تاریخ انتشار : شنبه 31 تیر 1402 - 22:47
کد خبر : 133202

آموزش و مصرف آب خانگی

آموزش و مصرف آب خانگی

خبرگزاری اقتصاددان: برگزاری کارگاه‏ آموزشی-ترویجیِ مدیریت مصرف آب ویژه مشترکان خانگی شرکت آب و فاضلاب شیراز   به گزارش اقتصاددان، نخستین کارگاه‏ آموزشی-ترویجیِ مدیریت مصرف آب ویژه مشترکان خانگی شرکت آب و فاضلاب شیراز در روز پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲ در محل تالار آب شرکت آب و فاضلاب شیراز با حضور شماری از مشترکان خانگی

خبرگزاری اقتصاددان: برگزاری کارگاه‏ آموزشی-ترویجیِ مدیریت مصرف آب ویژه مشترکان خانگی شرکت آب و فاضلاب شیراز

 

به گزارش اقتصاددان، نخستین کارگاه‏ آموزشی-ترویجیِ مدیریت مصرف آب ویژه مشترکان خانگی شرکت آب و فاضلاب شیراز در روز پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۲ در محل تالار آب شرکت آب و فاضلاب شیراز با حضور شماری از مشترکان خانگی منطقه (۱) شرکت آب و فاضلاب برگزار گردید.

از جمله، نتایج مورد انتظار این کارگاه‏ها می‏توان به آشناکردن مشترکان خانگی با چالش‏ها و مشکلات تامین آب و پدیدآوری انگیزش لازم در آنان برای مدیریت درست مصرف آب شهری اشاره کرد. سخنرانان آغازین نشست، ساسان سلیمانی، معاون خدمات مشترکین و درآمد شرکت آب و فاضلاب شیراز، مینا جمشیدی، مدیر امور بهره‏برداری از تاسیسات تامین آب، شرکت آب و فاضلاب شیراز و ساسان فرج‏پور لار، مدیر دفتر نظارت برآورد و وصول مطالبات بودند.

photo 2023 07 22 22 58 50 اقتصاددان نوشته

به گزارش خبرنگار اقتصاددان، در این کارگاه که نخستین کارگاه از مجموعه ۵ کارگاه آموزشی پیش رو در تابستان جاری است، ابتدا چالش‏ها و نگرانی‏های تامین آب شیراز مطرح شد. سخنران این بخش یادآوری کردند که آبرسانی به شهر شیراز از طریق چاه‏های آهکی و آبرفتی و خط اول و بخشی ازظرفیت خط دوم آبرسانی از سد درودزن به شیراز انجام می‏گیرد. دو مسیر آبرسانی از سد درودزن عبارتند از مسیر سد درودزن-دشت بیضا-شهر صدرا-مخزن معالی‏آباد به طول ۷۶ کیلومتر و مسیر سد-باجگاه-مرکز شهر که به طول ۱۰۲  کیلومتر می‏باشد. از سال ۹۹ تاکنون ۲۷ حلقه چاه جدید حفاری و وارد مدار بهره‏برداری شده که ۱۵ حلقه آنها در شهر شیراز بوده است. در این بخش از نشست آموزشی، به چالش‏های تامین آب شهر شیراز اشاره شد که شامل جانمایی حفر چاه جدید، افزایش عمق حفاری، افزایش برق مصرفی، نیاز به قطعات و تجهیزات پرقدرت‏تر و افزایش هزینه‏های توسعه و بهره‏برداری تامین آب شهری می‏باشند. در همین رابطه، از جمله اقدام‏ها می‏توان به انجام مطالعات مهندسی مجدد و نوسازی منصوبات در راستای افزایش ظرفیت تامین آب کلانشهر شیراز اشاره کرد.

photo 2023 07 22 22 58 45 اقتصاددان نوشته

در سخنرانی بعدی، اجزای تشکیل‏دهنده قبض آب که شامل چهار جزء است، ارائه شد. آب‏بها که مبلغی است که از مشترکین بابت حجم مصرف آب تحویلی دریافت می‏شود. آب‏بها برابر با حاصلضرب قیمت یک متر مکعب آب در کل مصرف آب است. قیمت یک متر مکعب آب بر اساس تعرفه سالیانه آب مشترکین خانگی محاسبه می‏گردد. کارمزد دفع فاضلاب، مبلغی است که از مشترکین بابت دفع بهداشتی فاضلاب اخذ می‏گردد. کارمزد دفع فاضلاب برای مشترکین خانگی، معادل هفتاد (۷۰) درصد آب بهای مصرفی تعیین می‏گردد. آبونمان آب، مبلغی است ثابت که توسط مشترک در ازای دریافت خدمات به شرکت آب و فاضلاب پرداخت می‏شود. آبونمان معمولا در خدمات ماندگار، یا خدماتی که نیازمند نگهداری و پشتیبانی هستند پرداخت می‏شود. آبونمان مشترکین خانگی آب اعم از اینکه مشترک مصرف داشته یا نداشته باشد، به ازای هر واحد ماهانه مبلغ ده هزار (۱۰۰۰۰) ریال تعیین شده است. آبونمان فاضلاب، مبلغی است ثابت که توسط مشترک در ازای ارائه خدمت دفع فاضلاب به شرکت پرداخت می‏گردد و آبونمان فاضلاب، معادل آبونمان آب است.

photo 2023 07 22 22 58 54 اقتصاددان نوشته

همچنین طبق قانونِ ایجاد تسهیلات برای توسعه طرح‏های فاضلاب و بازسازی شبکه‏های آب شهری مصوب ۱۳۷۷/۰۷/۲۴ مجلس شورای اسلامی و به منظور بازسازی و توسعه تاسیسات آب شهرها و تکمیل طرح‏های نیمه‏تمام فاضلاب و اولویت‏دادن به اجرای طرح‏های فاضلاب، تبصره (۳) در مبالغ یادشده اعمال می‏گردد. نحوه محاسبه تبصره ۳ آب در شهر شیراز ۳۰۰۰ ریال به ازای هر متر مکعب و مبلغ تبصره ۳ فاضلاب ۷۰% مبلغ تبصره ۳ آب و به ازای هر متر مکعب ۲۱۰۰  ریال محاسبه می‏گردد. در شهر صدرا به تناسب میزان آب مصرفی، ماهیانه مبلغی دریافت می‏گردد. تبصره ۲ نیز مانند تبصره ۳ بر اساس قانون ایجاد تسهیلات برای توسعه طرح‏های فاضلاب و بازسازی شبکه‏های آب شهری است. بر اساس تبصره (۲)، به شرکت‏های آب و فاضلاب اجازه داده می‏شود به میزان متوسط ده درصد علاوه بر نرخ‏های مصوب آب بها تا زمان نصب انشعاب فاضلاب در شهرهایی که طرح‏های فاضلاب در آنها در دست اجراست دریافت نمایند. در ادامه سخنرانی، ضمن نمایش چند نمونه محاسبه قبض آب و فاضلاب در فصل گرم سال، راهکارهای صرفه‏جویی در پیوند با آب بهای مصرفی مشترکان تشریح شد.

 

داریوش کشاور-خبرنگار اقتصاددان

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....