تاریخ انتشار : جمعه 11 شهریور 1401 - 17:15
کد خبر : 100049

جهادکشاورزی ، وزارتخانه ای متولی تولید و امنیت غذایی!؟

جهادکشاورزی ، وزارتخانه ای متولی تولید و امنیت غذایی!؟

ایجاد کننده نا امنی امن برای متخلفین این روزها وزارت جهادکشاورزی زیر ذره بین، مجلس، رسانه ها و کارکنان عدالتخواه قرار گرفته است آیا رئیس جمهور از وزیرش دفاع می گند؟. کارکنان بی دفاع وزارت که خود قربانی سیاست های غلط و انتصابات ناآگاهانه هستند‌‌. سوال کارکنان این است که تخلفات رخ داده در وزارتخانه

ایجاد کننده نا امنی
امن برای متخلفین

این روزها وزارت جهادکشاورزی زیر ذره بین، مجلس، رسانه ها و کارکنان عدالتخواه قرار گرفته است آیا رئیس جمهور از وزیرش دفاع می گند؟. کارکنان بی دفاع وزارت که خود قربانی سیاست های غلط و انتصابات ناآگاهانه هستند‌‌. سوال کارکنان این است که تخلفات رخ داده در وزارتخانه تحت امر او عامدانه بوده یا از روی ناتوانی؟!
ماجرا از زمانی شروع شد که برادر همسر ساداتی نژاد در دفتر به عنوان مدیرکل حراست وزاتخانه منصوب شد.. فرد مورد اعتماد وزیر کسی نیست جز محمد علی نصیری یکی از برادرزن های وزیر که سکان سازمان حراست وزارت جهاد را به عهده گرفته است.
حراست وزارت جهاد از این حیث اهمیت دارد که به باور خیلی از کارشناسان برغم آنچه که در رسانه ها درباره مافیا مطرح می شود، اصل مافیا در حوزه غذاست. این غذا و امنیت غذایی است که واجد اهمیت بسیار بالایی است و دولت های دنیا تمام تلاششان بر این است که امنیت این حوزه را هر طور شده حفظ کنند. در ایران نیز همواره درباره فعالان صنعت غذا، وارد کنندگان، صادر کنندگان و تامین کنندگان غذای مردم حرف و حدیث های جدی بوده است. از اینرو به نظر می رسد مدیرکل حراست این وزارتخانه باید یک فرد مسلط به این حوزه باشد که این طور نشد.
تیم‌وارداتی وزیر از وزارت علوم و دستگاه‌های امنیتی و دوستان و نزدیکان همشهریان وی، تخلفات زیادی مرتکب شدند. عامدانه است یا از روی نا آگاهی ؟ تاوان این عمد یا ناآگاهی را چه کسی باید بدهد دامدار، مرغدار، زارع ، باغدار ، مصرف کننده ، یا کارمند جهادکشاورزی؟
تخلف گسترده رئیس اسبق سازمان‌تعاونی روستایی در تامین و خرید و توزیع میوه شب عید، و اصرار وزیر بر ماندن وی بر کرسی ریاست، رئیس جمهور را واداشت که خود ،راسا، این فرد متخلف را برکنار کند.
شوک کاهش ذخایر استراتژیک کشور در سال ۱۴۰۰ بود که می توانست کشور را وارد یک بحران جدی کند، اما وزیر و حراست کلش متوجه اشتباه بودن گزارش ها نشده بودند و ما در ابتدای سال شاهد کاهش محسوس ذخایر استراتژیک نهاده های دامی در کشور بودیم، به گونه ای که بسیاری از دامداران و مرغدران دچار زیان شدید شدند، گوشت مرغ، گوسفند و گوساله شدیدا گران شد و اعتراض های زیادی از سوی دامداران در سطح کشور مشاهده شد.
درباره تخلفات در حوزه نهاده های دامی بسیار اوصاع وخیم است. حداکثر نیاز کشور در این حوزه حدود ۱۰ میلیون تن بوده است. پس یا ۱۰ میلیون تن نهاده اضافه وارد کشور و توزیع شده که معلوم نیست به چه کسانی تعلق گرفته؟! یا ماجرای دیگری وجود دارد. به هر روی صحبت از یک رانت حدودا ۴ میلیارد دلاری است. در هر استان شاهد هستیم که افراد زیادی از عوامل شرکت‌های عامل توزیع، اتحادیه های تعاون روستایی و حتی کارکنان بخش دام دستگیر شده اند.
رانت حدودا ۴ میلیارد دلاری در اوج فشارهای اقتصادی به کشور و تحریم های خارجی خود به تنهایی یک رسوایی بزرگ است که باید نهادهای ناظر بررسی کنند آیا عامدانه بوده یا ناشی از ناکارآمدی و ضعف مدیریتی؟
اما ماجرا زمانی پیچیده تر می شود که برخی انتصاب ها و اصرارهای عجیب را در وزارت جهاد کشاورزی مشاهده می کنیم. از جمله اصرار برخی افراد در وزارتخانه برای انتصاب آقایان افسر دیر و حیدری در اتحادیه مرکزی تعاونی های روستایی است.در حالی که پیشتر و با نامه سازمان بازرسی کل کشور این افراد متخلف شناخته شده بودند و پرونده های قطوری برایشان در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده بود . درست در نقطه اوج سود دهی هیات مدیره تعاونی روستایی، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره کنار گذاشته می شوند و همان افرادی که برایشان پرونده های قطور تشکیل شده بود روی کار می آیند!
این در حالی است که مطابق اساسانامه با درخواست یک پنجم اعضای اتحادیه تعاونی های روستایی یعنی ۶ عضو باید مجمع عمومی فوق العاده برگزار شود که این مجمع با وجود درخواست کتبی ۱۴ عضو و اصرارشان برای تشکیل مجمع عمومی برگزار نمی شود.
همین یک قلم یعنی برگزار نکردن مجمع عمومی فوق العاده اتحادیه های تعاونی های روستایی و کشاورزی ایران توسط وزارت جهاد کشاورزی و مقاومت در برابر اجرای قانون خود نشان دهنده اراده هایی برای اصلاح نشدن رویه ها به نفع کشاورزان و دامداران و روستائیان است. آیا باز هم باید باور کرد که این انتصابات عامدانه نیست؟ همچنان این پرسش وجود دار که آیا ناشی از ناکارآمدی و ناتوانی این تیم است؟. هر چه که باشد سوال اساسی تر این است که آیا سید ابراهیم رئیسی که با وعده مقابله با فساد و اصلاح وضعیت موجود پا به دولت گذاشته چه واکنشی نسبت به اتفاقات و رویدادهای وزارت جهاد خواهد داشت؟ایا آقای ساداتی نژاد که بلند پروازی ها داست و بازار و تنظیمش را، امنیت غذایی را، به عهده گرفت ، پاسخی برای این همه تخلف دارد.

آیا باز هم در پیله ی توهم می پبچد،آیا باز هم خود را ابرمرد جراحی اقتصادی می داند، آیا آنها که برای وی فرش قرمز پهن کردند و برنامه هایش را ستودند، هنوز هم بر این باورند ؟

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....