تاریخ انتشار : سه شنبه 25 شهریور 1399 - 14:40
کد خبر : 18676

از فضای مجازی برای تشکیل کانون های نخبگی استفاده کنیم

از فضای مجازی برای تشکیل کانون های نخبگی استفاده کنیم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع پژوهشگران جوان شبکه های اجتماعی گفت: نیاز داریم که برای حفظ حکمرانی در فضای مجازی بر این شاخه از ارتباطات مسلط شویم و در غیر این صورت حکمرانی رسمی ما پیرو حکمرانی فضاهای اجتماعی خواهد شد. به گزارش اقتصاددان به نقل از اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع پژوهشگران جوان شبکه های اجتماعی گفت: نیاز داریم که برای حفظ حکمرانی در فضای مجازی بر این شاخه از ارتباطات مسلط شویم و در غیر این صورت حکمرانی رسمی ما پیرو حکمرانی فضاهای اجتماعی خواهد شد.

به گزارش اقتصاددان به نقل از اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، دکتر محسن رضایی روز دوشنبه ۲۴ شهریور در جمع پژوهشگران جوان شبکه های اجتماعی با اشاره به اینکه موضوع فضای مجازی یکی از دغدغه های ذهنی ما در چندسال اخیر است گفت: در رابطه با سیاست های کلی فضای مجازی، بحث های بسیار جدی در مجمع صورت گرفته چه در بحث های رویکردی و چه در مباحث کاربردی مانند جمعیت شناسی و جامعه شناسی فضای مجازی ذهن من درگیر بوده وبه نتایجی رسیده ایم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع تاثیرگذاری فضای مجازی در رویدادهای سیاسی در ایران و سایر کشورها اشاره کرد و گفت: با وجود رواج استفاده از شبکه های اجتماعی در جامعه ما، هنوز با بخش های ناشناخته ای از تاثیرات فضای مجازی بر زندگی مردم وسیاست روبرو هستیم و نیاز داریم که در حکمرانی در فضای مجازی و این شاخه از ارتباطات وافکار عمومی حضور فعال وتاثیر گذار داشته باشیم و در غیر این صورت حکمرانی رسمی کشور پیرو حکمرانی شبکه های اجتماعی خواهد شد.

استاد دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: باید رویکرد خود را نسبت به فضای مجازی تغییر دهیم. بعضی ها فضای مجازی را امتداد فضای رسمی می دانند و این نگاه در اذهان مدیران غلبه پیدا کرده است. برخی نیز فضای مجازی را فضایی حاشیه ای می دانند و فضای اصلی را فضای رسمی و واقعی می دانند. من معتقد هستم فضای مجازی، یک فضای موازی است. ما همزمان در دو جهان زندگی می کنیم. مشابه این ایده را در فیزیک داریم که نور گاهی خاصیت ذره ای و گاهی خاصیت موجی پیدا می کند. جهان های مجازی به این تفسیر نزدیک است و به موازات فضای حقیقی در جریان است.

دکتر رضایی گفت: در فضای مجازی هرم افکار عمومی و سلسله مراتب تاثیرگذاری در یک موضوع ممکن است در ظرف چند ساعت تغییر کند. برای همین شناخت ماهیت فضای مجازی برای تحلیلگران و مدیران لازم است. جمعیت شناسی مخاطبان در شبکه های اجتماعی هم اهمیت دارد. اینکه چطور یک شبکه افکارعمومی را مدیریت می کند، نیازمند تحلیل است تا بتوانیم درشکل گیری ان مشارکت فعال وموثر داشته باشیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به موضوع ارتباط پدیده‌های اجتماعی و فضای مجازی در سطح منطقه اشاره کرد و گفت: تجزیه و تحلیل‌ها به ما می‌گوید که رژیم صهیونیستی در پوشش یک شرکت نرم افزاری داده پردازی از دوازده سال پیش به امارات وارد شدند و به اشراف اطلاعاتی در ابوظبی رسیده اند. باید نسبت به رویدادها، در زمان معقولی عکس العمل نشان دهیم.

دکتر رضایی به مفهوم باورپذیری در فضای عمومی اشاره کرد و افزود: با رسیدن به فراتحلیل‌هایی می‌توانیم قبل از شکل گیری روند و باور، عکس العمل‌های مناسبی در پدیده‌های اجتماعی و سیاسی نشان دهیم. وقتی روند شروع می‌شود، از شیب و سرعت و حجم پیام ها می‌توانیم جهت و تاثیرها را محاسبه کرد. باید با کمک فرا تحلیل علائم قبل از اغاز روندها رویداد آینده را پیش بینی کنیم تا فرصت تاثیر گذاری را پیدا کنیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....