تاریخ انتشار : جمعه 14 مرداد 1401 - 20:25
کد خبر : 96864

سفر پلوسی به تایوان چین جز هزینه‌های سیاسی و نظامی دستاورد دیگری برای این جزیره نخواهد داشت

سفر پلوسی به تایوان چین جز هزینه‌های سیاسی و نظامی دستاورد دیگری برای این جزیره نخواهد داشت

با وجود اینکه مقامات آمریکایی سعی داشتند دیدار پلوسی به تایوان را کم اهمیت جلوه دهند اما این سفر بلافاصله به افزایش تنش های لفظی و هشدارهای متعدد بین مقامات واشنگتن و پکن و تنش در بازارهای مالی منجر شد و به سر تیتر اخبار جهان مبدل گشت. در سال ۱۹۷۹ آمریکا طی سه اعلامیه

با وجود اینکه مقامات آمریکایی سعی داشتند دیدار پلوسی به تایوان را کم اهمیت جلوه دهند اما این سفر بلافاصله به افزایش تنش های لفظی و هشدارهای متعدد بین مقامات واشنگتن و پکن و تنش در بازارهای مالی منجر شد و به سر تیتر اخبار جهان مبدل گشت.

در سال ۱۹۷۹ آمریکا طی سه اعلامیه “چین واحد”، پذیرفت که جزیره تایوان بخشی از قلمرو حاکمیت پکن است اما از سال ۱۹۹۷ سیاست فروش تسلیحات به تایوان را در پیش گرفت که در دوران ترامپ به اوج رسید. شایان ذکر است که آمریکا همواره سیاست ” ابهام راهبردی” را در قبال تایوان اتخاذ کرده است. اگرچه از متحدان نزدیک و اولین تامین کننده تجهیزات تایوان است، ولی با وجود حمایت از تایوان تنها دولت مستقر در پکن را به عنوان حکومت چین به رسمیت می شناسد. بنابراین مسئله تایوان معمای راهبردی برای آمریکا محسوب می شود.

دلایل سفر نانسی پلوسی به منطقه تایوان چین و عواقب آن را می توان از چند جهت تحلیل کرد که در ادامه می آید:

یکی از علل مهم این رخداد این است که، پلوسی با این اقدام در تلاش برای به یادگار گذاشتن میراث قدرتمندی از خود در سیاست گذاری آمریکا است؛ چرا که وی تا ماه نوامبر بیشتر رئیس نمایندگان مجلس نخواهد بود، اگرچه سفر پلوسی به تایوان اقدامی تحریک آمیز بود که باعث افزایش تنش شد، در اولین اقدام بلافاصله چین، چند فروند جنگنده در تنگه تایوان به پرواز درآورد، آمریکا و تایوان نیروهای نظامی خود را به مرزهای تایوان نزدیک کردند، چهار فروند ناو هواپیمابر جنگی آمریکا اطراف جزیره تایوان آرایش جنگی گرفتند و در نهایت نیز رزمایش نظامی چین در نزدیکی تایوان صورت گرفت. ارتش چین برای نخستین بار در شرق جزیره تایوان محدوده هدف ایجاد کرده است. ناو هواپیمابر رونالد ریگان آمریکایی که برای حفاظت از سفر نانسی پلوسی به محل آمده بود نیز بیش از چند صد کیلومتر عقب نشینی کرد.

دلیل دوم را می توان در تغییر نظم بین المللی دانست، قدرت آمریکا در حال افول است و چین رقیب مهمی برای این کشور محسوب می شود، در زمان بوش پدر و پسر آمریکا همواره بدنبال “نظم سازی” در مناطق مختلف ساختار بین المللی بود تا بتواند آمریکای هژمون را تثبیت کند، اما درحال حاضر استراتژی ” مدیریت آشوب” جای خود را به استراتژی ” نظم سازی” داده است. به این معنا که آمریکا سعی دارد با ایجاد تنش در مناطق مختلف بر بحران اقتصادی خود فائق آید چراکه کشورهایی که اقدام به خرید اوراق خزانه آمریکا کردند از ترس افزایش تورم و به منظور نجات سرمایه گذاری خود شروع به برداشت تدریجی اوراق از آمریکا کرده و می تواند موفقیتی برای گذر از بحران اقتصادی آمریکا باشد.

اما برای بررسی عواقب این سفر باید به عملکرد چین در حوزه سیاست خارجی توجه کرد. آمریکا در قبال چین دچار خطای محاسباتی شده است، رقابت اقتصادی را وارد فاز جدیدی از رقابت و افزایش تنش های امنیتی و نظامی کرده است. این اقدام به صورت مستقیم می تواند منجر به تحرک پکن برای حمله نظامی به تایوان شود اما پکن بازیگری با رفتاری عاقلانه و دور از هیجان است که اهداف بلند مدتی را دنبال می کند.

در انتها توجه به این مسئله ضروری است که سفر نانسی پلوسی به منطقه تایوان جز ایجاد هزینه های سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی دستاورد دیگری برای این جزیره در بر نخواهد داشت و جالب آنکه استراتژیست های آمریکایی نیز به این مهم واقف بوده اند اما آنچه موجب رخداد سفر فوق الذکر شده است، رفتار استعماری واشنگتن در قبال متحدانش است.

ز

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....