تاریخ انتشار : جمعه 26 آبان 1402 - 14:59
کد خبر : 147139

چشم انداز سانفرانسیسکو‌، نقطه شروع جدیدی برای روابط چین و آمریکا

چشم انداز سانفرانسیسکو‌، نقطه شروع جدیدی برای روابط چین و آمریکا

چین امیدوار است که دو کشور بتوانند شریک یکدیگر باشند، به یکدیگر احترام بگذارند و با یکدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشته باشند. حضور در این نشست سران چین و آمریکا یک انتخاب استراتژیک بزرگ بود که چین بر اساس وضعیت کلی و برای تثبیت روابط چین و آمریکا و وضعیت جهانی انجام داده است. جفری

چین امیدوار است که دو کشور بتوانند شریک یکدیگر باشند، به یکدیگر احترام بگذارند و با یکدیگر همزیستی مسالمت آمیز داشته باشند. حضور در این نشست سران چین و آمریکا یک انتخاب استراتژیک بزرگ بود که چین بر اساس وضعیت کلی و برای تثبیت روابط چین و آمریکا و وضعیت جهانی انجام داده است. جفری ساکس، اقتصاددان مشهور آمریکایی گفت: “من به شدت با سه اصل احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد در مدیریت روابط ایالات متحده و چین موافق هستم. من مشتاقانه منتظر آن هستم که چین و ایالات متحده برای حل تنش‌های ژئوپلیتیک، بحران سیاسی، دستیابی به توسعه پایدار تشریک مساعی کنند .”

نمی توان انکار کرد که چین و ایالات متحده هنوز در برخی از مسائل استراتژیک اختلاف نظر دارند. با این حال، همانطور که رئیس جمهور شی جین پینگ در این دیدار تاکید کرد، چین و ایالات متحده باید برای مدیریت موثر اختلافات خود با یکدیگر همکاری کنند و اجازه ندهند اختلافات به شکاف بین دو کشور تبدیل شود. در واقع، قبل و بعد از این دیدار رؤسای جمهور چین و ایالات متحده، دو کشور به یک مجموعه اجماع مهم در مورد موضوعاتی مانند تغییرات آب و هوایی، هوش مصنوعی، همکاری در زمینه مبارزه با مواد مخدر و تبادلات انسانی و فرهنگی دست یافته بودند.

IMG 8193 اقتصاددان نوشته

همکاری بین چین و ایالات متحده نه تنها در خدمت منافع مشترک دو کشور است بلکه مسئولیت‌ پذیری آنها در قبال جامعه بین المللی را نیز نشان می دهد. رئیس جمهور شی جین پینگ در این دیدار تاکید کرد که حل مشکلات پیش روی جامعه بشری را نمی توان از همکاری دو کشور جدا کرد و چین و ایالات متحده باید مشترکاً به عنوان قدرت های بزرگ مسئولیت های خود را بر عهده بگیرند. جوزف نای، استاد دانشگاه هاروارد آمریکا، خاطرنشان کرد که چین و ایالات متحده نمی توانند در واقع “از هم جدا شوند” و هیچ کشوری نمی تواند تغییرات آب و هوایی، تهدیدات مربوط به همه گیری یا سایر مسائل فراملی را به تنهایی حل کند.

اجماع و نتایجی که رؤسای جمهور چین و آمریکا در دیدارشان در سانفرانسیسکو به دست آوردند، به طور کامل نشان داد که دو کشور دارای منافع مشترک گسترده و امکان دست یافتن به منافع متقابل و نتایج برد-برد هستند. با این حال، روابط باثبات چین و آمریکا تنها یک خواسته یک طرفه نیست و هر دو طرف ملزم به حرکت در همسویی با طرف مقابل هستند. گفتگو و تعامل نیز مبنای حرکت در مسیر اعتماد، احترام و همکاری است.

از بالی تا سانفرانسیسکو، مسیر عبور کشتی غول پیکر روابط چین و آمریکا از میان صخره ها و کمه های خطرناک به هیچ وجه آسان نبوده و در عین حال سانفرانسیسکو نیز نقطه پایان این مسیر نخواهد بود. این شهر که شاهد تاریخچه صد ساله مبادلات مردم چین و آمریکا بوده باید به نقطه شروع جدیدی برای بازگشت روابط چین و آمریکا به مسیر درست تبدیل شود.

ز

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....