تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 خرداد 1402 - 11:12
کد خبر : 127328

قیمت دلار به شدت کاهش یافت!

قیمت دلار به شدت کاهش یافت!

«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش‌ تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم. : اقتصاددان: بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در

«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش‌ تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم. :

اقتصاددان: بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.

در سال ۱۴۰۲، اقتصادنیوز در نیم‌قرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های ۱۳۵۳، ۱۳۶۳، ۱۳۷۳، ۱۳۸۳ و ۱۳۹۳ تقدیم مخاطبان می‌شود.

۱۰ خرداد ۱۳۶۳؛ عامل گرانفروشی افراد حقیقی و حقوقی هستند که در مسیر توزیع هستند

معاون شبکه توزیع وزارت بازرگانی در جلسه بررسی مسائل و مشکلات صنفی استان چهارمحال و بختیاری برنامه‌های در دست تهیه و در شرف اجرای وزارت بازرگانی برای مبارزه با گرانفروشی و هرگونه سوء‌استفاده از کالاهای دولتی، تعاونی و نیز افزایش قدرت خرید قشر حقوق‌بگیر اعم از کارمندان دولت و کارگران کارخانجات را اعلام کرد.

برادر حسینی با اشاره به تلاش وزارت بازرگانی برای توزیع عادلانه کالا در سطح کشور گفت: با آنکه توزیع برخی از کالاها بیش از گذشته است، ولی متاسفانه مشاهده می‌شود مصرف‌کننده برای خرید این گونه کالاها قیمت بیشتری می‌پردازد و این گرانفروشی مربوط به افراد حقیقی و حقوقی که در مسیر توزیع قرار می‌گیرند.

وی افزود: کلیه کالاهایی که از طریق وزارت بازرگانی توزیع می شود، تا هنگامی که در اختیار شرکت‌های تعاونی صنفی قرار می‌گیرد، کاملا تحت کنترل و نظارت قرار دارد، ولی پس از اینکه از طریق تعاونی‌های صنفی میان واحدهای صنفی مربوط توزیع شد، دیگر از نظارت وزارت بازرگانی خارج می شود، لذا به منظور جلوگیری از هرگونه گرانفروشی و سوء‌استفاده از کالاهایی که توسط وزارت بازرگانی توزیع می‌شود، طرحی در دست تهیه است تا این کالاها صرفا در اختیار آن دسته از واحدهای صنفی قرار گیرد که متعهد شوند در کنار اجناس عرضه‌شده از طریق تعاونی‌های صنفی، کالای دیگری را به مصرف‌کننده عرضه نکنند و بدین ترتیب با اعمال این سیاست که طبق یک برنامه تنظیم شده به مورد اجرا گذاشته خواهد شد کنترل و نظارت برای قوه مجریه و قضائیه آسان‌تر می‌شود.

۱۰ خرداد ۱۳۷۳؛ قیمت دلار به شدت کاهش یافت

ارزش برابری انواع ارز در مقابل ریال صبح امروز در بازار آزاد به شدت کاهش یافت؛ به طوری که هر دلار آمریکا نسبت به دیروز با ۱۵۰ ریال کاهش به ۲۶۸۰ ریال رسید. جو حاکم بر بازار آزاد امروز بسیار متشنج بود و دلالان ارز با تمایل فراوان سعی در فروش ارزهای خود داشتند و علی‌رغم نرمشی که در تخفیف قیمت‌ها از خود نشان می‌دادند، خریدار نمی‌یافتند و برای خرید ارز هم با نرخ های پایینی که پیشنهاد می‌کردند، عدم تمایل خود را به خرید اعلام می‌داشتند.

این گزارش حاکی است، هر مارک آلمان ۵۰ ریال، پوند انگلیس ۱۸۰ ریال، یکصد ین ژاپن ۴۰ ریال، فرانک سوئیس ۲۵ ریال و فرانک فرانسه ۲۰ ریال نسبت به دیروز در بازار آزاد ارزان‌تر خرید و فروش می‌شد.

نوسانات شدید قیمت ارز که پس از تصمیمات دولت در رابطه با سیاست‌های جدید ارزی به وجود آمد، نشان‌دهنده آن است که در روزهای آینده می‌توان در انتظار بیشتر قیمت‌ها بود.

اعلام آمادگی قوه قضائیه برای برخورد با اخلالگران اقتصادی

محمد یزدی، رئیس قوه قضائیه در اجلاس مسوولان این قوه آمادگی دستگاه قضایی را برای برخورد قاطع و قانونی با اخلالگران اقتصادی اعلام کرد.

رئیس قوه قضائیه از اقدام به موقع مسوولان اجرایی کشور در مورد تشکیل کمیته خاص تنظیم بازار ارز به منظور محدود کردن تقاضا و کاهش نرخ آن به عنوان گام مثبتی در جهت تعدیل و تثبیت قیمت‌ها یاد کرد و با اعلام آمادگی دستگاه قضایی برای برخورد قاطع قانونی با اخلالگران اقتصادی بر اجرای دقیق قانون مجازات اخلالگران اقتصادی مصوب ۱۳۶۹ مجلس شورای اسلامی تاکید کرد.

۱۰ خرداد ۱۳۸۳؛ ایران از سال ۱۴۰۰ به یک کشور توسعه‌یافته تبدیل می‌شود

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور اشاره کرد و گفت: چشم انداز درخصوص عموم شاخص های کمی و کیفی اهداف متعالی و دست‌یافتنی دارد و با برنامه ای که تدوین شده، ایران از آغاز سال ۱۴۰۰ باید به یک کشور توسعه‌یافته تبدیل شود و در این سند نیز نگاه ویژه‌ای به موضوعات علمی و فرهنگی شده است.

وی با تاکید بر اینکه کل ارزش ذخایر زیرزمینی ما کمتر از تولید ناخالص ملی برخی از کشورهای غربی و درآمد یک سال این کشورهاست، گفت: قطعا نمی‌توانیم بگوییم که مزیت کشور ما منابع طبیعی است.

۱۰ خرداد ۱۳۹۳؛ تجار بزرگ امارات در تهران

بزرگ‌ترین هیات اقتصادی امارات بعد از ۸ سال امروز وارد تهران می شود. این هیات که در قالب گروه‌های پنج‌گانه نفت و گازف بانکداران، صنایع غذایی، تجار خودرو و شرکت های سرمایه گذاری به ایران سفر می کنند، قرار است علاوه‌بر دیدار با همتایان بخش خصوصی، دیدارهای مشابهی با مقامات دولتی کشورمان ازجمله وزیر اقتصاد، وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل بانک مرکزی نیز داشته باشند.

کارشناسان معتقدند اهمیت این سفر را باید در راستای درک ضرورت تغییر نگاه نسبت به ایران در منطقه پس از توافق ژنو و حل چالش های بانکی بین دو کشور بررسی کرد.

درواقع زمانی که دولت جدید ایران گسترش روابط با همسایگان ساحلی خلیج فارس را در دستورکار قرار داده است، شاهد رفت و آمدهای دیپلماتیک برای بهبود و گرم کردن روابط هستیم. در چند سال اخیر که فشار تحریم‌ها بر اقتصاد ایران فزونی گرفت، امارات و در رأس آن حاکم دبی همواره نارضایتی خود را به این وضعیت نشان داده و متقابلا ایران هم بر آمادگی خود برای تقویت روابط با امارات در بخش‌های مختلف تاکید کرده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....