تاریخ انتشار : شنبه 2 اسفند 1399 - 16:33
کد خبر : 36257

اقتصاد مقاومتی به گروگان گرفته شده

اقتصاد مقاومتی به گروگان گرفته شده

    اقتصاد مقاومتی با عمل محقق میشود نه با زبان و حرف، تا زمانیکه برای دل خوشی مان شعار میدهیم که اقتصاد ایران، هیجدهمین اقتصاد جهان است و همچنین “استانداری” را از فلان مسئول تحویل میگیریم و بخاطر اینکه بیکار نماند، در عرض چند دقیقه “استاندارد” را تحویلش میدهیم!! مطمئن باشید هرگز” اقتصاد مقاومتی”

 

 

اقتصاد مقاومتی با عمل محقق میشود نه با زبان و حرف، تا زمانیکه برای دل خوشی مان شعار میدهیم که اقتصاد ایران، هیجدهمین اقتصاد جهان است و همچنین “استانداری” را از فلان مسئول تحویل میگیریم و بخاطر اینکه بیکار نماند، در عرض چند دقیقه “استاندارد” را تحویلش میدهیم!! مطمئن باشید هرگز” اقتصاد مقاومتی” محقق نخواهد شد!! 

 

محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در گفتگو با اقتصاددان : در یکصد و ششمین نشست ماهانه خود با اعضاء مرکز جامع صادراتی ایران و جمعی از کارآفرینان و مدیران صنعت و تجارت که در هفتمین سالروز ابلاغ سیاستهای” اقتصاد مقاومتی” و در آستانه “روز اقتصاد مقاومتی” برگزار گردید، بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص اجرا و پیاده سازی “اقتصاد مقاومتی” را بسیار مهم و تأمل برانگیز و لازم الاجرا دانست و گفت: جدای از موانعی که بر سر راه تحقق اقتصاد مقاومتی طی ۷ سال گذشته وجود داشته یک ابهام و سوال بزرگی نیز در ذهن غالب مردم و حتی مسئولین شکل گرفته که خود بنوعی سرعت تحقق سیاستهای ابلاغی را کُند کرده و آن این است که جمع کثیری از ملت ایران و مدیران ارشد نظام هنوز معنا و مفهوم واقعی “اقتصاد مقاومتی” را نمیدانند و دقیقاً اطلاع ندارند که “اقتصاد مقاومتی” با کشورمان چه کار خواهد کرد و به همین دلیل طی چند سال گذشته با “اقتصاد مقاومتی” غریبه بوده و هنوز با آن خو نگرفته اند.

وی افزود: طی سالهای گذشته، عده ای “اقتصاد مقاومتی” را “اقتصاد ریاضتی” و برخی دیگر آن را به “انزواگرایی” و بستن درهای کشور تعبیر کرده اند جمعی هم اجرای “اقتصاد مقاومتی” را با توزیع فقر مساوی دانسته و از پیگیری آن احساس خطر نمودند. عده ای نیز تحت عنوان  کاسبان تحریمها، منافع خود را در خطر دیده و اجرای “اقتصاد مقاومتی” را با پایین کشیده شدن کرکرۀ نان دانی های خود برابر دانستند!! اما اینها معناهایی بود که هرکس از ظن خود به آن رسیده و برای خود توهمی بزرگ ساخته است. در صورتیکه این واژه اولین بار دردیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری درشهریور۸۹ مطرح گردید. در همین دیدار، ایشان «اقتصاد مقاومتی» را معنا و مفهومی از کارآفرینی دانسته و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل « فشار اقتصادی دشمنان» و « آمادگی کشور برای جهش» را برشمردند.

علیپور تشریح کرد: مقام معظم رهبری سیاستهای “اقتصاد مقاومتی” را زمانی تبیین نمودند که کشور درگیر جنگ شدید اقتصادی بود و تحریمها و فشارهای بین المللی از همه طرف برعلیه ایران اسلامی اِعمال میشد، در نتیجه معظم له خواهان اجرای “اقتصاد مقاومتی”  شدند یعنی بطور شفاف خواهان اقتصادی مقاوم و ضد تحریم بودند و دستور شکل گیری اقتصادی قوی و مقام را دادند که نه تنها چیز بدی نیست بلکه فی نفسه سیاست و برنامه مثبت و مفیدی نیز برای کشورمان میباشد. بر همین اساس باید عرض کنم که “اقتصاد مقاومتی” و یا اقتصادی مقاوم، یعنی اقتصادی را قوی و قدرتمند کردن که منحصربه زمان و مکان خاصی نیست بلکه اجرای آن همیشه و در هر زمان برای ایران مفید میباشد.

لازم به یادآوری است که غالب کشورهای دنیا، بویژه کشورهای در حال توسعه و صنعتی جهان در حال اجرای “اقتصاد مقاومتی” هستند، منتهی با نامی غیر از “اقتصاد مقاومتی” تا روز به روز و به هر شکلی که شده کشور و اقتصادشان را قوی و قدرتمند کنند، پس به عینه درمیابیم که قدرتمند کردن اقتصاد بسیار هم مفید میباشد و همۀ مسئولین باید تمام همّ و غمّ خود جهت تحقق این اَمر به کار بگیرند و اگر کسی یا مسئولی با قوی و قدرتمند شدنِ کشور و اقتصادش مخالف باشد، قطعاً خائن به آب و خاک و ملت خویش میباشد!!

سبزعلیپور با طرح این سوال که بعد از گذشت نزدیک به ۸  سال از عمر دولت روحانی، وضعیت اقتصادی امروز را چگونه میتوان ارزیابی ‌کرد، اظهار داشت: مشکلات اقتصادی کشور و اوضاع زندگی و معیشت مردم و دهها مورد منفی دیگر نشان دهندۀ نمره مردودی دولت در زمینه اقتصاد و مدیریت صحیح کشور است.

وی افزود: اکنون اقتصاد جزو موضوعات اولویت دار و حتی اولویت اول کشورمان محسوب میشود و قرار بود تا طبق وعده های داده شده، مشکلات اقتصادی کشورمان در دولت روحانی حل شود، بخصوص با انجام مذاکرات هسته‌ای و قول هایی که دادند و قرار شد تحریمها لغو شود و دل ‌همه را به این خوش کردند که بخش اعظمی از مشکلات حل خواهد شد.

علیپور گفت: یکی از دلایل پیروزی آقای روحانی در انتخابات سال۹۲، وجود ضعف ‌ها و سوء مدیریتها در  دولت اَسبق بود و وی از وجود آن ضعفها حُسن استفاده و بهره‌ برداری را کرد و به مردم قول داده و گفتند که دولت تدبیر و امید این مشکلات را حل خواهد کرد.

 

 

مردم به دولت تدبیر و امید رای دادند و دلیل آن هم اطلاع از مشکلات و سوء مدیریت‌ ها بود که خواستند دولتی سر کار بیاید و بتواند ضعفها را به قُوت تبدیل و  مشکلات را حل و فصل کند؛ اما متاسفانه از زمان روی کار آمدن دولت روحانی، هیچیک از مشکلات حل نشد و دولتمردان تدبیر و امید دائم از مشکلات و اینکه خزانه را خالی تحویل گرفتیم و فعلاً با آواربرداری کنیم سخن راندند.!!

 

اقتصاد مقاومتی همچنان در پله اول مانده است

سبزعلیپور در باره اجرای “اقتصاد مقاومتی” تصریح کرد: “اقتصاد مقاومتی” که ۷  سال پیش مطرح شده و قرار بوده اجرای آن پیشرفت چشمگیری داشته باشد، متأسفانه همچنان در پلۀ اول و در ابتدای راه باقی مانده است!! دولت تدبیر و امید باید بگوید که در دوران عمر ۵/۷ ساله خود چه اقدامی برای تحقق “اقتصاد مقاومتی” انجام داده؛ که در نهایت تأسف باید عرض کنم در طی این مدت جهت تحقق این موارد اقدامی نشده تا اقتصاد کشورمان به آن جایگاهی که لیاقت ایران و ایرانی است برسد.

وی اعتقاد دارد، دولت طی ۵/۷ سال گذشته، بیشتر از خود تعریف و تمجید کرده و وقتی به آمارها مراجعه می‌کنیم، می‌ببینم که این آمارها صحیح نبوده و نادرست و یا اغراق آمیز نیز میباشند. این موضوعات را دلسوزانه مطرح میکنیم اما دولت به ما به چشم دشمن و مخالف دولت نگاه میکنند.

رئیس شورای سیاستگذاری اقتصاد مقاومتی و بخش خصوصی اظهار داشت: پس از توافقنامه وین (برجام)، متأسفانه تعدادی از مسئولین جوگیر شده و تصور کردند که همه مشکلات و تنگناهای کشورمان دیگر تمام شده است از همین رو آرام آرام زمزمه هایی را نجوا کردند مبنی براینکه داستان “اقتصاد مقاومتی” تمام شده و بزودی بساط آن جمع خواهد شد!! همان زمان در پاسخ به این آقایان عرض کردیم که بساط “اقتصاد مقاومتی” هنوز پهن نشده که با حصول توافقنامه وین برچیده شود. زیرا واقعیت مهم این است که قرار نبود “برجام” درهای بهشت را به روی ایران و ایرانی باز کند و اگر همه کارها و پیش بینی ها هم درست پیش میرفت حداقل سالها زمان میبرد تا توافقنامه وین به درستی اجرایی شود!!

وی تصریح کرد: چرا برخی از کارها و سیاستهای اقتصادی کشور برعکس سیاستهای “اقتصاد مقاومتی” در کوتاهترین زمان ممکن توسط برخی از مسئولین اجرا میشود ولو اینکه برخی از این کارها و سیاستهای اقتصادی به ضرر ایران و ایرانی باشد اما پس از گذشت ۷ سال هنوز در اجرای سیاستهای “اقتصاد مقاومتی” در ابتدای راه و در پله اول مانده ایم؟!! چرا اغلب می بینیم شخص و یا دستگاهی که در حال اجرای کار مفیدی در کشور میباشند بجای اینکه از آن کار و یا از آن مجری حمایت شود، متأسفانه عده ای در کوتاهترین زمان ممکن چوبی در دست میگیرند و لای چرخ آن کار و آن بندۀ خدا میگذارند تا آن کار انجام نگردد و زمین گیر شود!! همه اینها بخاطر این است که عده ای بدنبال منافع شخصی خویش هستند نه منافع ملی.

اقتصاد ایران را نابود میکنند و منافع کشورمان را فدای منافع شخصی خود مینمایند و در این راستا هر کاری که در آن منافع سرشاری برای خودشان داشته باشد آن را بدون فوت وقت انجام میدهند و اگر منافع شخصی در آن کار وجود نداشته باشد حال اگر اجرای آن سیاست، ایران را به یک ابرقدرت اقتصادی در جهان مبدل کند هم آنرا انجام نمیدهند و در برابر اجرای آن دیوار بتنی ایجاد میکنند. متأسفانه دلیل غالب مشکلات اقتصادی ایران و عقب ماندگیها گذشته و حال حاضر، وجود تعدادی افراد خائن و منفعت طلب و بانفوذ در کشور میباشد.

علیپور در ادامه گفت: نظرباینکه اجرای “اقتصاد مقاومتی” منافع سرشاری برای ایران و ایرانی در پی دارد و موجب قدرتمند شدن اقتصاد ایران و قطع وابستگی ها، رشد تولید و کاهش بیکاری، رونق تجارت و سرمایه گذاری، بهبود معیشت مردم و رفع مشکلات و نابسامانی های چندین و چند ساله اقتصاد ایران میگردد و دست واسطه ها، کاسبان تحریمها و باندهای خطرناک اقتصادی را نیز قطع میکند در نتیجه اجرای “اقتصاد مقاومتی” به نفع کشورمان میباشد و “منافعی ملی” را تأمین میکند نه منافع شخصی و گروهی را و به همین دلیل عده ای سودجو بدلیل نبود منافع شخصی، در برابر بیانات مقام معظم رهبری و اجرای سیاستهای “اقتصاد مقاومتی” مانع ایجاد کرده که حاصل این مقاومتها و کارشکنی ها، عدم تحقق بیانات و سیاستهای تبیین شده معظم له در ارتباط با اجرای “اقتصاد مقاومتی” طی سالهای گذشته بوده است.

عده ای هم اقتصاد مقاومتی را سیاسی کرده و با دید جناحی و حزبی در برابر اجرا و تحقق آن مانع ایجاد میکند و به هر قیمتی هم که شده در برابر پیاده سازی آن، سنگ اندازی میکنند.

وی همچنین تصریح کرد: از سال ۸۹ که اولین بار بحث اقتصاد مقاومتی مطرح گردید تا سال ۹۲ که سیاستهای آن از طرف مقام معظم رهبری رسماً ابلاغ گردید به جرأت میتوانم بگویم که علیرغم نقدهایی که بر دولتهای نهم و دهم وارد بود اما رئیس جمهور وقت خیلی بهتر و جدی تر از اجرای اقتصاد مقاومتی حمایت و آنرا پشتیبانی میکرد اما از سال ۹۲ به بعد و با سر کار آمدن دولت تدبیر و امید، متأسفانه هیچگونه حمایتی از تحقق “اقتصاد مقاومتی” و اجرای سیاستهای تبیین شده آن صورت نگرفت و همه درها به روی آن بسته شد!! حتی اگر در این دولت راجع به “اقتصاد مقاومتی” کلامی بر زبان می آوردیم، با تمسخر آقایان مواجه میشدیم و به همین خاطر است که یک قدم مثبتی هم در جهت تحقق سیاستهای “اقتصاد مقاومتی” برنداشته ایم، از همین رو به جرأت میتوانم بگویم که دولت روحانی “اقتصاد مقاومتی” را گروگان گرفته است!!

در این راستا باید عرض کنم که طی ۵/۵ سالی که از تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی سپری شده و در این مدت حدود ۵۰ جلسه هم در این ستاد برگزار گردیده، چندان خروجی مثبتی نداشته و حاصل این جلسات، فقط و فقط نوشیدن چندین اِستکان چای و دید و بازدید اعضاء بوده است و بس…!!!

اقتصاد مقاومتی با عمل محقق میشود نه با زبان و حرف، تا زمانیکه برای دل خوشی مان شعار میدهیم که اقتصاد ایران، هیجدهمین اقتصاد جهان است و همچنین “استانداری” را از فلان مسئول تحویل میگیریم و بخاطر اینکه بیکار نماند، در عرض چند دقیقه “استاندارد” را تحویلش میدهیم!! مطمئن باشید هرگز اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد!!

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در پایان سخنان خود خاطرنشان نمود که درکل صلاح بر این است تا همه بزرگواران و مسئولین به دور از هرگونه گرایشات سیاسی و با اِتحاد و همدلی و با حمایت قوای سه گانه زمینه تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری و آرامش و رفع تمام مشکلات داخلی و بین المللی ایران را به وجود آورند تا دستگاه دیپلماسی کشور نیز با درایت خاصی موضوعات بین المللی را پیگیری نماید.

مع الوصف باتوجه به مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه که بخش اَعظم آن بیش از اینکه بدلیل تحریمهای خارجی باشد بر اثر سوء مدیریت دولتمردان و کم کاری تیم اقتصادی دولت تدبیر و امید بوده، تصورم بر این است که اراده برخی از مسئولین جهت رفع نابسامانی های اقتصادی و اجرای سیاستهای “اقتصاد مقاومتی” ضعیف میباشد بطوریکه هنوز برخی از آقایان، متأسفانه تحریمها و وضعیت متلاطم را نوعی فرصت برای خود تلقی میکنند!! که با این اَعمال خویش سهواً و یا عمداً برخلاف دستورات بزرگان نظام رفتار کرده و موجب میشوند تا فرمایشات و دستورات مقام معظم رهبری نیز روی زمین بماند.

پس امید دارم تا ضمن پرهیز از اظهارات مأیوس کننده، با هماهنگی و همکاری تنگاتنگ وزارتخانه ها ودستگاههای اقتصادی و مرتبط با تحریمها، هرچه سریعتر قدمهای محکم و استواری را در جهت رفع مشکلات و نابسامانی های اقتصادی برداشته تا بمرور ریشه همه تحریمهای اعمال شده برعلیه ایران را از بنیان بخشکانند نه اینکه آنها را بطور موقت معلق کنند.

 

 

 

 

ع

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....