تاریخ انتشار : جمعه 21 آذر 1399 - 14:41
کد خبر : 27698

آقای وزیر ؛ تنها با عرضه کل فولاد در بورس ، رانت این بخش محدود نمیشود

آقای وزیر ؛ تنها با عرضه کل فولاد در بورس ، رانت این بخش محدود نمیشود

روز گذشته و در بازدید وزیر “صمت” جناب آقای مهندس رزم حسینی از طرح های توسعه کارخانه فولاد مبارکه اصفهان ،ایشان ضمن تاکید بر عرضه کل فولاد تولیدی در بورس، از پایان رانت در این بخش مهم صنعتی در کشور خبر دادند. طبق این راهکار با عرضه همه محصولات فولادی در بورس ، حذف دلالان

روز گذشته و در بازدید وزیر “صمت” جناب آقای مهندس رزم حسینی از طرح های توسعه کارخانه فولاد مبارکه اصفهان ،ایشان ضمن تاکید بر عرضه کل فولاد تولیدی در بورس، از پایان رانت در این بخش مهم صنعتی در کشور خبر دادند.
طبق این راهکار با عرضه همه محصولات فولادی در بورس ، حذف دلالان ، متعادل سازی قیمت ها و حذف رانت در این بخش ایجاد میشود.

جناب آقای رزم حسینی وزیر محترم صمت؛ قطعاً اِتخاذ این تصمیم در جلوگیری از فساد و رانت در این بخش بخصوص در متعادل سازی بازار در صنعت خودرو و مسکن تاثیر گذار است و نیاز تولید کنندگان را برای تهیه فرآورده های فولادی از طریق بازار آزاد را مرتفع مینماید ولی کافی نیست!!!

در بخش دیگری از فرمایش ایشان از تامین مواد اولیه کارخانجات فولادی به شیوه اعتباری از طریق بورس پرده برداری شد که خود جای بحث و نقد فراوان دارد!!!
جناب آقای وزیر ؛ ضمن تشکّر از اِهتمام حضرتعالی نسبت به این بخش صنعت در کشور یاد آور میشوم تنها با سرکوب و مهار دستوری قیمت شمش و …فولادی در بورس کالا نمیتوان بر نابسامانی های موجود در یکی از حیاتی ترین بخش های صنعت در کشور چیره شد زیرا این اقدام صرفه اقتصادی برای عرضه سنگ آهن را در بازار داخلی از بین میبرد و به رغم تعیین عوارض بر صادرات سنگ آهن خام با توجّه به تفاوت فاحش ارز و ریال شاهد افزایش شدیدتر پدیده شوم خام فروشی مواد معدنی خواهیم بود.
(قابل ذکر است با اخذ عوارض موجود بر صادرات سنگ آهن خام ، هنوز هم توجیه اقتصادی بالایی برای صادرکننده این بخش وجود دارد)
بنده ضمن تقبیح پدیده خام فروشی به عرض میرسانم با اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ در تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور!!!! اساسی ترین راهکار در حل مشکل فولاد را در تامین پایدار سنگ آهن تولید کنندگان داخلی و ایجاد تسهیلات کارخانه های تولیدی برای تکمیل زنجیره از اکتشاف و استخراج تا حمل و تولید و عرضه میدانم.
این سازوکار با ایجاد همگرایی بین معادن و فولادسازان در غالب توازن زنجیره از ضروریات این بخش به شمار میآید.

جناب آقای رزم حسینی؛ پرداختن به آخرین زنجیره این صنعت یعنی عرضه از طریق بورس با رفع موانع موثر در قیمت تمام شده محصولات فولادی محقّق خواهد شد عواملی همچون ثبات در قیمت ارز و قیمت جهانی سنگ آهن ، میزان عرضه و تقاضا ،سهم حامل های انرژی ، هزینه های تولید و غیره ،که نظارت و پشتیبانی معاونت معدنی وزارت صمت را به صورت عملی نیاز دارد.
راهکار و نظارتی جدّی در این معاونت که ضمن بازنگری در اِعمال عوارضی متناسب برای جلوگیری از خام فروشی و تفکیک سنگ آهن مگنتیت و هماتیت از یکدیگر بر مشکلات و رانت حاصل از خام فروشی سنگ آهن عیار بالا و عیار پایین (غیر قابل استفاده در صنایع فولادی کشور ) نظارت ویژه ای بعمل آورند و راه را برای اَرز آوری صادرات هماتیت نیز مسدود ننماید.

نویسنده : دکتر سهراب بختیار

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....