در پایان سال ۱۳۹۷، تعداد کل مقرری بگیران بیمه بیکاری ۲۶۲ هزار و ۳۰۰ نفر بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۹.۰ درصد افزایش یافته است.
به نقل از تعادل، بر اساس آمارهای سازمان تامین اجتماعی، در پایان سال ۱۳۹۷، تعداد کل مقرریبگیران بیمه بیکاری ۲۶۲ هزار و ۳۰۰ نفر بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۹.۰ درصد افزایش یافته است. از این تعداد ۷۷.۰ درصد به مردان و ۲۳.۰ درصد به زنان اختصاص دارد. همچنین در سال ۱۳۹۷، تعداد مقرریبگیران جدید ۲۵۹ هزار و ۲۸۶ نفر بوده است. از کل مقرریبگیران جدید ۸۴.۱ درصد متاهل و ۱۵.۹ درصد مجرد بودهاند.
تعداد قطع مقرریبگیری طی این زمان به ترتیب ۱۹۲ هزار و ۱۱۷ مورد است. بیشترین علت قطع مقرری مربوط به پایان دوره استحقاق مقرری با تعداد ۱۴۹ هزار و ۸۱ مورد است.
بر اساس آمار سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۳۹۷، از کل بیمهشدگان در معرض حادثه شغلی، ۱۷ هزار و ۶۱۹ نفر دچار حادثه شغلی شدهاند که این تعداد نسبت به سال گذشته ۶.۷ درصد کاهش داشته است. از تعداد ۱۷ هزار و ۶۱۹ نفر حادثه دیده شغلی، ۱۶۹ مورد آن منجر به فوت و ۷۹ مورد آن منجر به ازکارافتادگی کلی شده است.
همچنین از کل حادثهدیدگان گزارش شده توسط این سازمان، ۹۲.۷ درصد (۱۶ هزار و ۳۳۰ نفر) مرد و ۷.۳ درصد (۱۲۸۹ نفر) زن هستند.
بیشترین تعداد حادثهدیدگان شغلی مربوط به گروههای سنی «۲۵-۲۹ ساله» و «۳۰-۳۴» ساله به ترتیب با ۲۴.۳ درصد و ۲۰.۰ درصد است. به عبارت دیگر ۴۴.۳ درصد از کل حادثه دیدگان شغلی مربوط به این دو گروه سنی بوده است. همچنین کمترین آن مربوط به گروههای ۷۰ ساله و بیشتر و «۶۵-۶۹ ساله» هستند.
با توجه به زمان وقوع حادثه، به ترتیب ۷۱ درصد، ۱۹.۸ درصد و ۹.۲ درصد از حادثه دیدگان شغلی در هنگام صبح، عصر و شب دچار حادثه شدهاند.
طبق آمار سازمان پزشکی قانونی، در سال ۱۳۹۷ معادل ۲۸ هزار و ۵۷۱ مورد از معاینات پزشکی، مربوط به معاینات مصدومین ناشی از حوادث کار بوده است. این تعداد نسبت به سال ۱۳۹۶ دارای رشد ۳.۰ درصدی بوده است. از کل معاینات مصدومین ناشی از حوادث کار ارجاعی به مراکز پزشکی، ۹۵.۲ درصد مربوط به مردان و ۴.۸ درصد مربوط به زنان بوده است. همچنین تعداد متوفیان حوادث شغلی گزارش شده توسط این سازمان ۱۶۲۵ نفر، بوده است.
با توجه به بازرسیهای انجام گرفته در کارگاههای مشمول قانون کار توسط اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در سال ۱۳۹۷ تعداد آسیبهای شغلی ثبت شده مشمولین قانون کار، ۹۹۹۶ نفر- حادثه بوده است که نسبت به سال گذشته دارای کاهش ۶.۶ درصدی بوده است. از کل آسیبهای شغلی، ۶۷۸ مورد منجر به فوت شده است. در بین فعالیتهای اقتصادی، فعالیت «ساختمان» بیشترین سهم آسیبهای شغلی منجر به فوت را داشته است. (۴۸.۲ درصد)
وضعیت روابط کار
در سال ۱۳۹۷، تعداد هیاتهای تشخیص دعاوی کار ۶۰۴ هیات، تعداد دادخواستهای واصله در هیات تشخیص ۳۰۲ هزار و ۱۷ دادخواست و تعداد آرای صادره در هیات مذکور ۲۷۱ و ۳۹۲ رای است. بیشترین تعداد دادخواست واصله به ترتیب به استانهای تهران، خوزستان و اصفهان اختصاص دارد. تعداد موارد خواسته در هیاتهای تشخیص برحسب نوع دعاوی نشان میدهد بیشترین موارد خواستهها به ترتیب به عیدی و پاداش، حقوق معوقه و سنوات خدمت اختصاص دارد.همچنین تعداد آرای صادره برحسب نوع دعاوی نشان میدهد بیشترین آرای صادره به ترتیب مربوط به پرداخت سنوات خدمت، عیدی و پاداش و حق بیمه اجتماعی بوده است.همچنین تعداد هیاتهای حل اختلاف دعاوی کار ۳۲۶، تعداد پروندههای واصله ۱۰۵ و ۲۲۵ پرونده و تعداد آرای صادره در هیات مذکور ۸۷ هزار و ۵۸ رای است. تعداد موارد درخواست تجدید نظر در هیاتهای حل اختلاف برحسب نوع دعاوی نشان میدهد بیشترین موارد به ترتیب به عیدی و پاداش و سنوات خدمت و حقوق معوقه اختصاص دارد. همچنین تعداد موارد تایید شده برحسب نوع دعاوی نشان میدهد بیشترین موارد به ترتیب مربوط به پرداخت سنوات خدمت، عیدی و پاداش و حق بیمه اجتماعی بوده است.
وضعیت بازرسی کار
در سال ۱۳۹۷، تعداد بازرسیهای انجام شده از کارگاهها در کل کشور ۴۵۳ هزار و ۳۸۹ مورد بوده است که از این تعداد، ۳۱۷ هزار و ۳۷۳ مورد بازرسی ادواری و ۱۳۶ هزار و ۱۶ مورد بازرسی موردی بوده است. همچنین تعداد بازرسان کار ۸۷۳ نفر بوده است که نسبت به سال قبل دارای کاهش ۱.۲ درصدی بوده است. از این تعداد ۷۸۵ نفر مرد و ۸۸ نفر زن ایت. تعداد کارگاههای بازرسی شده ۳۴۳ هزار و ۲۴۱ کارگاه بوده که بیشترین تعداد آن به ترتیب مربوط به فعالیتهای «صنعت»، «سایر فعالیتهای خدمات عمومی و اجتماعی و شخصی» و «ساختمان» بوده است.
سازمانهای کارگری و کارفرمایی
در سال ۱۳۹۷، تعداد سازمانهای کارگری دارای مجوز ۹۳۳۸ مورد بوده است که نسبت به سال قبل دارای کاهش ۱۵.۳ درصدی بوده است و بیشترین تعداد آنها به ترتیب مربوط به استانهای تهران، خراسان رضوی و فارس بوده است. همچنین تعداد سازمانهای کارفرمایی دارای مجوز ۲۵۰۶ مورد بوده است که نسبت به سال قبل ۵.۶ درصد کاهش یافته است و بیشترین تعداد آنها به ترتیب به ستاد و استانهای خراسان رضوی، تهران و فارس اختصاص دارد.
وضعیت بیمه بیکاری
در پایان سال ۱۳۹۷، تعداد کل مقرری بگیران بیمه بیکاری ۲۶۲ هزار و ۳۰۰ نفر بوده است که نسبت به سال گذشته ۱۹.۰ درصد افزایش یافته است.
از این تعداد ۷۷.۰ درصد به مردان و ۲۳.۰ درصد به زنان اختصاص دارد. همچنین در سال ۱۳۹۷، تعداد مقرریبگیران جدید ۲۵۹ هزار و ۲۸۶ نفر بوده است . از کل مقرریبگیران جدید ۸۴.۱ درصد متاهل و ۱۵.۹ درصد مجرد بودهاند.
تعداد قطع مقرریبگیری طی این زمان به ترتیب ۱۹۲ هزار و ۱۱۷ مورد است. بیشترین علت قطع مقرری مربوط به پایان دوره استحقاق مقرری با تعداد ۱۴۹ هزار و ۸۱ مورد است.
- منبع خبر : اقتصاددان