تاریخ انتشار : شنبه 19 شهریور 1401 - 16:55
کد خبر : 100897

نگاهی بر چالش های اربعین و تحرکات رژیم باکو

نگاهی بر چالش های اربعین و تحرکات رژیم باکو

۱. آیین اربعین حسینی ( ع) اقتصاددان: از دیرباز رسم و آیین راهپیمایی اربعین حسینی و زیارت حضرت سالار شهیدان بخشی از عزاداری بر آن امام همام و یاران با وفایش بوده است. پس از نابودی صدام، مردم ایران فرصت یافتند تا برای شرکت در این آیین به مردم هم تبار ،هم دین و هم

۱. آیین اربعین حسینی ( ع)

اقتصاددان: از دیرباز رسم و آیین راهپیمایی اربعین حسینی و زیارت حضرت سالار شهیدان بخشی از عزاداری بر آن امام همام و یاران با وفایش بوده است.

پس از نابودی صدام، مردم ایران فرصت یافتند تا برای شرکت در این آیین به مردم هم تبار ،هم دین و هم مذهب عراقی خود بپیوندند و در این آیین مهم شرکت کنند.

در سال های اخیر ( به جز دو سال کرونایی) خیل جمعیت شرکت کننده هر سال بیشتر شده و رو به تزاید بوده است.

آیین مذکور علاوه بر جنبه ی مذهبی، عبادی که دارد فواید دیگر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی هم دارد. یکی از این فواید دوستی بیش از پیش دو ملت ایران و عراق است.این تحکیم دوستی منافع مختلف و گوناگونی برای هر دو ملت و هر دو کشور دارد.

ایرانیان از دیرباز پیوند و پیوستگی نزدیکی با عراق از جهت نژادی، تباری ،دینی و مذهبی و سیاسی،تاریخی داشته اند. می دانیم که زمانی عراق پایتخت ایران بوده و آنجا را ” دل ایرانشهر” می گفتند.

اما در این یادداشت می‌خواهیم ضمن ارج نهادن به زحمات مسئولان در انجام مراسم اربعین، از نبود مدیریت صحیح کافی انتقاد دوستانه بنماییم.
در روزهای اخیر شاهد هستیم که رسانه ی صدا و سیما از نابسامانی و عدم هماهنگی لازم و نبود امکانات مناسب برای زوار در طول سفر به عتبات می گوید و به نقل از متولیان امر مردم را به نرفتن ! به کربلا دعوت می کند.

این در حالی است که تا دیروز همین صدا و سیما با جدیت تبلیغ رفتن به این سفر را می کرد!

انتظار می رفت دولت ایران با توجه به توان و امکانات بالایی که دارد این کار را بهتر مدیریت می کرد و در داخل عراق هم هماهنگی لازم و تدابیر مناسب را می نمود.( هم اکنون در حال نگارش این سطور اخبار واصله از عراق حاکی از وجود مشکلات زیاد برای زوار است و از جمله برق شهرهای کربلا و نجف در اوج گرما به دفعات قطع شده و نارسایی فراوانی برای هموطنان ما برقرار است)

به نظر می رسد یک بار دیگر مسئولان از ملت عقب افتاده اند و ملت جلوتر حرکت می کند. امید که این تجربه سبب شود ضعف مدیریت در انجام این آیین مهم مرتفع شود.

۲. تحرکات جمهوری آذربایجان:

این جمهوری که نام صحیح تاریخی آن ” آران” می باشد و این نام از آغاز با غرض ضدیت با ایران بزرگ بر آن جعل شد، در روزهای اخیر اقدامات تبلیغی نسبتا زیادی علیه تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران نموده و تهدیداتی نسبت به کیان میهن ما داشته است.

این اقدامات جمهوری باکو بی ارتباط به اوضاع کلی سیاسی روز و از جمله وضعیت برجام نیست.

با تحریک رژیم صهیونیستی و دولت ترکیه می‌خواهد ما را در وضعیت ضعیف و گرفتار قرار دهد و از سویی به جهانیان القا شود جمهوری اسلامی ایران مشکل ارضی و مرزی دارد.

اینک جا دارد ایران از مماشات و مدارا کمی دست بردارد و به این جمهوری جعلی که کل سرزمینش در اصل بخشی از ایران بوده، هشدار جدی دهد و او را نهیب دهد که “اگرصبر ملت غیرتمند ایران که بیش از دویست سال است در فراق سرزمین های جدا شده از خود غمدار است لبریز شود ،شاید این فراق به وصال بدل گردد!”

یکی از کارهایی که می‌شد و می باید سفیر ایران در این جمهوری انجام می‌داد و نداده این که مردم جمهوری باکو را که تقریبا همگی شیعیان متدین هستند به شرکت گسترده در مراسم اربعین در کنار هم تباران ایرانی و عراقی فرا می خواند و مقدمات آن را فراهم می کرد. اربعین می توانست به ما در رفع شر حاکمان آران کمک رسان باشد.

ملت ایران دوستی نزدیک و خویشاوندی با مردم شریف و مهربان جمهوری آذربایجان و نیز با ملت مهمان نواز عراق دارند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

علی یکشنبه , ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۸:۴۳

تحلیل عمیق، کوتاه و بسیار جالبی بود.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....