تاریخ انتشار : چهارشنبه 24 اسفند 1401 - 12:08
کد خبر : 118859

لشکر ۱۳ هزار نفری تولید علیه دشمن

لشکر ۱۳ هزار نفری تولید علیه دشمن

رهبر انقلاب آبان ۱۳۹۸ در جمع تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان را فرماندهان، پیشروان، خط‌شکنان و صفوف مقدم عرصه حیاتی «تولید داخلی، رونق اقتصادی و گسترش رفاه عمومی» خواندند و خاطرنشان کردند: این میدان خطیر، میدان یک جنگ واقعی است. اقتصاددان: رهبر انقلاب آبان ۱۳۹۸ در جمع تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان را

رهبر انقلاب آبان ۱۳۹۸ در جمع تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان را فرماندهان، پیشروان، خط‌شکنان و صفوف مقدم عرصه حیاتی «تولید داخلی، رونق اقتصادی و گسترش رفاه عمومی» خواندند و خاطرنشان کردند: این میدان خطیر، میدان یک جنگ واقعی است.

اقتصاددان: رهبر انقلاب آبان ۱۳۹۸ در جمع تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان را فرماندهان، پیشروان، خط‌شکنان و صفوف مقدم عرصه حیاتی «تولید داخلی، رونق اقتصادی و گسترش رفاه عمومی» خواندند و خاطرنشان کردند: این میدان خطیر، میدان یک جنگ واقعی است. در آن مقطع زمانی کمتر تولیدکننده و صنعتگری عمق تعبیر «میدان یک جنگ واقعی» را متوجه شد اما با گذشت زمان بسیاری از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان به پیچیدگی این میدان نبرد با دشمن پی بردند و دریافتند این میدان نبرد تنها با دشمن غربی نیست، بلکه برخی کارشکنی‌ها و سنگ‌اندازی‌ها نیز سهوا یا عمدا بازی در زمین دشمن است. رهبری در بیانات دیگری راه عبور از تحریم‌ها را تکیه بر تولیدکنندگان داخلی دانسته و تأکید کردند:

تنها راه‌حل مسائل موجود، این است که مسیر تقویت و رونق تولید داخلی را با جدیت ادامه دهیم و با تصمیمات صحیح و اقدامات لازم، موانع را برطرف کنیم که آثار مثبت حرکت در این مسیر نسبت به قبل مشهود است. در همین رابطه نیز رهبری تأکید داشتند که باید شرایط برای فعالیت اقتصادی تولیدکنندگان و صنعتگران سهل شود و قوانین مزاحم برچیده شود. ایشان در همین رابطه تأکید کردند: دستگاه‌های حکومتی باید با جدیت، به دنبال بهبود محیط کسب‌وکار و برطرف‌کردن قوانین مزاحم و اصلاح عملکردهای غلط باشند تا محیط مساعد تولید در کشور به ‌وجود آید. ایشان تأکید کردند: باید قوانین مربوط به مسائل مالی، پولی، بانکی، گمرکی، بودجه و تأمین اجتماعی به نفع تولید تغییر پیدا کنند و عرصه برای واردات و سفته‌بازی بسیار تنگ شود.

شرکتی که نگذاشت مردم ایران غصه‌دار شوند

رهبری در سخنرانی آبان ۹۸ به خروج شرکت‌های نفتی و خودرویی اشاره می‌کنند، اما ایشان در ادامه تأکید می‌کنند در آن زمان برخی از این موضوع غصه خوردند اما باید غصه نخورد و خوشحال بود. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به شرکت‌های داخلی که در زمینه قطعه‌سازی برای خودرو، صنایع نفت، لوازم خانگی و ماشین‌آلات فعالیت می‌کنند، افزودند: باید از این توانایی استفاده کرد و با تشکیل یک نمایشگاه دائمی میان این شرکت‌ها هم‌افزایی به‌ وجود آورد. کروز یکی از شرکت‌هایی است که اجازه نداد چرخ صنعت خودرو در سخت‌ترین تحریم‌ها از حرکت باز ایستد. در شرایطی که پژو و رنو ایران را غیرمسئولانه ترک می‌کردند و به دنبال آن بودند تا با فشار ناشی از تقاضای بازار خودرو و لوازم یدکی، نظام جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار بگذارند و دولت را وادار به عقب‌نشینی کنند، خانواده کروز همچون لشکری ۱۳هزارنفری به میدان آمد و با راه‌اندازی سریع خطوط تولید، کشور را از گرفتاری نجات داد و اجازه نداد حتی یک خودرو به دلیل نبود قطعه از کار بیفتد و حتی کمبود تولید سایر قطعه‌سازان را نیز جبران کرد.

اهمیت کار کروز در شکست دسیسه دشمنان ایران است. این شرکت توانست با به‌کارگیری توان مهندسان داخلی و کارگران ایرانی، نیاز کشور به قطعات خودرویی را برطرف کند. کروز در واقع دسیسه دشمن را به ضد خودش تبدیل کرد و کشورهایی که می‌خواستند ایران را محتاج خود نگه دارند. تحریم‌کنندگان به دنبال آن بودند تا قطعات خودرویی را به قیمت بازار سیاه و گران‌تر به ایران بفروشند تا منابع ارزی ایران به تاراج برود اما با تدبیر مدیران بخش خصوصی در قطعه‌سازی کروز، جلوی این حیله گرفته شد و نه‌تنها ارز خارج نشد بلکه این شرکت به مدد لشکر ۱۳ هزار نفری خود توانست «ثروت ملی» را افزایش دهد. ثروت ملی از دغدغه‌های رهبری انقلاب در چند دهه اخیر است. ایشان این مقوله را یکی از پایه‌های اقتصاد اسلامی دانسته و تأکید می‌کنند: «کشور اسلامی باید کشور ثروتمندی باشد؛ کشور فقیری نباید باشد؛ باید بتواند با ثروت خود، با قدرت اقتصادی خود، اهداف والای خودش را در سطح بین‌المللی پیش ببرد».

مدیران کارآفرینی که دلال نشدند

رهبری در سال ۹۸ در سخنانی تأکید می‌کنند: «طرف می‌آید کارخانه را از شما می‌خرد؛ نه به قصد اینکه کار را ادامه بدهد و تولید را ادامه بدهد؛ کارخانه را می‌خرد، ماشین‌آلات را می‌فروشد، زمین را هم برج درست می‌کند، کارگرها را هم بیرون می­‌کند. مراقب یک چنین افرادی باید بود، مراقب این سوءاستفاده‌کن‌ها باید بود. طرف می‌آید».

این اتفاق تلخ چندباری در صنایع بزرگ و نامدار ایران افتاده و کارخانه‌ای که روزی منبع معیشت و درآمد هزاران خانواده بوده است، تعطیل شده و در نهایت کارگران آن آواره و بی‌کار شدند. در سالیان اخیر شاهد ظهور دو دسته کارآفرین واقعی بوده‌ایم؛ گروه اول مدیرانی بودند که شرکت‌های ورشکسته دولتی را خریده و آباد کردند و گروه دیگر با تمرکز توان داخلی و تشویق دانش‌پژوهان کسب‌وکار را توسعه دادند و در طی ۴۰ سال با اتکا به روش‌های علمی از یک کارگاه چند نفری به مجموعه‌های بزرگ چند هزار نفری گسترش یافتند.

اما کروز نشان داده درخصوص ثروت ملی، اشتغال جوانان و درآمد خانواده‌های کارگران خود حساس است. علی‌رغم آنکه این شرکت در سال ۱۳۹۶ آتش گرفت و خسارت سنگینی دید اما به مدد لشکر ۱۳ هزار نفری خود، خسارات را جبران کرد و دوباره از نو ساخت. این در حالی است که این آتش‌سوزی می‌توانست بهانه‌ای باشد برای فروختن زمین‌ها و دلالی و… .

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....