تاریخ انتشار : شنبه 1 آذر 1399 - 12:42
کد خبر : 24967

قیمت‌گذاری دستوری بلای جان مرغ‌داران

قیمت‌گذاری دستوری بلای جان مرغ‌داران

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با بیان اینکه قیمت تمام شده تخم مرغ برای مرغداران بیش از ۱۵ هزار تومان است در حالی که قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ ۱۲ هزارتومان تعیین شده، گفت: این اختلاف قیمت ٣٠٠٠ تومانی باعث شده که مرغداران روزانه بین ۹ تا ۱۰ میلیارد تومان

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با بیان اینکه قیمت تمام شده تخم مرغ برای مرغداران بیش از ۱۵ هزار تومان است در حالی که قیمت مصوب هر کیلو تخم مرغ ۱۲ هزارتومان تعیین شده، گفت: این اختلاف قیمت ٣٠٠٠ تومانی باعث شده که مرغداران روزانه بین ۹ تا ۱۰ میلیارد تومان ضرر کنند.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با وجود افزایش هزینه‌های تولید و عدم تعهدات دولت به تامین کامل نهاده‌های دامی با نرخ مصوب، امکان عرضه مرغ و تخم مرغ با قیمت‌های مصوب وجود ندارد و در صورت اجرای دستوری، تولیدکننده تمایلی به امر تولید نخواهند داشت که در نهایت این امر کار را به جایی می‌رساند که برای تامین مرغ و تخم مرغ مورد نیاز مجبور به واردات می‌شویم، از این رو بهتر است که دولت در شرایط فعلی تحریم با اتخاذ تدابیر مناسب و قیمت گذاری منطقی برحسب هزینه‌های واقعی تولید، مرغداران و دامداران را به امر تولید تشویق کند.

به گزارش اقتصاددان به نقل از اسکناس ، سه هفته پیش بود که عباس تابش، رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان بیان کرد: قیمت مرغ زنده و تخم مرغ را اعلام کردیم و با توجه به بهبود روند ترخیص و تامین نهاده‌ها شاهد بهبود شرایط بازار مرغ و تخم مرغ هستیم. او افزود: کارشناسان ما به صورت آنلاین (برخط) مراکز متخلف را شناسایی خواهند کرد.
این مقام مسئول تصریح کرد: نرخ هر کیلو تخم مرغ ۱۲ هزار تومان و هر کیلو مرغ زنده ۱۴ هزار تومان مصوب شده است. بر این اساس کسبه و تولیدکنندگان باید قیمت‌ها را رعایت کنند تا مشمول برخورد بازرسان سازمان حمایت نشوند.
ناصر نبی پور  در پاسخ به این سوال که  آیا وزارت جهاد کشاورزی به وعده خود درتامین نهاده های مورد نیاز واحدهای مرغداری عمل کرده است یا خیر؟  گفت: برخی از واحدهای مرغداری نهاده دریافت کرده اند، بسیاری از مرغداری ها خصوصا واحدهای کوچک هنوز تعیین سهمیه نشده اند و برخی دیگر نیز با وجود تعیین سهمیه در سامانه بازارگاه هنوز نهاده های خود را دریافت نکرده اند.
وی ادامه داد: مرغداری هایی که برای دریافت خوراک طیور تعیین سهمیه می شوند بین ۱۰ تا ۵۰ روز بعد آن را دریافت می کنند و مجبور هستند که در این مدت نهاده های مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند و کسانی هم که موفق به تامین خوراک برای طیورشان نشوند به ناچار مرغ های خود را به کشتارگاه می فرستند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران اضافه کرد: نهاده دام و طیور در بازار آزاد نه تنها ارزانتر نشده بلکه قیمت آن در حال افزایش است؛ به طوری که قیمت سویا به بیش از ۱۶ هزارتومان و ذرت به حدود ۴۴۰۰تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه بایستی توزیع نهاده ها در اختیار تشکل ها باشد تا به همه واحدهای مرغداری نهاده برسد، گفت: وزارت جهادکشاورزی در تامین نهاده دچار مشکل شده است، زیرا ارز برای ترخیص نهاده ها تخصیص داده نمی شود. مقداری ذرت و سویا در بنادر وجود دارد  ولی چون بانک مرکزی ارز نمی دهد این نهاده ها هم ترخیص نمی شوند.
نبی پور تصریح کرد: قیمت تمام شده تخم مرغ برای مرغداران بیش از ۱۵ هزار است در حالی که قیمت مصوب آن ۱۲ هزارتومان  اعلام شده  و این اختلاف قیمت باعث ضرر و زیان مرغداران شده است. به عبارت دیگر روزانه ٣٠٠٠ تن تخم مرغ تولید می شود که اگر در  ٣٠٠٠ تومان کسری یعنی همین اختلاف قیمت تولید تا نرخ مصوب ضرب شود متوجه می شویم که مرغداران  روزانه بین ۹ تا ۱۰ میلیارد تومان در این بخش ضرر  می کنند.

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....