تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 آبان 1400 - 18:22
کد خبر : 65706

توسعه تمدن بشری با ارتقاء ظرفیت‌های نوآوری در چین

توسعه تمدن بشری با ارتقاء ظرفیت‌های نوآوری در چین

در این بین، گروه تحقیقاتی به رهبری «جونگ نانشان» که به پیشگامی چین در نبرد علیه کووید-۱۹ کمک کرد نیز جایزه تیمی را دریافت نمود. اعطای جایزه برتر علمی کشور چین در سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز شد و هر سال به صرفا دو دانشمند بابت مشارکت هایشان در پیشبرد عرصه های علمی و تکنولوژیکی این

در این بین، گروه تحقیقاتی به رهبری «جونگ نانشان» که به پیشگامی چین در نبرد علیه کووید-۱۹ کمک کرد نیز جایزه تیمی را دریافت نمود.
اعطای جایزه برتر علمی کشور چین در سال ۲۰۰۰ میلادی آغاز شد و هر سال به صرفا دو دانشمند بابت مشارکت هایشان در پیشبرد عرصه های علمی و تکنولوژیکی این کشور جایزه اهدا می شود؛ مجموعا ۳۵ دانشمند در طول بیش از دو دهه گذشته، برنده جایزه برتر علمی چین شده اند.

با توجه به اینکه پروسه توسعه اقتصادی چین به مرحله ای رسیده است که تحول ساختار صنعتی آن کلید پیشرفت سالم و پایدار آن محسوب می شود، خلاقیت ها و نوآوری ها و پیشرفت های حاصل شده در عرصه های کلیدی هیچ گاه تا این اندازه ضروری و از اهمیت برخوردار نبوده اند.

در این بین، محدودیت های تحمیل شده از سوی برخی کشورها بر صادرات تکنولوژی های کلیدی چین نشان دهنده اهمیت بسیار زیاد اتکای چین به تلاش های علمی خود جهت پیشبرد توسعه این کشور است.

همانطور که «شی جین پینگ» رهبر چین نیز اوایل سال جاری میلادی (۲۰۲۱) تاکید کرده است، چین نمی تواند تکنولوژی های هسته ای و اصلی در زمینه های کلیدی را از دیگر کشورها طلب کند و یا بخرد و حتی گدایی کند! رهبر چین تاکید دارد: «صرفا با در دست گرفتن این تکنولوژی ها در دستان خودمان است که می توانیم امنیت اقتصادی، امنیت ملی و امنیت در سایر زمینه ها را تضمین کنیم.»

حقیقت این است که چین صرفا با توسعه داخلی تکنولوژی است که می تواند از توسعه آتی خود محافظت کند.

از جمله جهش های عظیم چین در طیف وسیعی از زمینه ها که تا حد بسیار زیادی به توسعه این کشور کمک کرده است، می توان به تلاش های پر از زحمت دانشمندانی همچون «گو» و «وانگ» (برندگان جایزه برتر علمی چین) و محققانی همچون «جونگ» و تیمش اشاره کرد. فداکاری این دانشمندان چینی در انجام کارهایشان باعث شده است که چین به یک مبتکر و نوآور پیشگام و برجسته تبدیل شود.

تامل در عملکردهای چین از جمله طراحی هواپیماهای جت و رآکتورهای هسته ای و تحقیقاتی کوویدی و سایر زمینه ها، الهام بخش است ولی با این حال، این کشور در زمینه تحقیقات علمی، همچنان راهی طولانی را پیش رو دارد و پول بیشتری باید صرف تحقیقاتی اساسی در این کشور شود تا اساس و بستر توسعه طولانی مدت و پایدار عرصه های علوم و فناوری چین تقویت گردد. از طرف دیگر، کارهای به مراتب بیشتری جهت آموزش دانشمندان بیشتر که تمایل دارند خود را وقف تحقیقات اساسی کنند، نیاز است. در عین حال باید یک شرایط و محیط مادی به مراتب بهتر و مساعدتر تعریف شود تا این دانشمندان بتوانند روی انجام امور تحقیقاتی اشان متمرکز گردند.

مسئولان کشور چین به خوبی از این حقیقت آگاهند که این علم و فناوری است که پروسه نوسازی و مدرنیزاسیون این کشور را به سمت جلو پیش می برد؛ توسعه ظرفیت های نوآوری یک کشور نه تنها باعث پیشرفت خود آن کشور می شود بلکه به توسعه تمدن بشری نیز کمک می کند.
ز

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × 1 =

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....