تاریخ انتشار : یکشنبه 19 فروردین 1403 - 20:26
کد خبر : 163081

مردم و بیت المال نباید هزینه ندانم کاری بانک آینده را بپردازند

مردم و بیت المال نباید هزینه ندانم کاری بانک آینده را بپردازند

در نیمه دوم سال گذشته هیات مدیره و مدیر عامل بانک آینده تغییر کرد تا بتواند ساختاز زیان ده این بانک خصوصی را اصلاح و آن را از زیان ده بودن به سودده بودن تغییر دهد.اما با ثبت ۲۸۴ هزار میلیارد تومان زیان انباشته در ۹ ماهه سال گذشته این مهم دست یافتنی است؟  بر

در نیمه دوم سال گذشته هیات مدیره و مدیر عامل بانک آینده تغییر کرد تا بتواند ساختاز زیان ده این بانک خصوصی را اصلاح و آن را از زیان ده بودن به سودده بودن تغییر دهد.اما با ثبت ۲۸۴ هزار میلیارد تومان زیان انباشته در ۹ ماهه سال گذشته این مهم دست یافتنی است؟

 بر اساس آمار منتشر شده در سامانه کدال، در ۹ ماهه ۱۴۰۲ بانک آینده ۷۷ هزار و ۱۶ میلیارد تومان زیان ثبت کرده است. به‌عبارت دیگر این بانک در ۹ ماهه امسال روزانه ۲۷۹ میلیارد تومان زیان حاصل کرده است. به‌عبارت دیگر این بانک در ۹ ماهه امسال روزانه ۲۷۹ میلیارد تومان زیان حاصل کرده است.

بدهی بانک آینده به نظام بانکی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ با ۱۲۱ هزار و ۳۴۹ میلیارد تومان افزایش به ۲۱۰ هزار و ۹۱۸ میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش اقتصاددان به نقل از اخباربانک  ،   نسبت بدهی بانک آینده به نظام بانکی به کل سپرده‌های بانک آینده به رقم ۷۴ درصد رسیده است. پایه پولی در ۹ ماهه ۱۴۰۲ به میزان ۲۵۶ هزار و ۷۱۳ میلیارد تومان رشد کرده که ۴۱ و نیم درصد از کل این رشد ناشی از بدهی بانک آینده به بانک مرکزی بوده است.

تغییرات هیات مدیره از سوی وزارت اقتصاد( با توجه به مصوبه شورای پول و اعتبار، ۶۰٫۳ درصد سهام بانک آینده به عنوان سهام مازاد شناسایی و حق رای آن طبق ماده ۵ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، به وزارت امور اقتصادی محول شده است.) با هدف بهبود روند کاری این بانک صورت گرفته است.اما حجم بالای زیان انباشته کار را برای تیم جدید بسیار سخت کرده است.

از سوی دیگر بزرگترین دارایی این بانک، پروژه ایرانمال است که بیشترین بدهی به بانک نیز این پروژه ایجاد کرده است.در شرایط رکود بازار مسکن، فروش این دارایی عظیم غیرممکن نباشد بسیار مشکل خواهد بود.

سود سپرده بالا برای جذب سپرده

بانک آینده از معدود بانک هایی هست که از زمان تاسیس تاکنون همواره پیشنهاد سود سپرده بالا را به سپرده گذاران داده است.

طبق گزارش مشتریان بانک، این بانک تا قبل از عرضه اوراق گواهی سپرده، به سپرده های بالای یک میلیارد تومان سود ۲۵ درصدی ارائه می کرد.اما با عرضه اوراق گواهی با نرخ سود ۳۰ درصد، سود سپرده این بانک نیز به ۳۰ درصد افزایش یافته است.هرچند بانک های دیگر نیز سود هایی نزدیک به این رقم را به مشتریان خود پیشنهاد می دهند.

پرداخت سود بالا برای جذب سپرده است.شاید این سود نرخ تمام شده پول را در بانک افزایش دهد و به قولی پول گران وارد خزانه می شود، اما با توجه به رشد نرخ سود تسهیلات بازهم صرف اقتصادی دارد.

عدم انتشار صورت های مالی سه ماه آخر سال ۱۴۰۲

طبق مستندات سامانه کدال بانک آینده با وجود اتمام سال ۱۴۰۲ و گذشت ۱۸ روز از فروردین ماه سال جدید هنوز اقدام به انتشار عملکرد خود در دی، بهمن و اسفند ماه و ۱۲ ماهه خود نکرده است!

اما به نظر می رسد با انتشار عملکرد سه ماه پایانی سال گذشته بانک، زیان انباشته سنگین این بانک همچنان در صورت های مالی بانک نمایان باشد.

جای تعجب دارد که سازمان بورس بعنوان متولی نمادهای پذیرفته شده در بورس، هنوز اقدامی در جهت شفاف سازی صورت های مالی بانک آینده انجام نداده است.

هشدار فرزین: بانکی که اصلاح نشود، منحل خواهد شد

چالش‌های بانک‌های ناتراز، از جمله مشکلاتی است که سیاست گذار پولی، همواره سعی در رفع آن دارد، به گونه‌ای که در سال گذشته، از همان ابتدا بر ضرورت اصلاح ناترازی بانک‌ها تاکید و از سوی رئیس کل بانک مرکزی گفته شد: بانک‌های ناتراز شش ماه فرصت دارند این معضل اصلی را که تأثیر نامطلوبی در شاخص‌های کلان اقتصادی دارد، برطرف کنند.

فرزین پیش از این گفته بود: اگر بانکی همواره ناترازی داشته باشد و در عین حال بخواهد به فعالیت خود ادامه دهد، بناچار باید به سمت تعیین تکلیف و انحلال آن بانک پیش برویم.

بنابراین آنچه مسلم است، هشت بانک در وضعیت ناترازی قرار دارند و سیاست گذار بر لزوم اصلاح این وضعیت تاکید دارد و اگر بانکی اصلاح نشود، منحل خواهد شد.

براساس این گزارش امسال سال مهمی برای بانک مرکزی و بانک های ناتراز است.نباید مانند گذشته مردم و بیت المال هزینه ندانم کاری و سوءاستفاده برخی بانک ها و مدیران بانکی را بدهند.

اگر بانکی نمی خواهد یا نمی تواند ساختار زیان ده خود را اصلاح کند، مدارا با آنها ظلم در حق سهامداران،سپرده گذاران و در نهایت مردم است که باید تاوان آنها را با تورم بدهند.

 

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....