تاریخ انتشار : شنبه 17 اردیبهشت 1401 - 22:38
کد خبر : 86935

 «آزادی هسته‌ای» 

 «آزادی هسته‌ای» 

«چارلز ریچارد» رئیس واحد فرماندهی استراتژیک ارتش آمریکا که ناظر بر زرادخانه تسلیحات هسته‌ای این کشور است روز چهارشنبه هفته گذشته هشدار داد که در خصوص روسیه و چین واشنگتن با خطر بازدارندگی هسته‌ای افزایش‌یافته روبروست و مدعی شد که چین جنگ اوکراین را به دقت تماشا می‌کند و احتمالا از فشار هسته‌ای خود برای

«چارلز ریچارد» رئیس واحد فرماندهی استراتژیک ارتش آمریکا که ناظر بر زرادخانه تسلیحات هسته‌ای این کشور است روز چهارشنبه هفته گذشته هشدار داد که در خصوص روسیه و چین واشنگتن با خطر بازدارندگی هسته‌ای افزایش‌یافته روبروست و مدعی شد که چین جنگ اوکراین را به دقت تماشا می‌کند و احتمالا از فشار هسته‌ای خود برای نفع بردن در آینده استفاده می‌کند.

حساس کردن افراطیِ «تهدید هسته‌ای چین» برای توجیه توسعه هسته‌ای واقعی ایالات متحده به یک حقه قدیمی واشنگتن تبدیل شده است. قطعا این بخشی از مجموعه راه‌های واشنگتن برای توجیه «آزادی هسته‌ای» مستبدانه و «هژمونی هسته‌ای» خود با ابراز نگرانی در این خصوص است که «بازدارندگی دیگر کافی نیست».

به همین دلیل است که سیاستمداران و رسانه‌ها در واشنگتن یا به بزرگنمایی اطلاعات اشتباه مانند «چین در حال ساخت سیلوهای مشوکی در شمال غربی سرزمین خود» است پرداخته یا داستان‌های مسخره‌ مانند «چین ممکن است از تسلیحات هسته‌ای در تنگه تایوان استفاده کند» را مطرح کرده‌اند که کاملا بر اساس گمانه‌زنی‌های فرضی است.

در مناقشه روسیه-اوکراین این آمریکا‌، رسانه‌ها و سیاستمداران غربی بودند که خطر جنگ هسته‌ای را بزرگنمایی کرده و خواستار «چسباندن» چین به روسیه بودند با اینکه چین هیچ ارتباطی به این جنگ نداشته است.

همگان می‌دانند که آمریکا در حال حاضر «غول هسته‌ای» روی کره زمین است. بر اساس برآورد یک اندیشکده خارجی که بر روی کنترل تسلیحات فعالیت می‌کند، شمار کلاهک‌های هسته‌ای در آمریکا و کشورهای عضو ناتو حدود ۲۰ برابر کلاهک‌های هسته‌ای چین است. تعداد تسلیحات هسته‌ای چین در مقایسه با آمریکا و متحدان ناتوی آن در یک سطح نیستند. ایالات متحده روی بزرگترین زرادخانه هسته‌ای جهانن نشسته و مبالغ هنگفتی برای مدرن‌سازی تسلیحات هسته‌ای خود ریخت و پاش می‌کند و به طور مرتب محدودیت‌های استفاده از تسلیحات هسته‌ای را کاهش می‌دهد.

سیاست هسته‌ای چین باز و شفاف است. چین در میان تمام پنج کشور هسته‌ای جهان تنها کشوری است که به عدم استفاده برای نخستین بارِ تسلیحات هسته‌ای تعهد داده است. چین به طور واضح اعلام کرده که در هیچ مسابقه تسلیحات هسته‌ای با هیچ کشوری شرکت نخواهد کرد و توانمندی‌های هسته‌ای خود را در پایین‌ترین سطح مورد نیاز برای امنیت ملی نگه خواهد داشت.

این به آن معناست که توسعه نیروی هسته‌ای چین روند تعیین‌شده خود را دارد و چین با ساز دروغین بزرگنمایی آمریکا نخواهد رقصید. برعکس واشنگتن عمدا سیاست ابهام راهبردی در زمینه استفاده از تسلیحات هسته‌ای در پی گرفته و سعی کرده جایگاه تفسیر اختصاصی از کاربرد تسلیحات هسته‌ای در آینده، برای خود ایجاد کند.

آنچه مسلم و واضح است این است که جنگ هسته‌ای طرف پیروز نخواهد داشت و هرگز نباید شروع شود. در ابتدای سال جاری میلادی، پنج کشور دارای تسلیحات هسته‌ای شامل چین، روسیه، ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه بیانیه مشترکی درباره «جلوگیری از جنگ هسته‌ای و اجتناب از رقابت‌های تسلیحاتی» صادر و بر آن تاکید کردند. این بیانیه همچنین خواست مشترک این کشورها برای خودداری از تقابل نظامی و جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی را ابراز نمود.

واشنگتن باید به تعهدی که داده احترام بگذارد نه اینکه در حالیکه فریاد «بحران بازدارندگی» سر می‌دهد اقدام به راه انداختن رقابت تسلیحاتی کند.

در خصوص موضوع هسته‌ای، «برتری مطلق» و «امنیت مطلق» که آمریکا به دنبال آن است هرگز وجود ندارد. منطق عجیب آن باعث می‌شود تمام کشورها از جمله آمریکا احساس ناامنی کنند. بهتر است واشنگتن لجبازی نکند و تا دیر نشده از خواب غفلت بیدار شود.

ز

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اقصاددان رسانه با مجوز برخط اخبار اقتصاد - فناوری - کسب و کار - اجتماعی و ....