تاریخ انتشار : شنبه 26 آذر 1401 - 14:50
کد خبر : 110233

کمک شایان چین به خلق «فرصت پاریس» در راستای حفظ تنوع زیستی جهان

کمک شایان چین به خلق «فرصت پاریس» در راستای حفظ تنوع زیستی جهان

«شی جین‌پینگ» رئیس جمهوری خلق چین عصر ۱۵ دسامبر (۲۴ آذر) در مراسم افتتاحیه دومین مرحله از نشست سطح بالای COP15 که در مونترال کانادا در حال برگزاری است،‌ سخنرانی کرد و خواستار ارتقاء مشترک همزیستی هماهنگ میان انسان و طبیعت، ساخت یک جامعه‌ای از حیات روی زمین و ساخت جهانی پاک و زیبا شد.

«شی جین‌پینگ» رئیس جمهوری خلق چین عصر ۱۵ دسامبر (۲۴ آذر) در مراسم افتتاحیه دومین مرحله از نشست سطح بالای COP15 که در مونترال کانادا در حال برگزاری است،‌ سخنرانی کرد و خواستار ارتقاء مشترک همزیستی هماهنگ میان انسان و طبیعت، ساخت یک جامعه‌ای از حیات روی زمین و ساخت جهانی پاک و زیبا شد. وی در همین راستا چهار پیشنهاد برای تحقق اهداف فوق مطرح ساخت.

این تازه‌ترین تلاش چین به عنوان رئیس COP15 به منظور ارتقاء حکمرانی تنوع زیستی جهانی محسوب می‌شود.

خانم «الیزابت مورما» دبیر اجرایی دبیرخانه «کنوانسیون تنوع زیستی سازمان ملل» گفت که سخنرانی رئیس جمهور چین راهنمایی موثر برای مذکرات جاری در زمینه «چارچوب توع زیستی جهانی پسا۲۰۲۰» به حساب می‌آید.

وی ابراز خوش‌بینی کرد که کنفرانس مذکور به نتایج مورد انتظار دست یابد. طی ۱۰۰ سال گذشته، نرخ انقراض گونه‌های به دلیل فعالیت‌های انسانی ایجاد شده بیش از ۱۰۰ برابر نرخ طبیعی انقراض آنها بوده است.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد نیز تاکید کرد تخمین زده می‌شود که تا سال ۲۰۳۰، تنزل اکوسیستم‌های جهانی به ضرر سه تریلیون دلاری در سال منجر خواهد شد.

مهم‌ترین هدف COP15، فرمول‌بندی و تصویب «چارچوب تنوع زیستی جهانی پسا۲۰۲۰» است. این چارچوب در صورت تحقق،‌ اهداف را مشخص خواهد کرد، مسیر را روشن می‌نماید و «فرصت‌های تاریخی» برای حفظ تنوع زیستی در دهه‌ آینده یا حتی بیشتر به ارمغان خواهد آورد.

این در چارچوب شعار COP15 مبنی بر «تمدن اکولوژیکی: ساخت جامعه‌ای از حیات روی کره زمین» است. این همچنین همان جمله کلیدی است که آقای «شی» طی نشست COP15 در دو سال متمادی بر آن تاکید داشته است. به منظور تحقق این دیدگاه، رهبر چین خواستار اجماع جهانی در خصوص حفظ تنوع زیستی، پیشبرد روند جهانی حفظ تنوع زیستی، ارتقا توسعه سبز از طریق حفظ تنوع زیستی و حفظ یک تنوع زیستی جهانی منصفانه و معقول شد. این چهار ابتکار به طور مستقیم به اختلافات جاری و نقاط ضعف حفظ تنوع زیستی جهانی اشاره می‌کند و هم اهداف و هم روش‌هایی را در بر دارد که به مسیر حکمرانی تنوع زیستی جهانی می‌پردازد.

چین برای ساخت مشترک جامعه‌ای از حیات روی کره زمین اقدامات ملموسی اتخاذ کرده است. چین طی ۱۰ سال گذشته به کشوری تبدیل شده که بیشترین افزایش را در منابع جنگلی در سطح جهان انجام داده است. این کشور همچنین بیشترین تعداد «شهرهای تالابی بین‌المللی» را به ثبت رسانده و در حال ساخت بزرگترین سیستم پارک ملی جهان است.

با توجه به هماهنگی و تلاش فعالانه چین، همه طرف‌ها باید عزم و اراده خود را برای پیشبرد مشترک تصویب «چارچوب تنوع زیستی جهانی پسا۲۰۲۰» به منظور خلق «فرصت پاریس» برای حفظ تنوع زیستی جهان و کمک به ساخت مشترک روی کره زمین، نشان دهند.

این جامعه حیات فرصت‌های خوبی به ارمغان خواهد آورد.

ز

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....