تاریخ انتشار : دوشنبه 28 مهر 1399 - 21:10
کد خبر : 22391

گلچین اقتصادی روز

گلچین اقتصادی روز

هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و … تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم. این پیمانه تیتر‌هایی همچون عقبگرد بورس به اول تابستان، انجام عملیات «ریپو» برای اولین بار در ایران، دلار راه

هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و … تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

این پیمانه تیتر‌هایی همچون عقبگرد بورس به اول تابستان، انجام عملیات «ریپو» برای اولین بار در ایران، دلار راه صعود طلای جهانی را بست، رشد اقتصادی چین نفت را کاهشی کرد، گفت‌وگوی اوپک پلاس درباره تضعیف چشم انداز تقاضای نفت، پرداخت بیش از ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونا و بهبود فروش خودرو در اروپا را در بر دارد.

+عقب گرد بورس به اول تابستان

به گزارش اقتصاددان به نقل از تابناک ، امروز شاخص کل با ۵۱۷۲۷ واحد کاهش معادل منفی ۳.۴۲ درصد به یک میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۵ واحد، شاخص قیمت وزنی – ارزشی با ۱۳۵۴۱ واحد کاهش معادل منفی ۳.۴۲ درصد به ۳۸۲ هزار و ۸۷۲ واحد، شاخص کل هم وزن با ۵۷۱۱ واحد کاهش معادل منفی ۱.۴۱ درصد به ۴۰۰ هزار و ۷۲۶ واحد، شاخص قیمت هم وزن با واحد ۳۷۴۲ کاهش معادل منفی ۱.۴۱ درصد به ۲۶۲ هزار و ۵۴۴ واحد، شاخص آزاد شناور با ۶۳۵۹۱ واحد کاهش معادل منفی ۳.۱۲ درصد به یک میلیون و ۹۷۲ هزار و ۳۰۱ واحد، شاخص بازار اول با ۴۳۶۵۳ واحد کاهش معادل منفی ۴.۰۳ درصد به یک میلیون و ۳۸ هزار و ۳۹۶ واحد و شاخص بازار دوم با ۸۱۸۶۵ واحد کاهش معادل منفی ۲.۵۹ درصد به ۳ میلیون و ۷۹ هزار و ۸۱۴ واحد رسید. در نیمه دوم داد و ستد‌های امروز بورس، در ۳۳۹ هزار و ۹۹۹ نوبت معاملاتی، ۲ هزار و ۱۶ میلیارد برگه اوراق بهادار به ارزش ۳۳ هزار و ۵۲۸ میلیارد ریال در بورس معامله شد.

گزارش بورس امروز دوشنبه 28 مهر 99/ بازگشت به کانال 1.4 میلیون واحدی

گزارش بورس امروز دوشنبه 28 مهر 99/ بازگشت به کانال 1.4 میلیون واحدی

+انتخابات سایر کشور‌ها بر بورس ایران تاثیرگذار است

مدیرعامل بورس تهران گفت: انتخابات دیگر کشور‌ها و اخبار مرتبط با آن، تاثیر زیادی در بازار سرمایه گذاشته؛ ضمن اینکه اخبار مربوط به شرکت‌های فلزاتی و معدنی هم تاثیر زیادی در افت شاخص داشت و عرضه‌های روز چهارشنبه توسط حقوقی‌ها نیز یکی از دلایل افت بازار است. وی با بیان اینکه حقوقی‌ها باید متناسب با شرایط بازار، عرضه داشته باشند، افرود: ما از طریق ابزار‌های مقرراتی تلاش می‌کنیم تا قانونمند عرضه حقوقی‌ها را محدود کنیم؛ ضمن اینکه در همه دنیا میزان عرضه حقوقی‌ها محدود است و سهامداران عمده، ملزم هستند برای فروش سهام خود، بازاریابی کنند، ولی در کشور ما حقوقی‌ها به صورت نماد عادی در بازار عرضه می‌کنند. برخی حقوقی ها، در زمان اوج (پیک) نوسان بازار، یعنی در تیر و مرداد، اقدام به عرضه سهام کردند و در نقد شوندگی سهام، مشارکت نداشتند. /صداوسیما

+انجام عملیات «ریپو» برای اولین بار در ایران

همراستا با مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در زمینه توسعه «عملیات بازار باز» و تأکید رییس جمهوری مبنی بر هدایت نرخ سود بازار بین بانکی با سازوکار بازار، برای اولین بار بانک مرکزی روز دوشنبه ۲۸ مهرماه ۱۳۹۹ با هدف تأمین نقدینگی بسیار کوتاه مدت (اضطراری) بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی، در قالب قرارداد توافق بازخرید (ریپو) با درخواست اعتبارگیری یک بانک متقاضی موافقت کرد.

کاهش نرخ دلار در صرافی‌های مجاز

در پایان فعالیت صرافی‌های بانکی و مجاز در معاملات امروز، هر اسکناس دلار آمریکا به قیمت ۲۸۶۵۰ تومان از مردم خریداری و در مقابل به قیمت ۳۰۹۰۰ تومان به متقاضی دریافت ارز فروخته شد که نسبت به نرخ روز گذشته، ۹۵۰ تومان ارزان‌تر است. همچنین دیگر ارز پرطرفدار بازار یعنی یورو به قیمت ۳۳۹۵۰ تومان از مردم خریداری و در مقابل به قیمت ۳۶۲۰۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شود که نسبت به روز یکشنبه، ۱۲۰۰ تومان کاهش نرخ دارد.

کاهش ۸۰۰ هزار تومانی قیمت سکه

امروز (دوشنبه- ۲۸ مهر ۹۹) قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید روند کاهشی داشت و به ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید، در حالی‌که دیروز با نرخ ۱۶ میلیون فروخته می‌شد. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۱۴ میلیون تومان به فروش رسید. همچنین قیمت نیم‌سکه بهار آزادی ۸ میلیون تومان، ربع‌سکه بهار آزادی ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۲ میلیون و ۸۰۰ میلیون تومان تعیین شد. در بازار طلا نیز قیمت طلای ۱۸ عیار در هر گرم هم یک میلیون و ۳۹۴ هزار تومان و هر مثقال طلا ۶ میلیون و ۴۰ هزار تومان ارزش‌گذاری شد.

 

دلار راه صعود طلای جهانی را بست

قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی تحت تاثیر دلار قویتر با مانع برای صعود روبه رو شد. بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۹۰۰ دلار و ۷۹ سنت رسید. در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۹۰۳ دلار و ۴۰ سنت رسید. هووی لی، اقتصاددان بانک OCBC درباره وضعیت بازار گفت: انتظار می رود قیمت طلا فعلا در محدوده ۱۹۰۰ دلار محتاطانه معامله شود.

رشد اقتصادی چین نفت را کاهشی کرد

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه در واکنش به آمار مایوس کننده رشد اقتصادی چین که نگرانی‌ها نسبت به تاثیر کرونا بر تقاضای بزرگترین مصرف کننده چین را برانگیخت، کاهش پیدا کرد. به گزارش ایسنا، آمار دولتی نشان داد، دومین اقتصاد بزرگ جهان در سه ماهه سوم ۴.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته توسعه یافته که کمتر از نرخ مورد پیش بینی تحلیلگران بود. پالایشگاه‌ها در چین که دومین مصرف کننده بزرگ نفت جهان است، نرخ پالایش را در سپتامبر کاهش دادند و واردات فلزات صنعتی پایین‌تر بود. بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در دسامبر ۱۵ سنت معادل ۰.۴ درصد کاهش یافت و به ۴۲ دلار و ۷۸ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در نوامبر با ۱۸ سنت کاهش، به ۴۰ دلار و ۷۰ سنت در هر بشکه رسید. موعد قرارداد نوامبر روز سه شنبه منقضی می‌شود. هفته گذشته نفت برنت ۰.۲ درصد و وست تگزاس اینترمدیت ۰.۷ درصد رشد هفتگی به ثبت رساندند که تحت تاثیر کاهش سطح ذخایر نفت و فرآورده‌های نفتی در آمریکا بود که بزرگترین مصرف کننده نفت جهان است.

+گفتگوی اوپک پلاس درباره تضعیف چشم انداز تقاضای نفت

منابع آگاه گفتند، گروه اوپک پلاس امروز در مورد تضعیف چشم انداز تقاضا در مواجهه با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا به همراه افزایش تولید لیبی گفتگو می‌کنند؛ اما بعید است که اقدام فوری پیشنهاد شود. کمیته مشترک رصد وزارتی اوپک قرار است در ۱۳:۳۰ به وقت گرینویچ دیدار کنند. اوپک پلاس میزان تولید خود را از ژانویه ۲۰۱۷ با هدف ایجاد توازن در بازار و تقویت قیمت‌ها و کاهش ذخایر کاهش دادند. آن‌ها در حال حاضرمیزان تولید خود ۷.۷ میلیون بشکه در روز کاهش داده اند. در آغاز این رقم ۹.۷ میلیون بشکه در روز بود و قرار است در ماه ژانویه، میزان تولید خود را با کم کردن ۲ میلیون بشکه در روز به ۵.۷ میلیون بشکه در روز برسانند. برخی تحلیلگران اوپک از جمله تحلیلگران بانک جی پی مورگان آمریکا معتقدند چشم انداز کاهشی تقاضا می‌تواند اوپک پلاس را ترغیب کند تا هرگونه کاهش را به تاخیر بیندازند. با این حال، امارات و روسیه گفته اند، برنامه کاهش همانند برنامه پیش می‌برند. این گروه بار دیگر در سی ام نوامبر با یکدیگر دیدار می‌کنند. کارشناسان اوپک هفته گذشته، خطر ادامه عرضه بیش از حد در سال ۲۰۲۱، در صورت طولانی شدن موج دوم و شدید شیوع کرونا را مورد بحث و گفت‌وگو قرار دادند. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک گفت: «تقاضا همچنان کم رمق به نظر می‌رسد.»

+متقاضیان وام ودیعه مسکن بخوانند

پروانه اصلانی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در خصوص آخرین مهلت ثبت‌نام وام ودیعه مسکن، گفت: تنها سه روز به پایان مهلت ثبت‌نام در طرح تسهیلات ودیعه مسکن باقی ‌مانده است. ضروری است تمامی مستأجران فاقد مسکن دارای اجاره‌نامه رسمی با در اختیار داشتن کد رهگیری قرارداد محل اجاره خود جهت ثبت‌نام در طرح تسهیلات ودیعه مسکن تا سی ام مهرماه به سامانه طرح اقدام ملی مسکن به نشانی tem.mrud.ir مراجعه و نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

متقاضیانی که داوطلب دریافت وام ودیعه مسکن شده و ثبت‌نام را انجام داده‌اند و هنوز پیامکی دریافت نکرده‌اند، باید به سامانه طرح اقدام ملی مراجعه کرده و در بخش مشاهده درخواست با ثبت کد ملی، وضعیت خود را استعلام کنند. چنانچه امکان ورود برای آنها فراهم نشد، با انتخاب فراموشی رمز عبور و دریافت کد برای متقاضیان این امکان فراهم خواهد شد. الزامی برای ثبت شماره همراه به نام سرپرست خانوار نیست و شماره همراه تنها برای اطلاع رسانی به متقاضیان مطالبه می‌شود.

+پرداخت بیش از ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونا

مدیرکل هدایت نیروی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تا کنون ۶ هزار و ۲۴۷ هزار میلیاردتومان تسهیلات کرونا به ۳۱۳ هزار بنگاه آسیب دیده از شیوع ویروس کووید ۱۹ پرداخت شده است.

+کاهش ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت خودروهای خارجی

بررسی سایت‌های خودرویی و تماس با آگهی‌دهندگان خودرویی در روز جاری (دوشنبه) حاکی از متوسط قیمت ۳۰۰ میلیون تومانی هر دستگاه پژو پارس. ال. ایکس، ۲۹۵ میلیون تومانی پژو ۲۰۶ وی هشت، ۴۲۵ میلیون تومانی پژو ۲۰۷ دنده‌ای پانوراما، ۴۴۰ میلیون تومانی دانگ فنگ اچ ۳۰ کراس مدل ۹۸، ۳۳۰ میلیون تومانی دنا معمولی، ۲۹۵ میلیون تومانی سمند ای. اف۷ دوگانه‌سوز و ۳۷۰ میلیون تومانی ال۹۰ تیپ ای۲ بود. در این پیوند، «نعمت‌الله کاشانی» نایب رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران امروز در گفت‌وگو با ایرنا، علت اصلی این موضوع را افزایش بی‌رویه قیمت‌ها در هفته‌های گذشته عنوان کرد.

وی گفت: با وجود روند کاهشی قیمت‌ها، در عمل خریداری در بازار نیست و معامله‌ای انجام نمی‌شود. این مقام صنفی تاکید کرد: اگر مردم به نخریدن خودرو ادامه دهند، ریزش قیمت‌ها تداوم خواهد داشت، زیرا قیمت‌ها به حدی بی‌رویه بالا رفته بود که در عمل قدرت خریدی وجود نداشت.

نایب رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران خاطرنشان‌کرد: در سه روز گذشته، شاهد کاهش ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی از جمله سمند و پژو پارس بودیم و این کاهش برای خودرو‌های مونتاژی تا ۵۰ میلیون تومان بوده است. کاشانی ادامه‌ داد: در خودرو‌های خارجی این کاهش تا ۲۰۰ میلیون تومان در برخی مدل‌های بی. ام. دبلیو هم دیده شده و معدود افرادی که به دلیل نیاز شخصی حاضر به فروش خودروی خود با قیمت پایین‌تر تا این رقم شده بودند، نیز موفق به فروش نشدند.

بهبود فروش خودرو در اروپا

دنیای‌اقتصاد: تقاضای خرید خودرو در اروپا طی ماه سپتامبر اندکی افزایش یافته که نخستین رشد این صنعت در سال جاری را نشان می‌دهد. این امر نشان‌دهنده آغاز بهبود بازار خودرو در برخی از کشور‌های اروپایی است که موارد ابتلا به ویروس کرونا در آن‌ها پایین‌تر گزارش شده‌اند. در ماه سپتامبر تقاضا برای خرید خودرو با رشد ۱/ ۱ درصدی نسبت به سپتامبر سال گذشته روبه رو شد و به عدد یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه در اتحادیه اروپا و بریتانیا رسید. با این حال، پنج بازار بزرگ خودرو در اروپا نتایج متفاوتی را از خود بر جای گذاشتند. اسپانیا، بریتانیا و فرانسه از افت تقاضا گزارش دادند، در حالی ‌که تقاضا برای خودرو در آلمان و ایتالیا با رشد مواجه شد. فروش گروه خودروسازی فولکس‌واگن و رنو به ترتیب با رشد ۱/ ۱۴ درصدی و ۱/ ۸ درصدی روبه‌رو شد، در صورتی که پژو-سیتروئن افت ۱/ ۱۴ درصدی تقاضا برای محصولاتش را در این مدت اعلام کرد.

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد آسیای غربی در ۲۰۲۱

صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش چشم‌انداز منطقه‌ای این صندوق ـ که روز دوشنبه منتشر شد ـ پیش‌بینی خود از ریکاوری اقتصادی خاورمیانه و آسیای مرکزی را بدتر کرد و اعلام نمود، اقتصاد این منطقه در کل ۴.۱ درصد آب خواهد رفت. این ۱.۳ درصد از پیش‌بینی قبلی این صندوق که در ماه آوریل ارائه شده بود بدتر است. جهاد ازعور، مدیر خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول گفت: تفاوت بزرگی بین ضرر اقتصادی‌ که کشور‌های واردکننده نفت و کشور‌های صادرکننده نفت متحمل شده‌اند وجود دارد، چون این منطقه هم از پاندمی کرونا و هم از سقوط قیمت نفت آسیب دیده است. ازعور گفت: این دو شوک منجر به سقوط شدید فعالیت‌های اقتصادی شد که البته میزان این شدت بین صادرکنندگان نفت و واردکنندگان نفت متفاوت است.

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....