی باشد و احتمالاً منجر به کسری بودجه شود.

۳٫ انحرافات بازار:

با عرضه کالاها به قیمت کمتر از قیمت تمام شده تولید، رشد بخش خصوصی با مشکل مواجه شده است. مجرمان برای شستن پول خود، ممکن است مشاغلی را که زمانی مولد بودند، به کسب و کارهای عقیم تبدیل کنند. در نهایت، این امر رقابت شرکت ها و شرکت ها را چالش برانگیز می کند و بر بهره وری اقتصاد تأثیر می گذارد.

علاوه بر این، پولشویی می تواند منجر به تغییرات نامنظم در تقاضا برای پول و نوسانات قابل توجه در جریان سرمایه جهانی و نرخ ارز شود.

۴٫ موسسات مالی ناپایدار:

موسسات مالی که به طور ناخواسته در جرگه پولشویی قرار می گیرند، در معرض خطر جابجایی ناگهانی دارایی ها و تعهدات خود هستند. مقامات عمومی از اخبار پولشویی در برخی موسسات بانکی آگاه می شوند که آنها را به دلیل حسابرسی بیشتر تحت نظارت قرار می دهد و به شهرت آنها لطمه می زند.

۵٫ فساد:
اگر وجوه غیرقانونی به دست آمده از طریق فعالیت های مجرمانه مشروع باشد، می توان از آنها برای تقویت بنگاه های مجرمانه استفاده کرد. پولشویی پیامدهای اجتماعی و اقتصادی دارد. قدرت اقتصادی را از بازار، دولت و مردم به جنایتکاران منتقل می کند و جنایت و فساد را تشویق می کند.

سازمانها باید از پولشویی مصون باشند:

پولشویی عواقب جدی اقتصادی، دولتی و مالی دارد. اگر این طرح ها به درستی شناسایی و مورد توجه قرار نگیرند، می توانند با موفقیت سیستم کل کشور را فراتر از نقطه بازیابی مختل کنند.

در مورد سازمان شما، محافظت از پولشویی همچنین ایمنی منابع و مشتریان شرکت شما را تضمین می کند. با در نظر گرفتن عواقب شدید اقتصادی پولشویی، برای تقویت موفقیت آمیز زیرساخت امنیتی خود به یک برنامه AML فشرده و تقویت شده نیاز دارید. اگر به متخصصان نیاز دارید تا یک برنامه AML قوی را برای شما تهیه کنند.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....