تاریخ انتشار : پنجشنبه 18 فروردین 1401 - 10:34
کد خبر : 83533

قرارداد سرمایه‌گذاری امضا کردیم

قرارداد سرمایه‌گذاری امضا کردیم

وزیر نفت گفته در عمر هفت ماهه وزارت نفت دولت سیزدهم تاکنون ۵/۱۶ میلیارد دلار قرارداد جدید امضا شده است، گفت: این قراردادها چند برابر قرارداد ایران با توتال برای توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی بود که به نتیجه نرسید. اوجی با بیان اینکه در دولت سیزدهم بیش از ۵۵ قرارداد و تفاهمنامه امضا شده، گفت:

وزیر نفت گفته در عمر هفت ماهه وزارت نفت دولت سیزدهم تاکنون ۵/۱۶ میلیارد دلار قرارداد جدید امضا شده است، گفت: این قراردادها چند برابر قرارداد ایران با توتال برای توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی بود که به نتیجه نرسید.
اوجی با بیان اینکه در دولت سیزدهم بیش از ۵۵ قرارداد و تفاهمنامه امضا شده، گفت: ۵/۱۶ میلیارد دلار با شرکت‌های داخلی و خارجی امضا شده که هم در بحث توسعه میدان‌ها نفتی و گازی مشترک، هم در بحث جمع‌آوری گازهای مشعل بوده است.
وی افزود: ۲۸ مورد از این قراردادها مربوط به جمع‌آوری گازهای همراه نفت و مشعل بوده که قرار است تا پایان این دولت تعیین‌تکلیف شود. در بحث احداث خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی نیز قراردادهایی امضا شد تا تردد تانکرها در جاده‌ها کم و انتقال فرآورده از جنوب کشور تا شمال کشور با خط لوله انتقال انجام شود. وزیر نفت با بیان اینکه در بحث احداث مخازن ذخیره‌سازی گاز طبیعی، تکمیل زنجیره پتروشیمی و احداث پتروپالایشگاهی نیز قراردادهایی امضا شده، تصریح کرد: نخستین واحد پتروپالایشگاهی توسط خود وزارت نفت به ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در استان هرمزگان در بهار امسال کلنگ‌زنی خواهد شد.
او در خصوص تامین مالی این پروژه‌ها هم گفت: عمده تامین مالی قراردادهای توسعه میدان‌ها از محل عایدات همان میدان خواهد بود و هلدینگ‌های بزرگ، میدان‌های نفتی و گازی را توسعه می‌دهند و سرمایه‌گذاری که انجام دادند از محل تولید نفت، میعانات گازی و گاز مستهلک خواهد شد. بخش دیگری از تامین مالی نیز توسط کنسرسیوم‌های بانکی به صورت فاینانس و تسهیلات است و بخشی نیز از منابع داخلی پروژه‌ها تامین خواهد شد.

سرنوشت میدان‌ها مشترک نفت و گاز

اوجی با بیان اینکه بخشی از قراردادهایی که تاکنون در دولت سیزدهم امضا شده مربوط به توسعه میدان‌ها مشترک است، تصریح کرد: برای توسعه فاز دو میدان مشترک آزادگان، شرکت‌های مختلفی آمده‌اند و تکمیل و توسعه این میدان در حال بررسی است تا زمینه همکاری با شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ فراهم شود که تکمیل و توسعه این میدان‌ها توسط شرکت‌های بزرگ داخلی انجام خواهد شد.وزیر نفت بدون اشاره به نام شرکت‌هایی که با آنها قرارداد بسته شده، گفت: در شرایط تحریمی طبیعی است اسامی شرکت‌ها اعلام نشود. تنها برای اینکه عده‌ای دست از انتقاد بردارند، هرگز این رویه را تغییر نخواهیم داد و اسامی شرکت‌ها و جزئیات قراردادها را افشا نخواهیم کرد. شاید آنها ناراضی هستند که هشت سال کشور را معطل امثال شرکت فرانسوی توتال کردند، اما اکنون می‌بینند شرکت‌های بزرگ دیگری آمده‌اند و در مجموع چند برابر وعده بی‌عمل توتال، حاضر به سرمایه‌گذاری شده‌اند و قرارداد هم امضا کرده‌اند.وی افزود: بی‌شک از این پس هم در همه قراردادهای نفتی، همین رویه ما خواهد بود و به هیچ عنوان انتظار انتشار جزئیات قراردادها و اسامی شرکت‌ها را نداشته باشید. منتقدان می‌توانند روند پیشرفت پروژه‌ها را نقد کنند، صرف انتشار اسامی شرکت‌ها جز اینکه راه را برای تحریم باز می‌کند، چه فایده‌ای دارد.

سهم پتروشیمی‌ها از قراردادهای جدید

به گزارش اقتصاددان به نقل از روزنامه جهان صنعت  ،   وزیر نفت همچنین درخصوص آخرین وضعیت صنایع پتروشیمی و برنامه‌های پیش‌روی این صنعت گفت: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران در حال حاضر بیش از ۹۰ میلیون تن است که محصولات متنوعی را شامل می‌شود، با برنامه‌ریزی که انجام شده تا پایان دولت سیزدهم ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به ۱۴۰ میلیون تن می‌رسد که بیش از ۵۰ درصد افزایش خواهد داشت.
اوجی در پاسخ به این سوال ایرنا که آیا تغییری در میزان تولید میعانات گازی در هفت ماه گذشته ایجاد شده است یا خیر، گفت: وقتی تولید گاز انجام می‌شود به همراه آن تولید میعانات گازی نیز صورت می‌گیرد، بنابراین در فصل زمستان که پیک تولید گاز است پیک تولید میعانات نیز اتفاق می‌افتد، از همین رو اگر نتوانیم میعانات گازی را که قیمتی معادل نفت‌خام دارد بفروشیم باید آن را ذخیره کنیم. در دولت قبل هر چه مخازن در دریا و خشکی وجود داشت را پر کردند و اگر امسال می‌خواستیم میعانات گازی را دوباره ذخیره کنیم دیگر مخازنی وجود نداشت و باید تولید گاز را کم می‌کردیم که با توجه به مصرف بالا امکان‌پذیر نبود.وی افزود: بنابراین هم مصرف میعانات را در کشور افزایش دادیم و خوراک پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها و مینی‌ریفاینرها کردیم و صادرات میعانات دو تا سه برابر شد که کمک کرد نه‌تنها میعانات جدیدی ذخیره نکردیم، بلکه میعاناتی که ذخیره شده بود حدود ۲۰ میلیون بشکه برداشت کردیم، اما در تولید نفت شرایط متفاوت است و تولید با توجه به نیاز داخلی و تعهدهای صادراتی انجام می‌شود، بنابراین ذخایر نفت مانند گاز نیست.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفت + هشت =