تاریخ انتشار : سه شنبه 24 بهمن 1402 - 9:12
کد خبر : 157521

شرایط پرخطر بورس

شرایط پرخطر بورس

بورس تهران همچنان در محدوده خطرناک است و شاخص از کانال ۲,۱ میلیونی خارج شده و دوباره همانند روزهای اخیر کوچک‌ترین منفی می‌تواند شرایط را وخیم سازد. اکنون اعتماد و افزایش نقدینگی می‌تواند به کمک بازار بیاید و شرایط را تغییر دهد. مساله اینجاست که اعتماد در بازار سرمایه با عدم دخالت و ثبات به

بورس تهران همچنان در محدوده خطرناک است و شاخص از کانال ۲,۱ میلیونی خارج شده و دوباره همانند روزهای اخیر کوچک‌ترین منفی می‌تواند شرایط را وخیم سازد. اکنون اعتماد و افزایش نقدینگی می‌تواند به کمک بازار بیاید و شرایط را تغییر دهد. مساله اینجاست که اعتماد در بازار سرمایه با عدم دخالت و ثبات به وجود می‌آید این بدان معناست که اگر مسوولان امر در بازار دخالتی نداشته باشند و اجازه دهند شرایط با ثبات ادامه یابد آن زمان می‌توان به آینده امیدوار بود. بارها تکرار شده که بورس تهران بیش از هر چیزی نیاز به اعتماد دارد که پس از این اعتماد نقدینگی نیز وارد بازار می‌شود. اگر اعتماد در بازار افزایش یابد همه‌چیز به شرایط نرمال و معقول خواهد رسید و آرام آرام میزان سرمایه‌گذاری در بورس نیز افزایشی خواهد شد. اعتماد رکن مهم سرمایه‌گذاری در تمامی بازارهای مالی به حساب می‌آید و از سال ۹۹ به واسطه عملکرد مسوولان شاهد کاهش اعتماد در تالار شیشه‌ای معاملات بودیم. کاهش اعتماد مساوی با خروج نقدینگی از بازار است و زمانی که پول در بازار سرمایه وجود نداشته باشد معاملات نیز سقوط خواهد کرد. اکنون شاخص کل بورس به محدوده کمتر از ۲.۱ میلیونی رسیده و به نوعی در تراز ۲ میلیونی قرار دارد و شرایط خطرناکی را تجربه می‌کند. شاخص دو میلیونی از نظر روانی کمک زیادی به شرایط بازار سرمایه می‌کند و می‌تواند تا حدود زیادی سرمایه را در بازار حفظ کند. برای نمونه روز گذشته خروج نقدینگی از بازار سرمایه رشد ۷۰۸ درصدی داشت. بخشی از سهامداران به همین شاخص دو میلیونی اعتماد دارند و به واسطه عدد این شاخص سرمایه‌های خود را در بورس نگاه داشته‌اند؛ حال افت شاخص از این محدوده باعث خروج نقدینگی سنگین نیز خواهد شد.

فرصت سرمایه‌گذاری جدید

به گزارش اقتصاددان به نقل از تعادل  ،  محمد غفوری کارشناس بازار سرمایه درخصوص شرایط نوشت: «سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا وضعیت بازار سرمایه با وجود بررسی بسیاری از پارامترهای فاندامنتال یا تکنیکال به وضعیتی تبدیل شده است که باعث عدم اعتماد و عدم ورود سرمایه‌گذار جدید به بازار گردیده، یا وضعیت خیلی ارزانی را تجربه می‌کنیم یا وضعیت خیلی گران را و در این بین سطح تعادلی وجود ندارد. به جرأت می‌توان گفت که شدت اتفاقات ۱۷ اردیبهشت ماه سال جاری بازار سرمایه خیلی قوی‌تر، زننده‌تر و ناامیدکننده‌تر از اتفاقات مردادماه سال ۹۹ بوده است چراکه این اتفاقات باعث شد در چند ماه اخیر وضعیت رکودی و منفی در بازار تجربه نماییم کما اینکه در سال ۹۹ بسیاری از سرمایه‌گذاران در شرایطی بودند که پرتفوی سرمایه‌گذاری آنها سود بود و از منظر روانشناسی، فشارهای روانی از جمله ترس جاماندن از بقیه بازارهای موازی را تجربه نمی‌کردند و می‌توان گفت بازار سرمایه توانسته بود ارزش افزوده برای بسیاری از سرمایه‌گذاران خلق کند منتها اتفاقاتی که در سال جاری رقم خورد جزو بدترین عملکرد بازارسازها بود. بازارگردان‌ها، بازار سازها و به بیانی حکمران‌ها بازار را کنترل کرده و چه در سودها و چه در نزول‌ها به آن جهت می‌دهند ضمن اینکه ۸۵ درصد بازار دست این افراد می‌باشد، قاعدتاً در چنین بازاری تحلیل‌ها به راحتی فیک و چشم‌اندازها با یک ابلاغیه و حرکت یا تصمیم‌گیری جزیره‌ای نابود می‌شود که در سال جاری در حال تجربه آن هستیم پس درباره بازاری بررسی، تحلیل و پیش بینی می‌کنیم که وزن بسیار بزرگی از آن را مردم و سرمایه‌گذاران عادی تشکیل نمی‌دهند. در چند سیکل گذشته که بررسی کنیم خواهیم دید بازارساز توانسته با یک تصمیم، سرمایه‌ها را به سمت بازار روانه یا حتی باعث رشد چند ده برابری در بازارها گردد، در وضعیت حال حاضر بازارساز علاقه‌ای به رشد این بازار نشان نداده است حتی با وجود اینکه در حراج قیمتی قرار داریم فعلاً تصمیم بازارساز است که می‌تواند پارامتر مهمی در جهت بالا کشیدن بازار باشد. بهمن ماه سال جاری می‌تواند فرصت سرمایه‌گذاری خیلی خوبی را خلق کند برای کسانی که قصد سرمایه‌گذاری در این بازار را دارند، طی شش ماه تا یک سال آینده وضعیت بسیار مناسبی در بازار خواهد بود به این دلیل که رکود بسیار سنگینی را در بازار تجربه کردیم همچنین شاخص کل در محدوده سقف تاریخی خود در حال دادوستد است اما بسیاری از سهام حدود ۷۰ درصد از سقف تاریخی خود فاصله دارند و این فرصت خوبی جهت سرمایه‌گذاری است که بازار می‌تواند ارزش افزوده نسبت به تورم و بازارهای موازی خلق کند. شرایط فعلی بازار را همچنان شرایط حراج قیمتی عنوان می‌کند که می‌تواند نقدینگی و اقبال سرمایه‌گذاران و نیز تصمیم مارکت میکرها را به سمت بازار سرمایه بکشاند و شاهد رونق و وضعیت مناسب در بازار باشیم.

بازار از نگاه معاملات

طی معاملات دومین روز کاری هفته یعنی دوشنبه، شاخص کل بورس تهران ۸ هزار و ۲۰۳ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایین‌تر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۹۱ هزار و ۹۰۰ واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با کاهش ۵ هزار و ۱۸ واحدی در رقم ۷۳۴ هزار و ۷۹۶ واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس با افت ۲۱۴ واحدی به رقم ۲۵ هزار و ۲۲۵ واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با ریزش ۹۲۴ واحد به سطح ۱۳۶ هزار و ۶۰۷ واحد رسید.

روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۲۹۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد که نسبت به روز شنبه افزایش ۷۰۸ درصدی داشته است. در این روز نماد خگستر بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن ۲۲ میلیارد تومان بود. پس از خگستر، نمادهای ناما، خساپا، فکمند و فصبا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای فاسمین، فن افزار، کرومیت، بیوتیک و ثباغ تعلق داشت. دوشنبه شبندر، وبملت و شپنا نمادهای قرمز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای کگل، فسبزوار و کویر از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای بپاس، شگویا و وسپهر بیشترین اثر کاهنده را بر شاخص داشتند و نمادهای غصینو، ثباغ و آ س پ بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص کل فرابورس داشتند. در بین نمادهای پرتراکنش بورس روز اخیر نماد سصفها بیشترین تراکنش را داشت و داتام و فاسمین در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز فنر، کرومیت و فصبا بیشترین تراکنش را داشتند. طی دومین روز کاری هفته ارزش معاملات کل بازار سهام به ۲۹۶ هزار و ۹۰۲ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۲۹۰ هزار و ۲۵۴ میلیارد تومان بود که ۹۸ درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود. ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۱۸ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۴ هزار و ۱۳۵ میلیارد تومان رسید.

در معاملات این روز نماد فنر بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن ۳۶۴ میلیارد تومان بود. پس از فنر، سصفها بیشترین ارزش معاملات را داشت و کرومیت رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد فاسمین و کترام در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند. در حجم معاملات نیز سهام فنر با تعداد ۳۰۱ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۲۲ سهم در صدر قرار گرفته است. شستا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به وبملت تعلق داشت. دو نماد کرمان و حفارس نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند. در معاملات دوشنبه، ۴۸ نماد صف خرید داشتند و ۵۶ نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با افت ۳۴ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۳۰۳ میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۴ درصدی به ۲۱۹ میلیارد تومان رسید.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....