تاریخ انتشار : دوشنبه 18 دی 1402 - 15:38
کد خبر : 153224

مقررات وام‌دهی بانک‌ها تغییر می‌کند!

مقررات وام‌دهی بانک‌ها تغییر می‌کند!

«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش‌ تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم: اقتصاددان: بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این

«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش‌ تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم:

اقتصاددان: بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.در سال ۱۴۰۲، اقتصادنیوز در نیم‌قرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های ۱۳۵۳، ۱۳۶۳، ۱۳۷۳، ۱۳۸۳ و ۱۳۹۳ تقدیم مخاطبان می‌شود.

۱۸ دی ۱۳۵۳؛ بانک ملی تا عید سکه طلا نمی‌فروشد

بانک ملی از امروز فروش مسکوکات طلا را تا اواخر اسفندماه آینده متوقف کرد و فقط شمش طلا عرضه می‌کند. قیمت شمش طلا امروز در بانک ملی هر کیلو ۹۱۹۴ ریال کاهش یافت و کیلویی ۳۸۹ هزار و ۵۷۹ ریال شد.

کاهش قیمت شمش طلا در بانک ملی به دنبال تقلیل قیمت این فلز در بورس لندن که تا اونسی ۱۶۹٫۵۰ دلار سقوط کرده، پیش آمده است.

خودداری از عرضه و فروش مسکوکات طلا از جانب بانک ملی به خاطر ذخیره و جمع‌آوری مسکوکات طلا، برای فروش در ایام نوروز صورت گرفته است.

شمش طلا امروز در بازار آزاد هر مثقال ۲ تومان تقلیل یافت و مثقالی ۱۹۰ تومان شد. پهلوی طلا در بازار آزاد ۳۵۰ تومان، نیم‌پهلوی ۱۸۳ تومان و ربع پهلوی ۹۳ تومان بود.

مقررات وام‌دهی بانک‌ها تغییر می‌کند

بانک‌ها و موسسات وام‌دهنده برای خانه‌سازی و ایجاد واحدهای مسکونی در مقررات خود تجدیدنظر خواهند کرد و روی اراضی اجاره‌ای نیز وام ساخت خواهند داد.

بانک‌های فعال در امور ساختمانی تاکنون فقط روی اراضی و سندهای آزاد وام می‌دادند و به اراضی استیجاری هیچ‌گونه وامی نمی‌پرداختند. نمونه اراضی استیجاری، اراضی اوقاف بود که بانک‌ها معمولا از پرداخت وام‌های ساخت روی آن خودداری می‌کردند. با اصلاحی که در مقررات بانک‌ها خواهد شد، موسسات وام‌دهنده به اراضی اجاره‌ای نیز براساس ضوابطی برای ساخت وام خواهند پرداخت.

۱۸ دی ۱۳۶۳؛ زمین در اختیار سازندگان بخش خصوصی قرار می‌گیرد

شورای اقتصاد عصر دیروز به ریاست برادر میرحسین موسوی، نخست‌وزیر تشکیل جلسه داد.

در این جلسه، ابتدا پیشنهاد وزارت مسکن و شهرسازی در مورد نحوه مشارکت گسترده مردم در تولید مسکن در چارچوب ماده ۶۷ آیین‌نامه اجرایی قانون اراضی شهری مطرح و مورد تایید قرار گرفت.

با اجرای این دستورالعمل در سطح کشور زمین در اختیار سازندگان واحدهای مسکونی بخش خصوصی قرار داده خواهد شد تا با مشارکت آنان برای طبقات نیازمند مسکن احداث می‌شود.

۱۸ دی ۱۳۷۳؛ نخستین چاه نفت ایران در دریای خزر به زودی حفر می‌شود

کار حفاری اولین چاه نفت ایران با همکاری کارشناسان جمهوری آذربایجان در دریای خزر طی ماه جاری میلادی آغاز خواهد شد. عمق این چاه بیش از ۵ هزار متر است.

خوشبخت یوسف‌زاده، معاون شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان گفت: همکاری دو کشور در این زمینه براساس قرارداد منعقده بین شرکت نفت جمهوری آذربایجان و شرکت ملی نفت ایران انجام می شود.

قیمت خانه‌های نوساز پرطرفدار بازار

خانه‌های نوساز همچنان پرتقاضاترین نوع معاملات مسکن را شکل می‌دهد.

مطابق با آمارهای رسمی منتشر شده، تهران در طول سال اخیر شاهد حجم زیاد ساخت‌و‌سازهای مسکونی بوده است.

طی این مدت به‌طور میانگین سالانه حداقل ۷۰۰ هزار واحد مسکونی جدید در کشور ساخته شده که ۲۰۰ هزار واحد آن در هر سال سهم شهر تهران بوده است.

نرخ پیشنهادی خرید و فروش خانه‌های نوساز در مناطق مختلف تهران

 

محله

متراژ (مترمربع)

عمر بنا (سال)

قیمت هر مترمربع (تومان)

آیت – کاشانی

۶۱

نوساز

۶ میلیون و ۳۰۰ هزار

پیروزی

۷۲

نوساز

۳ میلیون و ۲۰۰ هزار

پیچ شمیران

۵۲

نوساز

۴ میلیون و ۶۵۰ هزار

یوسف‌آباد

۷۲

نوساز

۸ میلیون

بلوار مرزداران

۷۰

نوساز

۷ میلیون و ۱۰۰ هزار

دماوند

۵۵

نوساز

۴ میلیون

هروی

۶۵

نوساز

۸ میلیون

مجیدیه جنوبی

۵۳

نوساز

۴ میلیون و ۸۰۰ هزار

سبلان

۵۳

نوساز

۳ میلیون و ۲۵۰ هزار

گلبرگ

۵۷

نوساز

۳ میلیون و ۲۰۰ هزار

سراج

۶۵

نوساز

۴ میلیون و ۴۰۰ هزار

سهروردی شمالی

۷۳

نوساز

۶ میلیون و ۷۰۰ هزار

جنت‌آباد

۵۱

نوساز

۵ میلیون و ۸۸۰ هزار

نارمک

۵۱

نوساز

۵ میلیون

فرجام غربی

۶۹

نوساز

۵ میلیون

گیشا

۷۵

نوساز

۷ میلیون و ۲۰۰ هزار

بزرگراه ارتش

۷۵

نوساز

۷ میلیون و ۵۰۰ هزار

 

سازمان حفاظت محیط زیست در حالی خبر از توقف شماره‌گذاری پنج خودرو داخلی داد که روز گذشته مدیر اجرا و نظارت بر استانداردهای ایران‌خودرو و توقف پلاک‌گذاری دو محصول این شرکت را تایید کرد.

دو خودروی پژو ۲۰۶ هاچ‌بک و صندوقدار با موتور TU3 از جمله خودروهای شرکت ایران‌خودرو هستند که به دلیل عدم‌رعایت استاندارد آلایندگی یورو ۴ مجوز شماره‌گذاری آنها ازسوی سازمان حفاظت محیط زیست لغو شده است، اما در لیست این سازمان خودروهای دیگری نیز دیده می شود ازجمله خودروهای وانت تک‌کابین و ۲کابین GONOW شرکت پویا خودرو، سواری ویانا ۱۵۰۰ سی‌سی شرکت سناباد خودرو توس و مزدا ۳ اتوماتیک هاچ‌بک شرکت بهمن موتور. این خودروها در حالی در لیست سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته‌اند که مزدا ۳ اتوماتیک هاچ‌بک طی دو ماه گذشته به تعداد انگشت‌شماری تولید داشته و تولید سواری ویانا نیز طی سه سال گذشته متوقف شده است.

از سوی دیگر خودروی پژو پارس اتوماتیک نیز مدت‌هاست که در خط تولید ایران‌خودرو قرار نگرفته است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....