برنامه «حیات خلوت» کاری از گروه تاریخ و فرهنگ رادیو گفتوگو با هدف مروری بر زندگی اساتید، نخبگان و اندیشمندان در عرصه علم، فرهنگ و اجتماع است، تلاش میکند تا به بازخوانی زندگینامه این افراد مطرح در سطح جامعه بپردازد. پروفسور زهرا امام جمعه (استاد پایه ۴۳ گروه علوم و مهندسی صنایغ غذایی – دکترای […]
برنامه «حیات خلوت» کاری از گروه تاریخ و فرهنگ رادیو گفتوگو با هدف مروری بر زندگی اساتید، نخبگان و اندیشمندان در عرصه علم، فرهنگ و اجتماع است، تلاش میکند تا به بازخوانی زندگینامه این افراد مطرح در سطح جامعه بپردازد.
پروفسور زهرا امام جمعه (استاد پایه ۴۳ گروه علوم و مهندسی صنایغ غذایی – دکترای مهندسی فرایندهای غذایی از دانشگاه بتز پاسکال فرانسه – در زمره دانشمندان یک درصد برتر جهان از سال ۲۰۱۰ تا کنون – انتخاب بعنوان ۵۰ زن اثر گذار در اسیا و اقیانوسیه سال ۱۳۹۷ – و برگزیده نخستین کنگره بین المللی زنان تاثیر گذار در سال ۱۴۰۱) مهمان برنامه حیات خلوت بود.
همچنین وی رئیس کمیته دائمی هیات امنای دانشگاه شریف و مسئول دبیرخانه جذب نخبگان در دانشگاهها نیز میباشد.
گفتنی است این برنامه ۲۱، ۲۲ و ۲۳ اسفندماه به روی آنتن رادیو گفتوگو رفت.
تهیه کننده این برنامه خانم زهرا بحریه و مجری کارشناس برنامه دکتر حمید یزدانیان بوده اند.
وی در پاسخ به این سوال که
چه چیزهایی یا چه کسانی در یادگیری علم الهامبخش شما بودهاند؟
می گوید:
در دوران کودکی برنامههای تلویزیونی متعددی در مورد دانشمندان معروف مانند ماری کوری، لوئیس پاستور، آوینینا و غیره وجود داشت. این اقدام صدا و سیما در دهه ۶۰ واقعا ارزنده بود و من بسیار تحت تأثیر آنها قرار گرفتم، مخصوصاً ماری کوری، من تحت تأثیر زندگی و ماجراهای ماری کوری بودم و او الگوی من بود. شجاعت و استقامتش من را تحت تأثیر قرار میداد. او یکی از دلایلی بود که من برای تحصیلاتم فرانسه و موضوعات مربوط به شیمی را انتخاب کردم.
استاد زهرا امام جمعه در پاسخ به این سوال که
بزرگترین دستاورد علمی شما تا به امروز چه بوده است؟
با تواضع و اینکه من واقعا کاری برای کشور و میهنم انجام نداده ام می گوید:
من دانشجویان زیادی داشتهام، در میان آنها چندین زن موفق در زمینههای مختلف (آموزش، صنعت، اداری) کار میکنند. روی تعدادی از محصولات ایرانی هم تحقیق و فعالیت کردهام. مهمترین تحقیق من در مورد انار و شیر شتر، ترکیبات زیست فعال آنها و حفاظت و استفاده در محصولات نیتروژنتیک است.
مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.
ع
- منبع خبر : اقتصاددان