تاریخ انتشار : پنجشنبه 9 تیر 1401 - 21:21
کد خبر : 92864

دادگستری پاشنه آشیل حکومت

دادگستری پاشنه آشیل حکومت

آورده اند که بعد از جنگ جهانی دوم به چرچیل گفتند فساد اداری دارد بیداد می کند و عنقریب است که همه چیز از دست برود و تا دیر نشده کاری بکنید. چرچیل چیزی به این مضمون گفت: آیا قوه ی قضاییه ما سالم است یا ناسالم؟ گفتند سالم است. گفت پس مطمئن باشید اگر

آورده اند که بعد از جنگ جهانی دوم به چرچیل گفتند فساد اداری دارد بیداد می کند و عنقریب است که همه چیز از دست برود و تا دیر نشده کاری بکنید. چرچیل چیزی به این مضمون گفت: آیا قوه ی قضاییه ما سالم است یا ناسالم؟ گفتند سالم است. گفت پس مطمئن باشید اگر قوه قضاییه سالم باشد سلامت به جامعه برمی گردد

همه ما مطالب زیادی از فساد دیده و شنیده ایم ولی بی شک آنچه بیش از هر موردی ما را آزار می دهد و از طرفی سبب بدبینی و ناامیدی مردم از حکومت ها می شود فساد در قوه قضاییه است
نمی توان وجود فساد در قوه قضاییه را منکر شد هرچند به دلایل مختلف رسانه ها تاکنون به میزان شایسته و بایسته به این امر نپرداختند .
مقام معظم رهبری نیز دیروز در سخنرانی خود فرمودند :هرچند قاطبه قضات انسانهای پاک هستند ولیکن وجود ده نفر فاسد در بین هزار نفر سبب بدبینی مردم میشود .
بعضی ساختارها نیز خود فسادزا هستند و باید این ساختارها را پیدا و اصلاح کرد .

اما راه حل مبارزه با فساد در قوه قضاییه چیست ؟

قبل از پاسخ به سوال باید ابتدا مشکل را دقیق تشخیص داد چه اینکه فهمیدن سوال خود نیمی از پاسخ است ،

در خصوص فساد اداری اولین موضوعی که به ذهن متبادر می شود فساد مالی و اخذ رشوه است .

اما باید توجه داشت هرچند فساد مالی و اخذ رشوه به طور معمول مهم ترین و اصلی ترین موضوع دربحث فساد قوه قضاییه است ولیکن مسایل دیگری نیز هستند که سبب نارضایتی شدید مردم شده اند از جمله
فساد اخلاقی. بدرفتاری و عصبانیت کارمندان .اطاله دادرسی(زمان بر بودن رسیدگی در دادگاه ها) و بی سوادی و بی اطلاعی از قانون و …

یکی از علل اصلی این مشکلات که تاثیر بسزایی در اشتباه بودن آرا صادره و همچنین بداخلاقی و رفتار ناشایست کارمندان دارد .شلوغی دادگاه ها و وجود میلیونها پرونده در جریان رسیدگی می باشد .

بدون شک هر انسانی یک ظرفیت کاری دارد نمی توان از یک قاضی انتظار داشت در ماه بیش از سیصد پرونده را رسیدگی نماید و همچنان بدون اشتباه نیز باشد
وثتی آمارگرایی اصل اولیه در دادگاه ها شد و قضات مجبور به صدور تعداد مشخصی رای در ماه شدند طبیعی است دادگاه سعی نماید به هر طریقی پرونده را در کوتاه ترین زمان مختومه نماید .
امروز بسیاری از قضات پرونده ها را برای رسیدگی به همراه خود به منزل می برند .و این یعنی فاجعه

آیا با این وضعیت می توان از قاضی خواست مطالعه و تحقیق نیز داشته باشد ؟؟
آرا دیگر دادگاه ها و سایر کشورها را نیز بخواند ؟؟

این مسئله در خصوص کارمندان دادگاه نیز صادق است .مگر یک شخص در ۸ ساعت به چند نفر می تواند پاسخ دهد ؟؟؟

ارباب رجوع هایی که تقریبا همگی ساطع کننده انرژی منفی هستند چرا که یا خود به دیگری ظلم کرده اند و یا مظلوم و مال باخته هستند .

بنابراین اولین هدف باید کاهش پرونده ها باشد اما نه در ظاهر بمانند آنچه در قانون کاهش مجازات انجام شد .بله میتوان با یک قانون اعلام کرد سرقت کمتر از ۱۰ میلیون جرم نیست با این روش شاید دیگر هیچ جیب بر و موبایل دزدی را به دادگاه نبرند و دادگاه خلوت شود اما سرقت از بین نرفته و این امر خود سبب درگیریهای بیشتر و چه بسا بروز جرایم دیگری مانند دعوا و قتل و …شود .و از طرفی مجرم نیز با دیدن عدم برخورد قانون جری تر شده و در موارد بعدی اقدام به جرایم بزرگتری خواهد نمود .

برای مثال بسیاری از دعوایی اعسار از پرداخت هزینه دادرسی است یعنی دیده میشود شخص مدعی میشود ۵ میلیون تومان پول برای هزینه دادرسی نداشته و البته در دادگاه خلاف ان صادر میشود میتوان قانونی وضع کرد که در صورت اثبات ادعای کذب مجبور شوند تا ۵ برابر هزینه دادرسی پرداخت نمایند .
یا تقریبا هر خانمی برای مطالبه مهریه ابتدا دعوای اعسار پرداخت می کند خوب چه ایرادی دارد با یک قانون گرفتن هزینه از خانمها را منوط به دریافت مهریه کرد و انها را از دعوای اعسار معاف نمود .

بسیاری معتقدند امکان وکیل شدن قضات بعد از سالها قضاوت خود از اسباب فساد می باشد چرا که آشنایی سابق و روابط با سایر قضات و کارمندان می تواند سبب سواستفاده ایشان شود.

موضوع دوم بررسی شخصیت کارمندان قوه قضاییه می باشد .

امروزه علم روانشناسی و شخصیت شناسی پیشرفت های زیادی کرده و با بررسی شخصیت افراد می توان آنها را در شغل های مناسب و متناسب با شخصیتشان به کار گمارد .
مسلما یک کارمند درون گرا برای سمتی که در آن هر روز می بایست به ۵۰ نفر پاسخ داده شود مناسب نیست و یا برعکس نمیتوان یک شخص برون گرا و اجتماعی را به کار در یک واحد تحقیقی و یا بایگانی در یک زیرزمین گمارد

و اما مورد بسیار مهم بحث آرامش ذهنی و مسائل معیشتی قضات و کارمندان قوه قضاییه است

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....