تاریخ انتشار : سه شنبه 30 اردیبهشت 1399 - 9:01
کد خبر : 9225

تحولات قیمت اونس طلا، سکه و ارز در دوران کرونا +نمودار ۳۰ اردیبهشت

تحولات قیمت اونس طلا، سکه و ارز در دوران کرونا +نمودار ۳۰ اردیبهشت

تغییرات قیمت اونس طلا، سکه و ارز در دوران کرونا +نمودار در سه ماه‌ اخیر که ویروس کرونا در جهان شیوع پیدا کرده است، بهای اونس جهانی ۱۱.۴ درصد، دلار ۲۴ درصد و سکه ۴۴ درصد افزایش داشته است. به گزارش اقتصاددان ، با شیوع ویروس کرونا در جهان، قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی

تغییرات قیمت اونس طلا، سکه و ارز در دوران کرونا +نمودار

در سه ماه‌ اخیر که ویروس کرونا در جهان شیوع پیدا کرده است، بهای اونس جهانی ۱۱.۴ درصد، دلار ۲۴ درصد و سکه ۴۴ درصد افزایش داشته است.

تغییرات قیمت اونس طلا، سکه و ارز در دوران کرونا +نمودار

به گزارش اقتصاددان ، با شیوع ویروس کرونا در جهان، قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی در شرایطی که حدود ۱۰۰ روز در دامنه ۱۵۰۰ دلار باقی مانده بود، از اواخر بهمن‌ماه روند صعودی به خود گرفت و به تدریج وارد دامنه ۱۶۰۰ دلار شد و در چند روز اخیر از مرز ۱۷۰۰ دلار گذشته است.

از ۲۶ بهمن ماه، ۱۵ فوریه که به‌تدریج ویروس کرونا در حال فراگیر شدن در جهان و اثرگذاری بر اقتصادها بود، بهای اونس در سطح ۱۵۸۳ دلار قرار داشت. این روند افزایشی به مرحله‌ای رسید است که تا روز گذشته اونس طلا در سطح ۱۷۴۵ دلار قرار گرفت. امروز بعد از بازگشایی بازار بهای اونس مجددا افزایش بافت و به ۱۷۶۳ دلار رسید.

بیشتر بخوانید:

عامل اصلی افزایش قیمت مسکن

حذف قیمت‌ ارز از سایت و تابلوی صرافی‌ها دردسرساز شد

در واقع در مدت ۹۲ روز معادل ۱۸۱ دلار افزایش یافته است. به عبارت دیگر اونس طلا در این مدت ۱۱.۴ درصد افزایش یافته است.

بهای دلار به نرخ صرافی‌های بانکی هم از حدود ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان ۲۶ بهمن ۹۸ به ۱۷ هزار و ۲۰۰ تومان در ۲۹ اردیبهشت ماه رسیده است که نشان‌دهنده رشد ۲۴ درصدی ارز (ارز به نرخ صرافی‌های بانکی) است.

از جمله دلایلی که برای افزایش بهای ارز در اردیبهشت ماه مطرح می‌شود، کاهش سطح ممنوعیت‌ فعالیت‌های اقتصادی در ایران در مقایسه با برخی کشورها، به‌ویژه طرف‌های تجاری ایران است.

درواقع بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی در ایران آغاز شده و همین موجب افزایش تقاضای ارز شده است، اما هنوز در بسیاری کشورها محدودیت‌های زیادی برای شروع کسب و کار وجود دارد.

شرایط کشورهای خارجی موجب کاهش تقاضای واردات از سوی آن کشورها و به تبع، کاهش موقتی صادرات غیرنفتی ایران شده. این در حالی است که تقاضای فعلی ارز در ایران به سطح قبل از دوران شروع کرونا نزدیک شده است. بنابراین تقاضای واقعی ارز از عرضه به طور موقف پیشی گرفته و موجب رشد بهای ارز شده است.

قیمت سکه که متاثر از بهای ارز و طلای جهانی است، رشدی بیش از اونس و ارز داشته است. بهای سکه در بازار داخلی از تاریخ مذکور تاکنون با توجه به افزایش بهای ارز رشد بیشتری داشته است.

بهای سکه از ۵ میلیون و ۱۹۹ هزار تومان در ۲۶ بهمن ماه با ۴۳.۵ درصد افزایش به ۷ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان در ۲۹ اردیبهشت ماه ۹۹ رسیده است.

مابه‌التفاوت ارزش ذاتی سکه با قیمت بازاری آن حدود ۲۵۰ هزار تومان است و این میزان با توجه به درشت شدن ارقام معاملات سکه رقم قابل توجهی محسوب نمی‌شود.

2800418 اقتصاددان نوشته

2800419 اقتصاددان نوشته

2800420 اقتصاددان نوشته

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....