تاریخ انتشار : سه شنبه 16 فروردین 1401 - 16:12
کد خبر : 83307

نوری: حضوری شدن مدارس ابلاغ شد

نوری: حضوری شدن مدارس ابلاغ شد

وزیر آموزش و پرورش گفت: با توجه به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، موضوع حضوری شدن مدارس ابلاغ شد. اقتصاددان: آقای یوسف نوری با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با گرامیداشت یاد شهدا به ویژه شهدای سلامت افزود: آرامش کنونی مدیون این شهداست. وی همچنین از معلمان و اولیا که در ایام شیوع

وزیر آموزش و پرورش گفت: با توجه به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، موضوع حضوری شدن مدارس ابلاغ شد.

اقتصاددان: آقای یوسف نوری با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با گرامیداشت یاد شهدا به ویژه شهدای سلامت افزود: آرامش کنونی مدیون این شهداست.

وی همچنین از معلمان و اولیا که در ایام شیوع بیماری کرونا خانه های خود را به کلاس درس تبدیل کردند تشکر و اضافه کرد: از خیرین هم که در آماده سازی مدارس و تأمین تبلت دانش آموزی برای مناطق کم برخوردار کمک کردند و همچنین از ستاد اجرایی فرمان امام راحل و گروه های جهادی، دولت و وزرات بهداشت تشکر می کنم.

نوری ادامه داد: درصد قابل قبولی از دانش آموزان ۱۲ سال به بالا و معلمان واکسینه شدند.

وزیر آموزش و پرورش درباره شعار امسال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» گفت: محور این شعار، دانش بنیان بودن و محور دانش بنیان بودن، نیروی انسانی است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: همه محققان بر این باورند که این دانش بنیان شدن و تبدیل به جامعه دانش بنیان در دوره های کودکی اتفاق می افتد و بروز آن به صورت عملی در ابتدای دوران جوانی است.

نوری اضافه کرد: آموزش و پرورش نقش بی بدیلی را در تحقق شعار امسال خواهد داشت و اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم باید آموزش کامل داشته باشیم.

وی گفت: آموزش مجازی، آموزش مکمل است اما آموزش حضوری، آموزش کامل بنابراین برای دستیابی به شعار امسال باید از آموزش کامل یعنی آموزش حضوری استفاده کنیم.

نوری با بیان اینکه واکسیناسیون از الزامات آموزش و پرورش است، افزود: دُز نخست واکسیناسیون در همه فرهنگیان از جمله معلمان به ۹۵ درصد و دُز دوم حدود ۹۰ درصد و دُز سوم ۵۱ درصد است.

وی گفت: میزان دُز نخست واکسیناسیون در دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال ۹۲ درصد و دُز دوم حدود ۸۰ درصد است و دُز سوم ندارد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: قرارگاه مقابله با کرونا اعلام کرد که اگر واکسیناسیون بیش از ۸۰ درصد باشد یعنی این واکسیناسیون جامعه را ایمن کرده است؛ بر اساس همین مبنا، موضوع حضوری شدن مدارس ابلاغ شد.

نوری گفت: آماده سازی فیزیکی فضای مدارس انجام شده است و معلمان آماده حضور در کلاس هستند.

وی با اشاره به این که دانش آموزان حدود دو سال از مدرسه دور بودند، افزود: در این مدت عادت هایی در آنها شکل گرفته است که به تدریج باید تغییر کند و همکاران فرهنگی باید در این باره نسبت به دانش آموزان منعطف باشند.

نوری گفت: پیشنهاد شده است که از راهکار ۵-۵ سند تحول بنیادین استفاده کنند و بخشی از فعالیت ها مانند بردن دانش آموزان به بوستان ها، فرهنگسراها، مساجد، دانشگاه ها، مراکز علمی و مانند آن با رضایتنامه والدین انجام شود تا فضای مدرسه جذاب شود و در ۱۴ فروردین به شکرانه حلول ماه مبارک رمضان، سال و قرن جدید و از سرگیری فعالیت حضوری مدارس، جشن مختصری در مدارس بگیرند.

وی افزود: بر اساس آمارهای جهانی، شش ماه پس از شیوع کرونا، ۵۰ کشور، آموزش را حضوری کردند و بر اساس آمار یونیسف در ۱۵ دسامبر ۲۰۲۱، آموزش در ۹۶ کشور به صورت حضوری و فقط در ۱۰ کشور، مجازی بوده است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: با نگاه به موضع گیری های سازمان ملل، این سازمان کمپینی را تشکیل می دهد مبنی بر این که آینده ما را نجات دهید زیرا معتقد است با آموزش مجازی، پیشرفت های ده ها ساله تضعیف و نابرابری ها عمیق می شود.

نوری افزود: بازگشت دانش آموزان به مدارس باید بالاترین اولویت باشد و این موضع سازمان ملل است.

وی گفت: بر اساس مطالعات، با اموزش های مجازی، از هر پنج دانش آموز یک نفر به حداقل سطح اولیه مهارت ها برای عملکرد در جامعه امروز نمی رسد.

نوری با بیان اینکه غیرحضوری شدن مدارس در دانش آموزان انزوا طلبی ایجاد می کند، افزود: باید به دانش آموزان سواد سلامت بیاموزیم و یاد دهیم چگونه در شرایطی مانند شیوع کرونا از خود مراقبت کنند.

وی با بیان اینکه میزان واکسیناسیون در کشورمان بیش از دیگر کشورهاست، گفت: عدالت تربیتی زمانی اتفاق می افتد که معلم حضور داشته باشد و بتواند استعداد دانش آموز را شناسایی و شکوفا کند اما در محیط مجازی این اتفاق نمی افتد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: از شبکه یادگیری «شاد» و آموزش مجازی به عنوان آموزش مکمل استفاده می کنیم.

نوری گفت: برای دانش آموزان بازمانده از تحصیل به واسطه شیوع کرونا، اعتباری را تأمین کردیم به ویژه برای دوره ابتدایی و دانش آموزانی که باید پایه اول ابتدایی ثبت نام می کردند شناسایی شدند و از بهمن می خواهیم آنها را به این پایه سال تحصیلی برسانیم تا بتوانند با دیگر دانش آموزان ارزشیابی شوند.

وی درباره شایعه اضافه شدن یک ماه به مدت تحصیلی دانش آموزان گفت: بحث افزایش سال تحصیلی در چند جای قانون آمده است از جمله برنامه درسی ملی که یکی از زیرنظام های سند تحول بنیادین مصوب سال ۱۳۹۱ شورای عالی آموزش و پرورش است و زمان تحصیل را تعیین می کند.

نوری ادامه داد: در سال ۱۳۷۶، قانون مجلس، زمان کلی تحصیل دانش آموزان را تعیین و اعلام کرده است تا پایان اردیبهشت و خرداد نیز امتحانات برگزار می شود.

وی اضافه کرد: قانون شوراهای آموزش و پرورش استان، شهرستان ها و مناطق را نیز داریم که مصوب مجلس در سال ۱۳۷۲ است و این قانون، زمان آموزش را باز گذاشته است تا از طریق مصوبه شورا، انعطاف داشته باشد.

وزیر آموزش و پرورش گفت: به نظر می رسد اگر بخواهیم مدت تحصیلی دانش آموزان افزایش یابد، باید مصوبه مجلس را بگیریم.

نوری افزود: همکاران بررسی کردند که توسط شورای عالی آموزش و پرورش بتوان این کار را انجام داد اما هنوز به این نرسیدیم که این نیاز به چه میزان است و چه اقدامی را باید برای آن انجام دهیم.

وی اضافه کرد: تلاش ما بر این است تا با استفاده از ابزارهای الکترونیکی و سامانه «شاد» در طول این مدت، جبران کنیم و دانش آموزان تلاش مضاعفی را خواهند داشت و معلمان هم در دوران کرونا کارشان سنگین تر بوده است.

نوری درباره تغییرات ساعات برگزاری کلاس در ماه مبارک رمضان هم گفت: معمولاً مدارس از ساعت ۷ و نیم صبح آغاز می شوند اما ممکن است در روزهای نخست با اختلالات جزئی مواجه شویم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه رابط ها اعلام کردند برای سرویس ایاب و ذهاب مدارس مشکلی وجود ندارد، افزود: وزیر کشور هم ابلاغ کرد که تاکسیرانی و ناوگان حمل و نقل شهری کمک کنند تا در روزهای نخست آغاز حضوری کلاس ها، مشکلات کمتری داشته باشیم.

نوری گفت: از آنجایی که آموزش حضوری است، ارزشیابی پایان سال از کل کتاب انجام خواهد شد و برای دروسی که عقب هستند باید کلاس های جبرانی برگزار شود تا به حد مطلوب برسد.

وی افزود: مدارس در مناطق روستایی و عشایری حضوری برگزار شد و مشکلی ندارند.

نوری در پاسخ به این پرسش که آیا مدارس ایرانی خارج از کشور تابع مقررات آموزش و پرورش کشورمان هستند یا خیر؟ گفت: این مدارس تابع مقررات کشورهای مربوط هستند و مدارس ما در آن جا حضوری است به جز ابتدای شیوع بیماری کرونا.

وی افزود: مقدمات حضوری شدن مدارس بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا انجام شده است و سامانه نظام مراقبت کرونا هم در دست مدیر است و در بخشنامه، توضیحات لازم در این باره داده شده است.

همه دانشگاه های استان خوزستان حضوری است

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: از یکشنبه چهاردهم فروردین، همه دانشجویان این دانشگاه و دانشگاه های استان خوزستان به صورت حضوری وارد دانشگاه می شوند و خوابگاه ها برای دانشجویان غیربومی فراهم شده است.

علی محمد آخوندعلی در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری سیما با اشاره به اینکه این دانشگاه به عنوان دانشگاه مادر در استان خوزستان در مورد حضوری شدن از ابتدای سال با دانشجویان تحصیلات تکمیلی اقدام کرده است، افزود: به صورت کامل غیر حضوری نبودیم، اما بخشی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی ما که درس هایشان نظری بود و نیازی به کارهای میدانی و عملی نداشتند به صورت مجازی بود.

وی ادامه داد: در مورد دانشجویان کارشناسی هم تمام دانشجویانی که غیرعلوم انسانی هستند وارد دانشگاه می شوند و آن بخش از دانشجویان غیربومی که واجد شرایط برای دریافت خوابگاه هستند می توانند به مراکزی که در اطلاعیه های دانشگاه شهید چمران از طریق معاونت دانشجویی ابلاغ شده است مراجعه، نام نویسی کنند و وارد خوابگاه ها شوند.

آخوندعلی افزود: خوابگاه ها، دانشکده ها و آزمایشگاه ها از قبل آماده شده و پذیرای دانشجویان عزیز است و در معاونت دانشجویی، تمهیدات لازم برای دریافت دز سوم واکسن فراهم شده است بنابراین مشکل خاصی نداریم.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف هم با بیان اینکه وضعیت نیمه حضوری را در این هفته به حضور بیشتر تبدیل می کنیم، گفت: حضور کامل دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد را تا انتهای ماه رمضان خواهیم داشت.

رسول جلیلی در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه سیما افزود: آموزش دانشجویان دکتری را از قبل از این حتی در اواخر سال ۱۴۰۰ در اوج کرونا به شکل حضوری داشتیم و بیشتر فعالیت های پژوهشی ما مستلزم آزمایشگاه های میدانی و انجام تحقیقاتی است که مستلزم حضور دانشجو و استاد است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است دانشگاه صنعتی شریف به صورت تدریجی پذیرای حضوری دانشجویان باشد؟ گفت: ما به آن پلکانی می گوییم به این جهت که برنامه ریزی که از اول نیمسال به این ترتیب بوده اعلام کردیم؛ بخشی از دانشجویان کارشناسی را این هفته در خوابگاه ها مستقر می کنیم.

جلیلی با بیان اینکه مسئولیت سلامت دانشجویان و به ویژه دانشجویان نخبه این دانشگاه بر عهده هیأت رئیسه دانشگاه است، افزود: بر این اساس، بنده و همکارانم باید اتاق قرنطینه را در نظر بگیریم و مواجهه با حجم چندهزاری دانشجو در خوابگاه به یکباره از نظر تدارک ترابری برای این که بیایند تهران و در عرض یک روز مستقر شوند ناممکن است.

وی گفت: این برنامه قبل از سال به دانشجویان اعلام شده است و اطلاعیه دادیم و بر اساس آن به دانشجویان گفتیم که فلان روز تشریف بیاورید.

جلیلی ادامه داد: اطلاع رسانی، نقش بندی و کلاس ها جایگذاری شده و تغییر این کار کاملاً سخت و ممکن است که برنامه به هم بریزد.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: فکر می کنیم این حرکت پلکانی ما بتواند هم رضایت خانواده ها و هم رضایت ستاد ملی مقابله باکرونا را فراهم کند.

جلیلی با بیان اینکه قیاس یک مدرسه با دانشگاه شاید قیاس مناسبی نباشد، اضافه کرد: ما به عنوان مسئول دانشگاه باید از چهاردهم فروردین از سرگیری آموزش حضوری را حتماً داشته باشیم که این کار را کردیم و خودمان مشتاقیم که این اتفاق بیفتد.

وی افزود: ما دو تا سه اردو را اواخر سال ۱۴۰۰ تدارک دیدیم که دانشجویان فعالیت اجتماعی داشته باشند اما به علت شیوع اومیکرون این اردوها حذف شد اما در عین حال ایام عید یک اردو برگزار کردیم.

جلیلی با بیان اینکه حتی روی فعالیت های اجتماعی و جمعی دانشجویانمان حساس هستیم، اضافه کرد: برنامه ریزی باید به نحوی باشد که حداقل خطر را متوجه عزیزانمان در دانشگاه کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به تجربه این دانشگاه در آموزش دانشجویان در دوران کرونا گفت: با استفاده از این تجارب و همت بیشتر، این دانشگاه از ۱۴ فروردین آماده حضور دانشجویان و خدمت به آنان است.

بهمن نقی پور در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه بخش خبری به برخی از اقدامات این دانشگاه در این باره اشاره و اضافه کرد: آماده سازی محیط دانشگاه، ضدعفونی کلاس ها، آزمایشگاه ها، سالن ها، سلف ها، خوابگاه ها و مراکزی که دانشجویان حضور خواهند داشت از جمله اقدامات این دانشگاه در روزهای تعطیل نوروز بوده است.

وی گفت: حدود ۱۰۰ درصد دانشجویان این دانشگاه دُزهای نخست و دوم واکسن کرونا را دریافت و درصد خوبی هم دُز سوم را دریافت کرده اند.

نقی پور افزود: بنابراین شرایط لازم فراهم شده است تا دانشجویان با خاطر آسوده در کلاس های درس حاضر شوند و با همه قوا برای خدمت رسانی به مردم عزیز استان و کشورمان، آموزش های لازم را ببینند.

رئیس دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین گفت: از ۱۴ فروردین، آموزش حضوری آغاز خواهد شد.

سیدعلی قاسم زاده در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری سیما افزود: تدابیر بهداشتی لازم در محیط های خوابگاه دانشکده ها و آزمایشگاه ها انجام و اتاق قرنطینه ویژه دانشجویان دختر و پسر طراحی شده شده است.

وی ادامه داد: در بازدید مستمری که از خوابگاه ها انجام شد ضدعفونی خوابگاه ها و دانشکده ها هم انجام شده و بسته هایی برای توزیع در بین دانشجویان ایرانی و غیرایرانی ساکن در خوابگاه ها آماده شده است.

قاسم زاده گفت: ماهیت دانشگاه بین المللی این است که دانشجویان غیرایرانی، دائم در دانشگاه حضور دارند و آموزش حضوری را همواره در دانشگاه داشتیم به ویژه مرکز آموزش زبان فارسی که حتی در ایام تابستان هم با حضور دانشجویان خارجی در حال آموزش زبان فارسی به دانشجویان غیرایرانی متقاضی تحصیل در دانشگاه های ایران بوده است .

وی با بیان اینکه شرایط دانشگاه ها برای بازگشایی متفاوت است، اضافه کرد: نیمی از دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) از تهران و کرج وارد دانشگاه می شوند و نیمی از اعضای هیأت علمی اش هم ساکن استان قزوین نیستند و شهرهای این استان نیز از هم فاصله دارند بنابراین بخش وسیعی از دانشجویان دانشگاه متقاضی خوابگاه هستند.

قاسم زاده گفت: برخی از این خوابگاه های ما در ایام کرونا که به شکل استیجاری در خدمت دانشگاه بود واگذار و به نوعی صاحبان آنها تغییر کاربری دادند و دانشگاه برای این که دوباره این واحدهای استیجاری را به خدمت بگیرد باید قراردادهایی را منعقد کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....