تولید نانهای غنیشده
طبق آمار و براساس اعلام رییس انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی ایران ۹۰ درصد مردم کشور با کمبود کلسیم در بدن خود مواجه هستند. خطر پوکی استخوان در افراد سالمند را باید جدی گرفت. به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، مصرف لبنیات در میان خانوارهای ایرانی کاهش یافته است. سرانه مصرف لبنیات در ایران
طبق آمار و براساس اعلام رییس انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی ایران ۹۰ درصد مردم کشور با کمبود کلسیم در بدن خود مواجه هستند. خطر پوکی استخوان در افراد سالمند را باید جدی گرفت. به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، مصرف لبنیات در میان خانوارهای ایرانی کاهش یافته است. سرانه مصرف لبنیات در ایران همواره کمتر از میانگین جهانی بوده، چنانچه در حال حاضر بهطور خوشبینانه ۷۰ کیلوگرم است و این عدد ممکن است کمتر نیز باشد. سرانه مصرف لبنیات که منبع کلسیم است، مطابق میانگین جهانی که توصیه شده باید حدود ۱۵۰ تا ۱۶۵ کیلوگرم باشد، این در حالی است که سرانه مصرف محصولات لبنی در کشورهای توسعهیافته از ۲۰۰ کیلو به بالاست و در برخی کشورهای اروپایی تا ۳۵۰ کیلوگرم هم میرسد، در حالی که در کشور ما حداکثر رکورد سرانه مصرف لبنیات در میانه دهه ۸۰، چیزی نزدیک به ۱۰۰ کیلوگرم بوده است.
به اذعان کارشناسان بخش سلامت، مسائلی مانند کاهش دریافت کلسیم در کودکان بهخصوص در مناطق محروم منجر به کاهش میانگین قد شده است، در حالی که مصرف شیر که ارزانترین و کاملترین غذا محسوب میشود جلوی بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت را میگیرد و هزینههای درمان خانوارها را در آینده کاهش میدهد. با توجه به ضرورت اهمیت استفاده از کلسیم و به دلیل گران بودن لبنیات که یکی از منابع کلسیم است، استفاده از کربنات کلسیم در آرد نان میتواند این کمبود را جبران کند و راهکاری عالی و ارزانقیمت و گزینهای مناسب محسوب میشود.
رییس انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی ایران در این خصوص اظهار کرد: یکی از ارزانترین راههای جبران کمبود سرانه مصرف کلسیم در کشور، تولید نانهای غنی شده با کلسیم است.
به گزارش اقتصاددان به نقل از جهان صنعت ، محمدحسین عزیزی درخصوص بحران کاهش کلسیم در جامعه در سخنانی گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم کشور که بعضی منابع تا ۹۰ درصد هم ذکر کردهاند، با کمبود کلسیم در بدن خود مواجه هستند و این نیاز در سالمندان بیشتر است. یکی از دلایل مهم پوکی استخوان در افراد سالمند ناشی از همین کمبود سرانه مصرف کلسیم است. وی ادامه داد: بهترین منبع تامین کلسیم برای بدن، لبنیات است که متاسفانه به خاطر افزایش بیرویه قیمت، باعث کاهش سرانه مصرف آن شده و این زنگ خطری برای تهدید سلامتی جامعه است.
رییس انجمن متخصصان علوم و صنایع غذایی ایران در ادامه افزود: یکی از ارزانترین راههای جبران کمبود سرانه مصرف کلسیم در کشور، تولید نانهای غنی شده با کلسیم است. تولید نانهای غنی از مواد مورد نیاز بدن میتواند نقش اساسی در تامین سلامتی جامعه داشته باشد که این مهم نیاز به عزم ملی و همت همه زنجیره تامین امنیت سلامت کشور اعم از دولت، مجلس و حتی قوه قضاییه به عنوان مدعیالعموم را دارد. وی تصریح کرد: انجمن صنایع غذایی ایران این آمادگی را دارد تا با همیاری همه دستگاههای ذیربط نقش خود را در تامین سلامتی افراد جامعه ایفا کند.
تهدید سلامت جامعه
در ادامه احمد فتحاللهی، نایبرییس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در این خصوص گفت: براساس منابع و تحقیقات معتبر علمی میزان کلسیم مورد نیاز روزانه برای کودکان ۴ تا ۱۸ سال، ۱۳۰۰ میلیگرم، برای افراد بزرگسال ۱۰۰۰ میلیگرم و برای افراد بالای ۵۰ سال ۱۲۰۰ میلیگرم است. این در حالی است که متاسفانه به دلایل متعدد از جمله مشکلات اقتصادی سرانه مصرف روزانه کلسیم در ایران کم است و این کمبود باعث تهدید سلامت و ایجاد بیماریهای متعدد میشود و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
وی ادامه داد: کلسیم نقش مهمی در بدن انسان دارد. بیشتر افراد نقش کلسیم را در استخوانسازی و حفظ استخوانها میدانند، اما این ماده حیاتی به جز نقش خود در ساخت و حفظ استخوان، برای انقباض عضلانی، تنظیم فشار خون و انتقال عصبی و لخته شدن خون نیز اهمیت دارد. از این رو نیاز است دستگاههای مربوطه برای جبران کاهش مصرف کلسیم در کشور اقدام و برنامهریزی دقیقی داشته باشند.
زهرا شیخی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی درخصوص اینکه با توجه به آزاد شدن ارز نهادههای دامی و افزایش قیمت چندمرحلهای محصولات لبنی به گفته سخنگوی انجمن فرآوردههای لبنی ایران، مصرف لبنیات خصوصا شیر با کاهش ۲۰ درصدی مصرف و کمرنگ شدن آن در سبد مصرف خانوادهها روبهرو بوده و از طرفی کلسیم، بیشتر از طریق محصولات لبنی در بدن تامین میشود و این کاهش مصرف میتواند اثرات جبرانناپذیری بر کودکان، زنان باردار و مادران شیرده و همچنین سالمندان داشته باشد، درباره راهکار کمیسیون بهداشت برای رفع این مشکل برای قشر ضعیف مردم که توانایی مالی کافی ندارند، گفت: این موضوعی است که باید از طرف دستگاههای مرتبط مورد بررسی بیشتر قرار گیرد و علاوه بر کمیسیون بهداشت مجلس، کمیسیون کشاورزی نیز به این موضوع مرتبط است و از طرفی شاید نیاز باشد که کمیسیون امنیت مجلس نیز ورود کند.
وی بیان کرد: امروزه در دنیا استفاده از مکملهای دارای کلسیم در صنایع غذایی مختلف مانند غنی کردن آرد جهت تهیه نان به عنوان یک کالای پرمصرف در سبد غذایی خانواده و دیگر مواد غذایی رایج است .
شیخی در پاسخ به این سوال که آیا میشود این پیگیری توسط کمیسیون بهداشت مجلس انجام شود که صنایع غذایی ایران هم از این مواد در تولید محصولات غذایی خود استفاده کنند، توضیح داد: توجه به سلامت مردم همیشه از اولویتهای اصلی کمیسیون بهداشت مجلس بوده و است و البته بعد از انجام بررسیهای لازم شاید نیاز باشد دولت به این موضوع ورود کند تا اقدامات اجراییتر و مثبتتری را در این زمینه شاهد باشیم .رییس فراکسیون دیپلماسی سلامت مجلس افزود: براساس گزارشهایی که مرکز پژوهشهای مجلس ارائه میدهد، اگر لازم باشد این موضوع را جزو اولویتهای اصلی کمیسیون قرار میدهیم و به تبع آن اگر دولت اعلام کند این پیشنهاد به عنوان لایحهای در مجلس مطرح میشود. بیماری خاموش و مهلک پوکی استخوان که شاهد افزایش مرگومیر ناشی از آن هستیم باید هشداری برای مسوولان باشد تا تمهیدات و برنامههای پیشگیری از آن را در پیش بگیرند که یکی از راهکارهای ساده و کمهزینه، غنی کردن مواد غذایی و خوراکی با کربنات کلسیم است.گفتنی است کلسیم یک ماده معدنی ضروری است که همه موجودات زنده، از جمله انسانها، برای ادامه زندگی به آن نیاز دارند. بدن نمیتواند کلسیم را خودبهخود تولید کرده و حتما باید آن را از طریق مواد غذایی دریافت کند که لبنیات یکی از منابع مهم کلسیم محسوب میشود ولی با توجه به گرانی لبنیات، اضافه کردن کربنات کلسیم به نان و غنیسازی نان، بهترین و در دسترسترین راهکار و در عین حال ارزانترین راه تامین کلسیم برای بدن است .در ایران نیمی از زنان بالای ۴۵ سال و ۹۰ درصد از زنان بالای ۷۵ سال به درجاتی از کاهش توده استخوانی مبتلا هستند، به نحوی که از هر دو زن و چهار مرد بالای ۵۰ سال یک نفر مبتلا به کاهش تراکم استخوان بوده که یکی از مهمترین دلایل آن کمبود کلسیم در بدن است.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع
برچسب ها :ایران ، مکملهای دارای کلسیم ، نانهای غنیشده
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰