قیمت طلا روز گذشته به نزدیکی بالاترین سطح قیمتی در هفت سال گذشته رسید و این مساله نگرانیها را بابت تاثیر منفی اقتصاد جهان از شیوع ویروس کرونا افزایش داده است، این اپیدمی موجب شده تا همگان در انتظار یک جهش عظیم نقدینگی برای جبران خسارات ناشی از شیوع این بیماری باشند و همین مساله بر بخشهای مختلف اقتصادی تاثیرگذار بوده است.
به گزارش اقتصاددان به نقل از اقتصاد آنلاین؛ همزمانی مشکلات سیاسی با کاهش ارزش پولی موجب جهش قیمت طلا میشود، این مساله بارز است که قیمت طلا بر خلاف جهت نرخ بهره حرکت میکند. پیش بینیها حاکی از آن است که چین برای احیای اقتصاد خود پس از مدتی میلیاردها دلار نقدینگی به سیستم مالی خود تزریق کند و این در شرایطی است که تعدادی از کشورهای جهان که در ردههای بالای تراز اقتصادی قرار دارند هنوز از جریان نرخ منفی بحران مالی جهان در سال ۲۰۰۸ رهایی نیافتهاند.
در یکی از شلوغترین روزهای معاملاتی سال، معاملات آتی طلا برای تحویل در ماه آوریل در فعالترین معامله که نزدیک به ۴۰ میلیون اونس معامله را در برمیگرفت با افزایش ۲۰ دلاری پیش از بسته شدن معاملات روز با رقم ۱۶۰۸.۲۰ دلار در هر اونس به انجام رسید.
این نخستین بار از آوریل سال ۲۰۱۳ است که قیمت این فلز در معاملات کومکس نیویورک به بالای ۱۶۰۰ دلار در هر اونس میرسد؛ چرا که سرمایهگذاران ETF (صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله) با پشتوانه فیزیکی همچنان به بازار میپیوندند و بر همین اساس بازار به رکورد تازهای دست یافته است.
سهام طلا با پیشروی شرکتهای گلد فیلدز با ۱۱.۲ درصد افزایش و هارمونی گلد با ۹.۹ درصد افزایش در صدر معاملات نیویورک قرار گرفت. برخی از شرکتهای حاضر در این معاملات همچنین از رکورد تازهای که پالادیوم به ثبت رساند سود بردند، بر این اساس پالادیوم با افزایش ۶.۶ درصدی و در مجموع افزایش بیش از ۲۰ درصدی در هفته گذشته معاملات را به پایان رساند.
شرکتهای بزرگ معدنی از جمله باریک گلد و نیومونت گلد به ترتیب ۴.۲ و ۳.۴ درصد در ارزش سهام خود افزایش داشتند. سرمایه بازار باریک در نیویورک به ۳۶.۴ میلیارد دلار رسید در حالی که نیومونت در حال حاضر ۳۷ میلیارد دلار است. روز دوشنبه هفته جاری شرکت نیومونت مستقر در کلرادو ذخایر معدنی طلای خود را بیش از ۱۰۰ میلیون اونس در سال ۲۰۱۹ عنوان کرد که این رقم بالاترین میزان ذخیره در تاریخ این شرکت محسوب میشود.