تاریخ انتشار : جمعه 12 خرداد 1402 - 21:57
کد خبر : 127633

برنامه هفتم بدون تغییر نگرش‌ها به اهداف نمی‌رسد

برنامه هفتم بدون تغییر نگرش‌ها به اهداف نمی‌رسد

برنامه هفتم بدون تغییر نگرش‌ها و حل مسائل بین‌المللی و بانکی به اهداف نمی‌رسد یک اقتصاددان با بیان اینکه تا پایان ۱۴۱۰ به ۵۰۰ میلیارددلار منابع برای مواجهه با ابرچالش‌های اقتصاد کشور نیاز داریم گفت: بدون حل مسائل بین‌المللی، بانکی و تغییر نگرش‌ها، برنامه هفتم به سرنوشت برنامه‌های دیگر دچار می‌شود. وحید شقاقی‌شهری، اقتصاددان با

برنامه هفتم بدون تغییر نگرش‌ها و حل مسائل بین‌المللی و بانکی به اهداف نمی‌رسد

یک اقتصاددان با بیان اینکه تا پایان ۱۴۱۰ به ۵۰۰ میلیارددلار منابع برای مواجهه با ابرچالش‌های اقتصاد کشور نیاز داریم گفت: بدون حل مسائل بین‌المللی، بانکی و تغییر نگرش‌ها، برنامه هفتم به سرنوشت برنامه‌های دیگر دچار می‌شود.

وحید شقاقی‌شهری، اقتصاددان با بیان اینکه کمتر از ۴۰ درصد برنامه‌های توسعه اجرا می‌شوند گفت: پس از انقلاب ۶ برنامه توسعه در کشور اجرا کردیم اما هیچ کدام از آن‌ها به ویژه در سه برنامه اخیر یعنی از چهارم تا ششم به اهداف مورد نظر خود نرسیده و شاهد انحراف معنی‌دار و اختلاف محسوس بین اهداف برنامه و نتایج و عملکردها بودیم. این امر به آسیب‌شناسی دقیق نیاز دارد. نباید وقت دولت و مجلس صرف نگارش برنامه‌ای شود که قابلیت اجرا ندارد و به نتیجه نمی‌رسد.

به گزارش اقتصاددان به نقل از اتاق ایران آنلاین ،    او  با اشاره به گنجانده شدن اهداف برنامه چهارم توسعه از جمله رشد اقتصادی ۸ درصد، تورم تک‌رقمی و تحقق ۳۰ درصد رشد اقتصادی از محل بهره‌وری در برنامه هفتم ادامه داد: این نوع نظام برنامه‌ریزی با این ساختارها و نهادها و طرز تفکر قابلیت اجرا ندارد. لذا باید از نظام برنامه‌ریزی ایستا به سمت برنامه‌ریزی‌های سناریویی مبتنی بر واقعیت‌های اقتصاد ایران برویم.

این اقتصاددان با بیان واقعیت‌های اقتصاد ایران گفت: بحث خروج سرمایه از کشور، تشدید بحران‌های اقتصادی نظیر بحران جمعیت، صندوق‌های بازنشستگی، آب و محیط‌زیست، تشدید وضعیت فرسودگی زیرساخت‌ها کمبود منابع مالی برای حل ابرچالش ها و عدم حل مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی و خروج سرمایه انسانی از کشور از جمله واقعیت‌های اقتصاد امروز ایران است که برنامه‌ریزی برای حل آن‌ها به منابع مالی عظیمی نیاز دارد.

شقاقی شهری افزود: بر اساس برآوردی که داشته‌ام تا پایان سال ۱۴۱۰ حداقل ۵۰۰ میلیارد دلار نیاز داریم که بتوانیم نا ترازی‌های خود را پوشش بدهیم و از تشدید فرسودگی‌ها در حوزه زیرساخت‌هایی مثل حمل‌ونقل، انرژی و آب جلوگیری کنیم.

او با تأکید بر اینکه امکان تأمین این میزان از منابع در داخل کشور وجود نداشته و باید از خارج از کشور تأمین شود ادامه داد: باید مسائل بین‌المللی حل شود. بدون حل ابن مسائل و بدون حل مسائل بیمه‌ای و بانکی و بدون تغییر نگرش در نظام برنامه‌ریزی و بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های اقتصاد ایران این ابرچالش ها حل نخواهند شد و برنامه هفتم مشابه برنامه‌های گذشته خواهد بود.

شقاقی شهری افزود: سال ۸۴ و در آغاز برنامه چهارم توسعه هیچ کدام از مسائل امروز یا وجود نداشت یا به این شدت نبود. از ۸۴ تا ۹۰ که برنامه چهارم طول کشید حدود ۵۰۰ میلیارد دلار منابع ارزی از محل درآمدهای نفتی وارد کشور شد. اما الان وضعیت منابع ارزی ما خوب نیست. ما نمی‌توانیم از این واقعیت‌ها و پیامدهای آن فرار کنیم.

او تأکید کرد: حل هر یک از این بحران‌ها نیازمند اصلاحات ساختاری و نهادی عمیق و نیازمند تغییر نگرش است. با نگرشی که این مشکلات را ایجاد کرده نمی‌توان آن‌ها را حل کرد. باید تفکر نو داشته باشیم اما این موضوع را در نظام برنامه‌ریزی نمی‌بینیم. لذا نگرانی من این است که برنامه هفتم هم به سرانجام برنامه‌های گذشته دچار خواهد شد.

مخاطب گرامی، ارسال نظر پیشنهاد و انتقاد نسبت به خبر فوق در بخش ثبت دیدگاه، موجب امتنان است.

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....