تاریخ انتشار : یکشنبه 30 شهریور 1399 - 20:19
کد خبر : 19227

گلچین اقتصادی روز

گلچین اقتصادی روز

هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و … تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم. این پیمانه تیتر‌هایی همچون بورس قرمز شد، تاثیر خبر فعالسازی مکانیسم ماشه بر بورس چه بود؟، آخرین مهلت پذیره

هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و … تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

این پیمانه تیتر‌هایی همچون بورس قرمز شد، تاثیر خبر فعالسازی مکانیسم ماشه بر بورس چه بود؟، آخرین مهلت پذیره نویسی پالایشی یکم، افزایش معنادار قیمت دلار در صرافی‌های مجاز، تامین ارز مورد نیاز سال ۹۹ در اولویت بانک مرکزی، سکه بهار آزادی در کانال ۱۳ میلیون تومان و واردات گندم به قیمت ۶ هزار تومان را در بر دارد.

بورس قرمز شد

به گزارش اقتصاددان به نقل از تابناک ، امروز شاخص کل با ۴۷۲۴۰ واحد کاهش معادل منفی ۲٫۷۸ درصد به یک میلیون و ۶۵۲ هزار و ۲۵۳ واحد، شاخص‌ قیمت وزنی – ارزشی با ۱۲۳۸۹ واحد کاهش معادل منفی ۲٫۷۸ درصد به ۴۳۳ هزار و ۳۳۲ واحد، شاخص کل هم وزن با ۵۶۱۷ واحد کاهش معادل منفی ۱٫۳۱ درصد به ۴۲۲ هزار و ۸۱ واحد، شاخص قیمت هم وزن با ۳۶۸۱ واحد کاهش معادل منفی ۱٫۳۱ درصد به ۲۷۶ هزار و ۶۴۶ واحد، شاخص آزاد شناور با ۶۲۴۰۸ واحد کاهش معادل منفی ۲٫۷۳ درصد به دو میلیون و ۲۲۴ هزار و ۲۰۸ واحد، شاخص بازار اول با ۳۸۲۲۷ واحد کاهش معادل منفی ۳٫۰۲ درصد به یک میلیون و ۲۲۸ هزار و ۳۶ واحد و شاخص بازار دوم با ۸۰۳۷۰ واحد کاهش معادل منفی ۲٫۴۱ درصد به ۳ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۲۱۶ واحد رسید. همچنین ۷ نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس در نیمه دوم بازار در روز جاری عبارت بودند از: فولاد، فملی، فارس، تاپیکو،وبملت، کگل و وغدیر.

گزارش بورس امروز یکشنبه 30 شهریور 99/ در روز قرمز بورس، سهامداران برای خرید کدام نمادها به صف نشستند؟

گزارش بورس امروز یکشنبه 30 شهریور 99/ در روز قرمز بورس، سهامداران برای خرید کدام نمادها به صف نشستند؟

+تاثیر خبر فعالسازی مکانیسم ماشه بر بورس چه بود؟

حمید میرمعینی کارشناس بازار سرمایه  گفت: به هر حال موضوع اعمال تحریم های جدید ناشی از مکانیسم ماشه بر بورس بی تاثیر نبود. ولی واقعیت این بود که با توجه به اینکه بازار هنوز بعد از آن دوره ریزشی به نقطه تعادل و ثبات نرسیده بود و به صورت محکم هم روند رو به رشد خود را آغاز نکرده بود؛ بعد از یک رشد تقریباً چهار روزه ای که از ابتدای هفته گذشته شروع شده بود انتظار این بود که بازار یک دوره اصلاح قیمت را دوباره پشت سر بگذارد. این اصلاح قیمت از آخر وقت روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد و روز گذشته نیز با توجه به نزدیک شدن به فعالسازی مکانیسم ماشه، این اصلاح با فشار عرضه ها شدیدتر شد و امروز نیز با توجه به انتشار خبر فعالسازی مکانیسم ماشه تقاضا در بازار کاهش یافت و همچنین عرضه ها بیشتر شد.

+آخرین مهلت پذیره نویسی پالایشی یکم

مهلت پذیره نویسی پالایشی یکم (دومین ETF) دولت که تا کنون دو بار تمدید شده است، ساعت ۲۴ یکشنبه شب به پایان می رسد.

افزایش معنادار قیمت دلار در صرافی های مجاز

امروز هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های بانکی و مجاز به نرخ ۲۷۲۰۰ تومان از مردم خریداری می‌شود و در مقابل به قیمت ۲۷۳۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می‌شود که نسبت به روز شنبه، ۸۵۰ تومان گران‌تر شده است. این در حالی است که در بازار آزاد ارز، در لحظه انتشار این گزارش، دلار آمریکا به رقم ۲۷۲۰۰ تومان رسیده است. همچنین هر یورو در این صرافی ها، به نرخ ۳۲۰۵۰ تومان از مردم خریداری می‌شود و در مقابل به قیمت ۳۲۱۵۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می‌شود که نسبت به روز قبل، ۹۵۰ تومان افزایش نرخ دارد. یورو  در بازار آزاد نیز به رقم ۳۲۰۰۰ تومان رسیده است.

+تامین ارز مورد نیاز سال ۹۹ در اولویت بانک مرکزی

رییس جمهور گفت: تامین ارز مورد نیاز سال ۹۹ و ذخیره‌سازی استراتژیک مصوب کماکان باید در اولویت اقدامات بانک مرکزی باشد و تسهیلات مورد نیاز برای تامین ارز لازم در این خصوص فراهم شود.

سکه بهار آزادی در کانال ۱۳ میلیون تومان

امروز سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با افزایش قیمت ۵۰۰ هزار تومانی نسبت به روز گذشته در همین ساعت، با بهای ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در حال معامله است. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با ۲۰۰ هزار تومان افزایش به ارزش ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به فروش رسید. همچنین نیم سکه به بهای ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، ربع سکه به قیمت سه میلیون و ۹۰۰ هزار تومان و هر قطعه سکه یک گرمی نیز به ارزش دو میلیون و ۵۰ هزار تومان معامله شد. علاوه بر این در بازار طلا نیز امروز بهای یک گرم طلای خام ۱۸ عیار با افزایش ۴۰ هزار تومانی به ارزش یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان فروخته شد و هر مثقال طلا نیز ارزش پنج میلیون و ۳۷۲ هزار تومان را ثبت کرد که نشان دهنده افزایش قیمت حدود ۱۷۰ هزار تومانی است.

پورابراهیمی: خودرو در دنیا کالای سرمایه‌ای نیست؛ مانند برنج و یخچال مصرفی است

محمدرضا پور ابراهیمی داورانی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره «طرح ساماندهی بازار و صنعت خودرو» و تاثیر استفاده از ظرفیت بورس بر ساماندهی این حوزه، گفت: قیمت‌گذاری خودرو ارتباط چندانی با محل عرضه ندارد بلکه بحث اصلی این است که تغییرات نرخ ارز چه تاثیری در بهای تمام شده تولید خودرو دارد. باید مشخص شود که از قیمت کنونی خودرو چه میزان حباب بوده و افزایش تولید، تا چه میزان می‌تواند قیمت‌ها را منطقی کند. براساس بررسی‌های انجام گرفته بخشی از تقاضاها که موجب افزایش قیمت شدید خودرو شده، تقاضای سفته‌بازی و سرمایه‌گذاری بوده و مصرفی نیست، در دنیا نه تنها خودرو کالای سرمایه‌ای محسوب نمی‌شود بلکه مانند برنج، یخچال و… مصرفی است. وی با اشاره به اینکه مشکلات کنونی نظام اقتصادی موجب شده، مردم به دنبال خرید کالاهای مصرفی مانند خودرو برای سرمایه‌گذاری باشند، ادامه داد: مادامیکه تقاضای غیرواقعی موجود در بازار با روش‌های واقعی حذف نشود، نگرانی از استمرار وضعیت کنونی وجود دارد.

واردات گندم به قیمت ۶ هزار تومان؟

عطالله هاشمی رییس بنیاد ملی گندم کاران در برنامه سلام صبح بخیر رادیو ایران درباره موضوع خرید تضمینی گندم گفت: هر روزی که از زمان اعلام قیمت خرید تضمینی گندم می گذرد ، باعث کمبود گندم در سال آینده می شود. کشاورزان برای سال زراعی خود در حال برنامه ریزی هستند و این تاخیر موجب کاهش سطح زیر کشت گندم می شود. با توجه به افزایش هزینه های تولید و از سوی دیگر افزایش قیمت جهانی گندم ، هزینه تولید به ازای هر کیلو، با سود معقول ۱۸ درصدی برای کشاورزان و البته قبل از گران شدن دوباره کود و سم که بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ درصد افزایش داشته است، نرخ ۴۸۰۰ تومان را پیشنهاد کردیم که این افزایش سرسام آور کود و سم هم باید به این نرخ اضافه شود. پیش از این دولت در فصل زراعی گذشته نرخ ۲۵۰۰ تومان را اعلام کرد. اگر با ارز نیمایی میزان هزینه واردات گندم را محاسبه کنیم، دولت در حدود ۶ هزار تومان برای واردات هرکیلو گندم هزینه می کند.

مقام مسئول: افزایش قیمت موبایل عجیب نیست

رئیس کمیسیون تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل، در خصوص افزایش قیمت‌ها در بازار گوشی تلفن همراه به ایرنا گفت: باید به این نکته تأکید کنم با توجه به افزایش بی‌رویه قیمت ارز، عدم تخصیص ارز در ۴۵ روز گذشته، اجرای قانون سقف و سابقه برای شرکت‌ها که آن‌ها را عملاً فلج کرده‌ است، افزایش قیمت موبایل در مقایسه با لوازم دیگر بسیار کمتر است. وی یادآور شد: در دو تا ۳ هفته اخیر اغلب کالاها بخصوص کالاهای وارداتی که وابسته به قیمت ارز هستند، روندی صعودی داشته‌ است. تلفن همراه نیز هم از این قاعده مستثنا نبوده و تحولات بازار ارز، تأثیری مستقیم بر بازار موبایل داشته است.

+تورم کانادا در حال صفر شدن

متوسط نرخ تورم کانادا در ۱۲ ماه منتهی به آگوست بدون تغییر نسبت به ماه قبل به ۰.۱ درصد رسید که این نرخ تورم، ۰.۱ درصد پایین تر از نرخ قبلی برآورد شده توسط کارشناسان و کمترین تورم ثبت شده در این کشور طی هشت ماه اخیر محسوب می شود. در بین بخش‌های مختلف، بیشترین تورم مربوط به مواد غذایی و نوشیدنی با ۱.۸ درصد بوده است. تورم آب و برق نیز ۱.۵ درصد و تنباکو با ۰.۳ درصد اندازه گرفته شده است. از سوی دیگر کمترین تورم مربوط به بخش حمل و نقل با منفی ۱.۶ درصد و فرهنگ و آموزش با منفی ۰.۴ درصد بوده است. در این بین قیمت بنزین ۳.۵ درصد و گازولین ۲.۹ درصد ریزش کرده است.

واکنش رئیس کل بانک مرکزی به انتشار ویدیویی در فضای مجازی

به دنبال انتشار ویدیویی در فضای مجازی مبنی بر مراجعه یکی از صادرکنندگان به میز خدمت این بانک به منظور رفع تعهد ارزی سال ۹۷ و مشکلات مطرح شده در این ویدیو، رئیس کل بانک مرکزی دستور بررسی و رفع مشکلات پیش‌آمده را صادر کرد.

رشد تولید خودروی سواری در ۵ ماه نخست امسال

بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۳۴۴ هزار و ۸۰۰ دستگاه خودروی سواری از سوی خودروسازان کشور از ابتدای امسال تا پایان مردادماه و رشد ۱۸.۴ درصدی آن در هم‌سنجی با پارسال است.

ع

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....