تاریخ انتشار : پنجشنبه 26 بهمن 1402 - 20:04
کد خبر : 157805

چرا آلمان سومین اقتصاد بزرگ جهان شد؟

چرا آلمان سومین اقتصاد بزرگ جهان شد؟

ژاپن به طور غیرمنتظره‌ای در پایان سال گذشته به دلیل کمبود تقاضای داخلی وارد رکود شد و جایگاه خود را به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان به آلمان داد و تردیدها را در مورد اینکه بانک مرکزی چه زمانی شروع به خروج از سیاست پولی فوق العاده سست دهه خود خواهد کرد، ایجاد کرد. برخی

ژاپن به طور غیرمنتظره‌ای در پایان سال گذشته به دلیل کمبود تقاضای داخلی وارد رکود شد و جایگاه خود را به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جهان به آلمان داد و تردیدها را در مورد اینکه بانک مرکزی چه زمانی شروع به خروج از سیاست پولی فوق العاده سست دهه خود خواهد کرد، ایجاد کرد.

برخی از تحلیلگران نسبت به انقباض دیگر در سه ماهه جاری هشدار می‌دهند زیرا تقاضای ضعیف در چین، کاهش مصرف و توقف تولید در واحدی از تویوتا موتور همه به مسیر چالش برانگیز برای بهبود اقتصادی اشاره می‌کند.

یوشیکی شینکه، اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقاتی دای‌ایچی اظهار کرد آنچه به ویژه قابل توجه است، کندی در مصرف و مخارج سرمایه‌ای است که ستون‌های اصلی تقاضای داخلی هستند و اقتصاد در حال حاضر بدون هیچ محرک کلیدی رشد، به عدم شتاب ادامه خواهد داد. داده‌های دولتی ژاپن امروز پنجشنبه (۱۵ فوریه) نشان داد که تولید ناخالص داخلی ژاپن در دوره اکتبر تا دسامبر پس از رکود ۳.۳ درصدی در سه ماهه قبل، سالانه ۰.۴ درصد کاهش یافت و پیش‌بینی‌های بازار برای افزایش ۱.۴ درصدی را مخدوش کرد. دو فصل متوالی انقباض معمولاً برای رکود در نظر گرفته می‌شود.

به گزارش اقتصاددان به نقل از تجارت نیوز  ، در حالی که بسیاری از تحلیلگران هنوز انتظار دارند بانک ژاپن محرک‌های پولی عظیم خود را در سال جاری حذف کند، داده‌های ضعیف ممکن است پیش‌بینی این بانک را با تردید مواجه کند. استفان آنگریک، اقتصاددان ارشد در شرکت مودیز آنالیتیکس گفت دو کاهش متوالی تولید ناخالص داخلی و سه کاهش متوالی در تقاضای داخلی خبر بدی هستند.

برخی از تحلیلگران می‌گویند بازار کار فشرده ژاپن و برنامه‌های قوی مخارج شرکتی، شانس خروج زودهنگام از سیاست فوق العاده سست را حفظ می‌کند. در حالی که دومین انقباض متوالی تولید ناخالص داخلی در سه ماهه چهارم نشان می‌دهد که اقتصاد ژاپن اکنون در رکود است، نظرسنجی‌های تجاری و بازار کار داستان متفاوتی را بیان می‌کنند و مارسل تیلیانت، رئیس بخش آسیا و اقیانوسیه در کپیتال اکونومیکس گفت در هر صورت، رشد امسال کند باقی خواهد ماند زیرا نرخ پس‌انداز خانوارها منفی شده است.

تولیدکنندگان آلمانی که به شدت وابسته به صادرات هستند از افزایش قیمت‌های انرژی در پی حمله روسیه به اوکراین آسیب دیده‌اند. بزرگترین اقتصاد اروپا نیز به دلیل افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا در منطقه یورو و همچنین عدم اطمینان در مورد بودجه و کمبود مزمن نیروی کار ماهر با مشکل مواجه شده است.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

11 + یک =