تاریخ انتشار : سه شنبه 23 آبان 1402 - 18:34
کد خبر : 146849

جلسه دستمزد هفته آینده برگزار می‌شود

جلسه دستمزد هفته آینده برگزار می‌شود

نمایندگان کارگری می‌گویند قبل از ورود به جلسات دستمزد ۱۴۰۳، باید مزد امسال ترمیم شود و کارگران با عقب‌ماندگی مزدی وارد مباحث مزد سال آینده نشوند. در حالی که قرار بود جلسه شورای عالی کار در روز هشتم آبان ماه به ترمیم و بازنگری دستمزد کارگران اختصاص یابد، این جلسه بدون نتیجه باقی ماند و

نمایندگان کارگری می‌گویند قبل از ورود به جلسات دستمزد ۱۴۰۳، باید مزد امسال ترمیم شود و کارگران با عقب‌ماندگی مزدی وارد مباحث مزد سال آینده نشوند.

در حالی که قرار بود جلسه شورای عالی کار در روز هشتم آبان ماه به ترمیم و بازنگری دستمزد کارگران اختصاص یابد، این جلسه بدون نتیجه باقی ماند و حالا نمایندگان کارگری خواستار تشکیل نشست دستمزد در هفته آخر آبان ماه شده‌اند.

قرار است هفته آینده جلسه شورای عالی کار با موضوع افزایش دستمزد کارگران و با حضور شرکای اجتماعی متشکل از نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت تشکیل شود. این خواسته به‌حق کارگران است اما به دلیل به درازا کشیدن این ماجرا، آنها امیدی به جلسه بعدی ندارند.

به گزارش اقتصاددان به نقل از تجارت نیوز ،  با اینحال انتظار می‌رفت جلسه هشتم آبان ماه به همین موضوع اختصاص یابد اما از همه چیز صحبت به میان آمد الا دستمزد. نمایندگان کارگری در این جلسه خواستار اعطای بن الکترونیکی به جای بن نقدی را شدند و ظاهرا مسکن کارگران هم یکی از مباحث مطرح شده بود. البته از آنجایی که در این جلسه حرفی از دستمزد زده نشد، برخی نمایندگان کارگری به نشانه اعتراض آنجا را ترک کردند.

حالا نمایندگان کارگری می‌گویند قبل از ورود به جلسات دستمزد ۱۴۰۳، باید مزد امسال ترمیم شود و کارگران با عقب‌ماندگی مزدی وارد مباحث مزد سال آینده نشوند.

چرا عقب‌ماندگی مزدی شکل گرفت؟

عقب‌ماندگی مزدی به موضوع تورم و سبد معیشت اشاره دارد. از آنجایی که نرخ تورم برای چهارمین سال متوالی بالای ۴۰ درصد باقی مانده، فاصله زیادی بین دستمزد و هزینه‌ها ایجاد شده است. از طرف دیگر هزینه سبد معیشت به میزان ۱۳ میلیون در جلسه شورای عالی کار تعیین شد اما حالا این رقم به ۲۳ میلیون تومان رسیده و باز هم یک فاصله عمیق دیگر را بین حقوق هشت میلیون تومانی و مولفه‌های اصلی تعیین دستمزد نشان می‌دهد.

همین شرایط سبب شده که بسیاری از کم‌درآمدها با فقر دست و پنجه نرم کنند و به گفته برخی اقتصاددانان طبقه مادون فقیر شکل بگیرد. این افراد هویت طبقاتی ندارد و اشتغال‌ناپذیرند. درر عین حال کمک‌های حمایتی دولت از جمله یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی و کالابرگ الکترونیکی جوابگوی نیازهای این افراد نیستند و معنای سابق خود را از دست داده‌اند. به همین دلیل برخی از کارشناسان، تغییر در چینش فعالان اقتصادی و رفع موانع خلق ثروت را راهکار درست و سنجیده‌ای برای خروج از بن‌بست اقتصادی می‌دانند.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × 1 =